• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    IF_: no, a jsou typy klientů, pro které to není jen motivační faktor, ale prostě cesta.
    Byť se ti to nemusí úplně pozdávat, protože pro tebe by to tak nebylo. ,)
    IF_
    IF_ --- ---
    ACIDQA: Ano, to chapu, jako motivacni faktor je to urcite dobra vec, nez do vsech hned hustit, ze uz si nikdy nemuzou ani kapku.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    IF_: no, a teď si vezmi, že to mnohdy jsou lidé, kteří by ti jinak v ambulanci/léčbě... úplně proklouzli, protože by pro ně absolutní abstinence byla třeba naprosto nehratelná. Pak je to vlastně super výsledek.
    IF_
    IF_ --- ---
    ACIDQA: Pozitivní to je, mě jen pobavilo, že takové vysoké procento lidí přijde na to, že jedinou cestou je abstinence.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    IF_: a co je na tom k pobavení? Vždyť to je pozitivní ukazatel.
    IF_
    IF_ --- ---
    MARTYZAN: Tak tam se ale nic konkrétního nedozvíš. Akorát mě pobavilo tohle.

    Je zajímavé, že z výsledku rozsáhlých studií, realizovaných v sousedním Německu vyplynulo, že se až 18% absolventů terapeutického programu Kontrolované konzumace alkoholu rozhodlo v průběhu terapie nebo do jednoho roku po jejím ukončení pro dlouhodobou abstinenci.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    IF_: Abstinence/kontrolované pití samozřejmě zásadně se sebekontrolou souvisí.

    Kolega tady o tom vyplodil celou bakalářku: https://is.cuni.cz/webapps/zzp/download/130203482
    Tak pokud tě to zajímá, mrkni třeba tam.
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    IF_: první odkaz na googlu ;)
    Terapie kontrolované konzumace alkoholu jako alternativa abstinence
    https://www.adicare.cz/studie-cs/abstinence-nebo-kontrolovana-konzumace-alkoholu/
    IF_
    IF_ --- ---
    ACIDQA: Muzes byt prosim konkretnejsi? Jak to probiha a pro koho to je treba typove vhodne?

    Protoze s tim, jak se kontrolujes v zivote, to prece nemuze souviset, kdyz i odolni jedinci jsou schopni zrelapsovat po 20 letech abstinence po jednom svaraku.
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    “Na přelomu roků 2018 a 2019 bylo málo dní, kdy jsem nepil. A když jsem pil, tak bylo jen málo dní, kdy by se stalo, že bych si něco pamatoval,” vzpomíná muzikant a skladatel na jedno ze svých nejtěžších období v životě.

    Kamarádi z kapely Nebe po jednom z mnoha incidentů svolali jeho rodinu, přítelkyni a vysvětlili mu, že by si přáli, aby podstoupil protialkoholní léčbu. “Řekl jsem si, že nebudu stát proti svým nejbližším lidem, ale vnitřně jsem s tím absolutně nesouhlasil. Nechtělo se mi tam. V tu chvíli mě úplně přestal bavit život.“

    Petr Harazin: Nedokázal jsem si představit, že už se nikdy neopiju

    Mladý zpěvák a kytarista Petr Harazin z kapely Nebe nastoupil na protialkoholní léčbu v květnu 2019. V péči odborníků opavské psychiatrické léčebny strávil tři měsíce.

    https://magazin.aktualne.cz/alkoholicke-cesko/r~7bb2cb52361411eab1410cc47ab5f122/
    COPS192
    COPS192 --- ---
    NAMATHUR: kontrolovane piti:))))) me vzdycky tahle kombinace uprime rozesmeje:)
    Jinak moc gratuluju k suche petiletce:) ja mel suchou 5 v listopadu:)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Je třeba doplnit, že to rozhodně není to, že si alkoholik řekne, že bude pít míň a udělá to. Kontrolované pití je dost intenzivní terapeutický program, při kterém se dost důsledně pracuje na posílení vlastní sebekontroly. Není to žádná “svépomocná terapie” a rozhodně to není cesta pro všechny. ;)
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    Zjednodušeně by to mělo vypadat tak, že když ještě nejsi v té HC fázi chlastání, tak se snažíš omezovat četnost a dávky, který do sebe dostaneš.
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    IF_: jj dik,nejak jsem si to nedokazala predstavit:)
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    THEMAKARESH: ok fair enough :)
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    HANOUCH: To ale není kontrolovaný pití, to je spíš něco na způsob kvartálního alkoholismu s rozšířeným intervalem nepití. To kontrolovaný užívání neznamená, že chvíli nepiješ a pak to jednou za čas doženeš tím, že vyžereš všechno, co se ti dostane pod ruku. :-D
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    IF_: Kamarad meho otce, lecenej alkoholik treba pije jen o dovoleny 2* do roka. Uz od detstvi si ho na vsech vikendovejch akcich pamatuju se sklenickou vody. Akorat kdyz vyrazi na 14dni na dovolenou tak vypije kde co. Prej tak funguje uz 40 let... kazdopadne to tady nikomu nedoporucuji aby se pak ze suchejch let nestala permanentni dovolena ;)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    IF_: hodně sportuje, ač v důchodu, tak pracuje, a je dost pod dohledem partnerky. Občas si dá pivo nebo cider, a když nedávno slavil narozeniny a pořádal velkou oslavu s jídlem a pitím, tak si jen připil na zdraví a to bylo všechno.

    Mně třeba fungovalo sváteční kouření dlouhé roky, pak mi to ale úplně přestalo chutnat a teď už mi to je vyloženě odporné.
    IF_
    IF_ --- ---
    ECLECTICA: A jak to v praxi dela? Pac ja tam furt vidim problem, ze jednou se napijes a pak uz to 100 procent nikdy neovladas... A hned je risk pruseru, kort u lidi, kteri jspu uz schopny skoncit treba v rocni kontinualni recidive.


    Jinak chapu tu moznost psych. Opory v tom, ze hodne lidi tezko kouse, ze uz se nesmi nikdy napit, ta sance, ze to neni definitiva jim treba muze pomoct se odrazit, ale ja vsechny alkoholiky co jsem poznala tak teda dosli k tomu, ze to v praxi nefunguje:)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    IF_: alkoholik v mé rodině (4x na léčení, mezi tím vždy cca 7-8 let abstinence) takhle funguje už nějakých 15 let (snad to vydrží). Pro někoho to asi je způsob, stejně jako u bývalých kuřáků sváteční kouření.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    ZABAKOVA: taková ta věc, co nechci zkoušet, že u mě funguje :)

    včera 5 suchejch let
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam