• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    HONZA09: Birell nebo nealkopivo toť pro mě furt trochu no-go zone. Po těch pěti letech přemýšlím, zda to zkusit, nebo zda je to.cesta rovnou do pekel.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Já byl v hospodě včera. Pět Birrelů a domů jsem šel i v normální hodinu. Bažení žádný. Ale vtipný bylo, když mi tam člověk, co mě viděl poprvý, nabízel panáka a zbytek stolu sborově na něj obratem vyjel že neeee. :)

    Já to mám fakt nějaký přehozený asi teď. Do Sananimu jsem se přihlásil sám ze svý vlastní iniciativy a nepochybuju o tom, že to bylo dobře. O chlastu se mi párkrát zdálo, ale ne vůbec ne v dobrým. Naopak to byly nepříjemný noční můry.
    KEB
    KEB --- ---
    TRISMEGISTOS: já jsem si ho už užil cestou kolem hospody s jazykem na vestě. Obstál jsem! 😀
    TRISMEGISTOS
    TRISMEGISTOS --- ---
    hromadný bažení za 3, 2, 1 ...
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    HONZA09: Nejlepší na žaludek je starej dobrej Fernet...ty byliny delaj divy:))
    LOGO
    LOGO --- ---
    HONZA09: Plzeň je hnusná, tu nepiju :b
    Pivo celkově je nepřítel.
    Děkuji za diskuzi a dále již budu zase jen pozorovat.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    CYBORCA: Protože Ti nic nesrovná žaludek tak jako Plzeň dvanáctka. Mrk mrk
    CYBORCA
    CYBORCA --- ---
    Hlavne proc tedy v tomhle pripade nevymenit alko pivo za nealko? Pokud je to tedy na srovnani zaludku...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LOGO: prosimtě a čím máš podložené že ti pivo "srovná žaludek"? Nebo je to jenom názor? Nebo spíš takovej pocit že ji to po tom jako dobře?

    Mě by zajímalo jakej je tvůj cíl tady, dosáhnout od lidí uznání toho že nejsi alkoholik? Fakt to moc nechápu, připomínáš mi ty lidi co chodí do veganskejch auditek oznamovat že zrovna jí párek.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    Jinak můj táta si dává každej večer kořalku nebo dvě "na tlak":DD

    aby bylo jasno, ať si každej dělá co chce. Já si taky nemyslim, že jedno pivo denně je problém - ale nenamotávejme na to nějaký vznešený filozofie. Dáváš si to, protože si to dát chceš - tečka. JInak kdyby měl někdo teorii čím organismu prospívá Prosecco, tak by se mi to teď na léto docela hodilo do krámu musim (bohužel) říct...:)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    TEKKIT: jinak než jsem byl alkoholikem, tak jsem býval sportovcem:) a o tohle jsem se zajímal spíš z pohledu regenerace atd po sportovním výkonu. Tady hezký článek o tom, jak ti pivo po tréninku "doplňuje ionty":

    Pivo a iontové nápoje :: Body-Test.cz
    https://body-test.cz/cs/clanky/97-pivo-a-iontove-napoje/

    doporučuju i nesportovcům, je to tam hezky srozumitelně popsaný
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    LOGO: hele nejsou potřeba studie, vždyť se zamysli.

    Dáš si dvanáctku pivo a následující cca dvě a půl hodiny tvoje tělo ukončí spoustu metabolických procesů a vrhne energii na co? Vrhne energii na odbourání alkoholu v játrech. Proč? Protože alkohol je tělem vyhodnocen jako jed a jeho odbourání má tudíž jasnou prioritu...Takže ty sice ležíš po jídle, ale játra jedou na doraz, srdíčko maká taky slušně. Tvůj mozek je v klidu, ale organismus jako celek ve stresu, dokud se játra nevyčistí.

    Co z toho vyplývá: I když některé alko nápoje můžou mít nějaké pozitivní efekty, tak to, že obsahují alkohol ty efekty degraduje, nebo úplně smázne.

    (pokud celou dobu mluvíš o nealku, tak pak je to samozřejmě možný o tom se nebavim, viz výše)
    IF_
    IF_ --- ---
    LOGO: Nikde jsem nepsala, že jedno pivo je zabiják, ať si ho kdokoliv pije, když má ten pocit, že mu to dělá dobře, ale ať to nevydává za nějakou medicínu proboha. Tahle kultura mimo jiné přispívá k tomu, v jaké alkoholické prdeli je naše celá země.

    A samozřejmě studie na to jsou, mýty z dřívějška jsou dávno překonané.

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/alkohol-je-podle-studie-skodlivy-v-jakemkoliv-mnozstvi-i-jedna-sklenice-denne-zvysuje-riziko-mrtvice-69822#:~:text=zvy%C5%A1uje%20riziko%20mrtvice-,Alkohol%20je%20podle%20studie%20%C5%A1kodliv%C3%BD%20v%20jak%C3%A9mkoliv%20mno%C5%BEstv%C3%AD%2C%20i,sklenice%20denn%C4%9B%20zvy%C5%A1uje%20riziko%20mrtvice&text=Podle%20britsk%C3%BDch%20v%C4%9Bdc%C5%AF%20lidsk%C3%A9mu%20t%C4%9Blu,podle%20nich%20zvy%C5%A1uje%20riziko%20mrtvice.
    LOGO
    LOGO --- ---
    IF_: ne, nejsou. Mně osobně pivo na trávení vážně funguje. Jedno. Někdy se mně nechce jíst, ale pivo mě krásně "srovná žaludek". Nevím jestli je to placebo, nebo ne, nicméně to tak opravdu vnímám.

    Ale dobře, pivo je absolutní jed a i jen jedno denně je zabiják.
    A ty jsi doktor a svoje tvrdá tvrzení máš něčím podložená, nebo je to jen NÁZOR?
    IF_
    IF_ --- ---
    LOGO: Pivo na traveni nebo jako iontak po sportu, panak na spani, vino na lepsi tlak... Tak urcite. Ne, zadny aspon trochu dobry a normalni doktor tohle fakt nedoporuci a jsou to neskutecny s odpustenim picoviny.
    COPS192
    COPS192 --- ---
    3522 dnů střízlivý... jít se léčit a nadobro skoncovat s alkoholem bylo moje nejlepší a nejrozumnější rozhodnutí v životě... držím všem bojovníkům pěsti, není nic hezčího než střízlivé ráno:)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LOGO: heled já znám lidi co dokázali žít třeba 15 let v kuse stylem ranní čára a pak nic, byli to vysoce funkční lidi, ale porád si nemyslím že je to OK (jen aby bylo jasno, fakt nesrovnávám pivo s čárou)

    Já myslím že tady nikdo nepochybuje o tom, že existujou lidi který si dávaj dvě denně celej život a zvládnou to ale:
    - porád to není zdravý, at se na to koukáš jak se na to koukáš dvě piva denně prostě nejsou zdravý, stejně tak jako není zdravý pít třeba litr coca coly denně (tyhle "pivo je dobrý na trávení" doktorský rady jsou extrémě pochybný)
    - u toho člověka stále existuje riziko že do toho spadne, pokud chlastáš 30 let 2 piva denně, máš prostě větší šanci že se to stane
    - potkal jsem za život spousty lidí který tvrdí že pijou dvě piva denně a byla to prostě a jednoduše lež

    navíc upřímě řečeno tuhle teorii rozvíjet v klubu kam chodí dost často lidi který maj s chlastem problém, je takový... mno sylšíš tam to "pyčo" ;)


    A to píšu jako člověk co si dává taky tak 1 - 2 piva denně (ted už spíš tak obden).
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    VOY: já to pro sebe zjednodušil na ustálený slovní spojení "abstinence a ideologie" což je formule, která udrží člověka ve správném směru, i když zrovna přijde nějakej náraz. je to radikální, ale (zase obecně) - radikální přistup není přeci horší než jakýkoliv jiný. nakonec je tu pozorování těch kolem i když se to v závislostech moc nenosí - tam pak je ten výsledek jasnej - všichni ti, kteří mě podezřívali z přehaného radikálního nepití a sami se pokoušeli nepít dnes opět nebo stále ještě pijí - opravdu z těch 10 lidí, které jsem v tomhle ohledu potkal a sledoval jsem jediný.

    Líbí se mi ta myšlenka, že se ti to osvědčuje ve věcech životního stylu - já tuhle radikalitu (veskrze ve všem) přijal až když sem uviděl tyhle výsledky radikálního nepití a nemůžu si to vynachválit - většinou se totiž člověk ani vnitřně nezrazuje, často prostě jedná a přemýšlí prvním možným pohledem a pocitem - opět se často ptám sám sebe - co je na tom špatně v ohledu na jiné přístupy? nic
    VOY
    VOY --- ---
    OPERAHYPNO: Souhlasim i v obecne rovine. Osvedcuje se mi ve vecech zivotniho stylu byt spis radikalni, protoze to nedava zadny prostor nejakemu vnitrnimu dialogu a premlouvani. Pokud jednou vim, ze nepiju nebo ze se otuzuju tak neni moznost se sebou vyjednavat a to je v nekterych vecech velke plus. Ostatne od pocatku meho piti (az mozna na par pripadu na stredni) jsem odmital panaky a tvrdy alkohol a dodneska jsem ho v zivote vypil naprosty minimum. Jednoduse proto, ze soucasti moji identity bylo "tvrdy alkohol nepiju".
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    VOY: hele někdy klidně, ale zjednodušeně - uznávám nejtvrdší možnou cestu, jak odvykání, tak následného života bez alkoholu. možná bláhově se přidávám k fanouškům nekompromisních metod dr. Skály a zastávám názor, že nic jako kontrolované pití pro alkoholika neexistuje.

    překvapující pro mě je, že vlastně ty stavy o kterých sem psal níž sem na začátku (první roky) vůbec nepociťoval. Samozřejmě první rok (i když u mě po mnohaletých pokusech) se neustále člověk sám sebe ptá, podezřívá, pak to ale zmizelo. ale tohle "snění" to je spíš fakt jev, který je okrajový za těch pět let si ani nepamatuju jaký to je být opilej, dost často nechápu proč a jak se chovaj opilý lidi, který někde potkám, nebo se mi třeba stane, že si vůbec měsíc dva nevšimnu že sem nějak jinej a dělám něco jinak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam