• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    SDN33
    SDN33 --- ---
    BURKHAR: Desiny jsou nejlepší. Nekupuju si dom nic jinýho, když si koupím. Osobně bych uvítal i slabší. Jen se nesmí stát, že jich někde dáš třeba 14, to je pak hodně velkej úlet v mozku druhej den. Protože ta desítka se dá pít prakticky neustále.
    TITUS_PETRONIUS
    TITUS_PETRONIUS --- ---
    inak furt je to tu "ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT"? Lebo toto su skor návody ako chlastat :-P
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    BURKHAR: kdyz piju jen desitku tak se sice zliju ale vcelku jeste civilne a jde to, no jen je problem ze chodim do hospody kde maj i specialy a pokazde neco noveho a skoro vzdy mi neco zachutna.

    Jo na nejake vetsi akce je lepsi deset, max jedenact.
    KEB
    KEB --- ---
    MOODYCAT: je to na hovno, ale v našem kulturním prostředí se tomu nevyhnes, protože chlastat je tak nějak normální, bohužel.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BURKHAR: Nevim, jestli je produktivni do skupiny, ktera je spis o snaze odvykat, cpat, jak je alkacstvi super
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    BURKHAR: V průměru... Samozřejmě byly určitě dny, kdy měl 3x tolik a panáky k tomu padaly taky.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    JVCNC: To jo, no. Když někdo jede na osmičce z LIDLu za 9 kaček, asi to bude rozdíl. Když leju (a přiznám se, že jsem se zas přes prosinec a leden celkem rozpil), tak aspoň jedenáctku Svijany. Dřív jsem lemtal Poutníka dvanáctku, je to skvělý pivo, ale takové to pět a dost, jinak je z toho opice jak kráva. Když třeba dělám něco na zahradě v létě, tak na motivaci a hydrataci jedu radlery, míchám si lahváč napůl se Spritem, Vineou nebo nealko Bernardem. Člověk ten chlast vypotí a zároveň do sebe dostane i vodu, což orgány kvitují s povděkem.

    Mimochodem zkušenost z různých beček (a že jsem jich dělal mnoho) - dobrá desítka z malopivovaru je nejlepší. Většinou se nikdo neožere hned ze startu jak dobytek a bečka se stihne dopít.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    taky neni pivo jako pivo, kdyz jsem pil 20° a vice tak to 6. pivo jsem si obvykle uz vubec nepamatoval
    KEB
    KEB --- ---
    PELDA: a kolik v tom bylo panáčků
    PELDA
    PELDA --- ---
    BURKHAR: Taky mě to napadlo :) ale víš jak to bývá - šest přiznal, kdoví kolik to bylo...
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    BURKHAR: nikdo z nás neví, jak je ten kopec vysoký...
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    WOTAR: Jenom šest piv denně? To je brutálně málo, neměl nějaký jiný problémy, který tomu pomohly? 15 let jsem lil 10 hrnců denně a všechno cajk.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    KEB: No asi ho vůbec nepodezírala a nijak zvlášť to nekontrolovala. Umim si to dobře představit, byť mě by to trklo hned. Ono vůbec není dobrý, aby to dával někdo z rodiny, víc to nahrává těm dynamikám s pocitem viny apod. Z toho se chceš pokud možno vymanit, ostatně často jsou rozvody, že už manželka nemá nad manželem pocit kontroly skrz pocit viny kvůli jeho alkoholismu a dynamika typu zámek a klíč se rozpadne, když se nezmění oba.
    KEB
    KEB --- ---
    WOTAR: ta paní, asi nebyla nejbystřejší. To si splést může jen trouba, jiná struktura, vůně, všechno. A taky snad musela potní, že chodí domů pripitej
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    MOODYCAT: No některý nakonec nepijou, třeba po té zkušenosti jednoho velkého napití na antabus. Každej potřebuje jinej důvod, smysl nebo strašáka, aby nepil. Někdo ho objeví včas, někdo ne a umře, pokud ho teda vůbec objevit chce.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    WOTAR: Takovyhle lidi by melo byt dovoleno strilet rovnou z okna.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    KEB: No právěže jak kdo... Všeobecně je to tak a zrovna na kocovině se to stárnutí projevuje asi nejvíc žejo. Nicméně v léčebně byli borci, co pili na antabus a bylo jim 40-50, pravda některý jednorázově z demence (pak je odvezla rychlá), ale někdo systematicky - ono totiž když i na antabus, když piješ pravidelně, tak se tělo přizpůsobí a časem zvládneš víc, ale prý to hrozně rakví játra. Lidi to buď dělají z nevědomosti nebo kvůli nějakým vztahovým hrám s máslem na hlavě, aby to nikdo nepoznal (ale to zarudnutí potom z acetaldehydu pozná každej). Byl taky borec, kterýmu to podávala manželka a vyměnil jí to za rozpustnej vitamin, docela dlouho se tak kryl než přišel úplně na káry domů a pak si stejně myslela, že pil na to.
    KEB
    KEB --- ---
    WOTAR: to bude ono, když je ti dvacet, tak se ti přece nemůže nic stát. Když je ti čtyřicet, už se na věci díváš zase jinak.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    KEB: Jo kamarád slinivku taky propálil. Lil denně 6 piv, při pátku a tak samozřejmě víc. Pak přišel zánět, doktor mu řekl dejte si 2 panáky a končíte - od té doby nepije vůbec, motivace to pro něj byla dodatečná. Akorát docela hulí. Ale jsou i případy, kdy zdraví/smrt jako motivace nestačí. Třeba Ti, co pijou na antabus. V Kroměříži byl týpek, co čekal na nový játra (dokud neprojdeš léčbou, nedaj ti je), měl těžkou dietu, aby vůbec přežil a ten si dal na víkendové dovolence guláš s 8 a 8 piv. Normálně poznaj, že si pil, u něj ne, protože měl ty jaterní hodnoty v kopru nonstop. Ale pak ho vyhodili za něco jinýho spolu s dalšíma lidma, šli pak hned do Lidlu pro chlast a dělali bordel primářce před domem... Teď už je předpokládám dávno mrtvej, byl to kluk tak do 30.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    IF_: Nechcci si hrat na dablova advokata, ale jsou lidi ktery musis umlatit lopatou - viz Zeman :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam