• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    JVCNC: To jo, no. Když někdo jede na osmičce z LIDLu za 9 kaček, asi to bude rozdíl. Když leju (a přiznám se, že jsem se zas přes prosinec a leden celkem rozpil), tak aspoň jedenáctku Svijany. Dřív jsem lemtal Poutníka dvanáctku, je to skvělý pivo, ale takové to pět a dost, jinak je z toho opice jak kráva. Když třeba dělám něco na zahradě v létě, tak na motivaci a hydrataci jedu radlery, míchám si lahváč napůl se Spritem, Vineou nebo nealko Bernardem. Člověk ten chlast vypotí a zároveň do sebe dostane i vodu, což orgány kvitují s povděkem.

    Mimochodem zkušenost z různých beček (a že jsem jich dělal mnoho) - dobrá desítka z malopivovaru je nejlepší. Většinou se nikdo neožere hned ze startu jak dobytek a bečka se stihne dopít.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    taky neni pivo jako pivo, kdyz jsem pil 20° a vice tak to 6. pivo jsem si obvykle uz vubec nepamatoval
    KEB
    KEB --- ---
    PELDA: a kolik v tom bylo panáčků
    PELDA
    PELDA --- ---
    BURKHAR: Taky mě to napadlo :) ale víš jak to bývá - šest přiznal, kdoví kolik to bylo...
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    BURKHAR: nikdo z nás neví, jak je ten kopec vysoký...
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    WOTAR: Jenom šest piv denně? To je brutálně málo, neměl nějaký jiný problémy, který tomu pomohly? 15 let jsem lil 10 hrnců denně a všechno cajk.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    KEB: No asi ho vůbec nepodezírala a nijak zvlášť to nekontrolovala. Umim si to dobře představit, byť mě by to trklo hned. Ono vůbec není dobrý, aby to dával někdo z rodiny, víc to nahrává těm dynamikám s pocitem viny apod. Z toho se chceš pokud možno vymanit, ostatně často jsou rozvody, že už manželka nemá nad manželem pocit kontroly skrz pocit viny kvůli jeho alkoholismu a dynamika typu zámek a klíč se rozpadne, když se nezmění oba.
    KEB
    KEB --- ---
    WOTAR: ta paní, asi nebyla nejbystřejší. To si splést může jen trouba, jiná struktura, vůně, všechno. A taky snad musela potní, že chodí domů pripitej
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    MOODYCAT: No některý nakonec nepijou, třeba po té zkušenosti jednoho velkého napití na antabus. Každej potřebuje jinej důvod, smysl nebo strašáka, aby nepil. Někdo ho objeví včas, někdo ne a umře, pokud ho teda vůbec objevit chce.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    WOTAR: Takovyhle lidi by melo byt dovoleno strilet rovnou z okna.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    KEB: No právěže jak kdo... Všeobecně je to tak a zrovna na kocovině se to stárnutí projevuje asi nejvíc žejo. Nicméně v léčebně byli borci, co pili na antabus a bylo jim 40-50, pravda některý jednorázově z demence (pak je odvezla rychlá), ale někdo systematicky - ono totiž když i na antabus, když piješ pravidelně, tak se tělo přizpůsobí a časem zvládneš víc, ale prý to hrozně rakví játra. Lidi to buď dělají z nevědomosti nebo kvůli nějakým vztahovým hrám s máslem na hlavě, aby to nikdo nepoznal (ale to zarudnutí potom z acetaldehydu pozná každej). Byl taky borec, kterýmu to podávala manželka a vyměnil jí to za rozpustnej vitamin, docela dlouho se tak kryl než přišel úplně na káry domů a pak si stejně myslela, že pil na to.
    KEB
    KEB --- ---
    WOTAR: to bude ono, když je ti dvacet, tak se ti přece nemůže nic stát. Když je ti čtyřicet, už se na věci díváš zase jinak.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    KEB: Jo kamarád slinivku taky propálil. Lil denně 6 piv, při pátku a tak samozřejmě víc. Pak přišel zánět, doktor mu řekl dejte si 2 panáky a končíte - od té doby nepije vůbec, motivace to pro něj byla dodatečná. Akorát docela hulí. Ale jsou i případy, kdy zdraví/smrt jako motivace nestačí. Třeba Ti, co pijou na antabus. V Kroměříži byl týpek, co čekal na nový játra (dokud neprojdeš léčbou, nedaj ti je), měl těžkou dietu, aby vůbec přežil a ten si dal na víkendové dovolence guláš s 8 a 8 piv. Normálně poznaj, že si pil, u něj ne, protože měl ty jaterní hodnoty v kopru nonstop. Ale pak ho vyhodili za něco jinýho spolu s dalšíma lidma, šli pak hned do Lidlu pro chlast a dělali bordel primářce před domem... Teď už je předpokládám dávno mrtvej, byl to kluk tak do 30.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    IF_: Nechcci si hrat na dablova advokata, ale jsou lidi ktery musis umlatit lopatou - viz Zeman :-(
    IF_
    IF_ --- ---
    JVCNC: Treba mozek:)
    KEB
    KEB --- ---
    TITUS_PETRONIUS: cirhóza a v Íránu se chlastá taky, neboj
    TITUS_PETRONIUS
    TITUS_PETRONIUS --- ---
    JVCNC: v europe je to problem. ta nasa alkoholova kultura. Imho najlepsie je najst si job v Irane. Tam to das eins zwei...
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    TITUS_PETRONIUS: mesic bych dat mel, prvnich par dnu je nejhorsich, dal jsem i 3 ale neco mi rika ze ted to bude narocnejsi, zase ten zanet je dobra motivace vydrzet.
    TITUS_PETRONIUS
    TITUS_PETRONIUS --- ---
    JVCNC: iba ak nestukovatejú (neviem ako sa to povie cesky...)

    ale ak vydrzis abstinovat nieco vyse mesiaca, tak je to super. Ja mam pre istotu (pripad ze neposlucham) ak Sillimarin. Neviete niekto aky to ma ucinok?
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    KEB: take jsem se trochu zamyslel, na jatra si vzpomene kazdy a pritom kdyz se prestane v cas tak se vcelku dobre zregenerujou a docela i rychle, pritom alkohol, jak jsem sam poznal, nici i dalsi organy kde to uz takova legrace neni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam