• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    VOY: u těhle jednopiváků/dvoupiváků tam by se prostě tolerance/závislost/rekce měla otestovat tím, že prostě ze dne na den ten člověk přestane bez jakýhokoliv problému, pozastavení se, nebo snad přemlouvání ty dvě piva pít přestane. Pak až se ukáže jak moc je potřebuje, nepotřebuje nebo nakolik je to pro něj například po msíci zásadní, aby se k tomu vrátil/nevrátil
    VOY
    VOY --- ---
    OPERAHYPNO: S tim nelze nez souhlasit. Ono i kdyby treba maly panak vodky denne byl prinosny tak k cemu nam to je ve svete kdyz toho do sebe v CR prumerny clovek nalije nasobne vic. A odmala je nam to tady prezentovany jako veskrze dobra vec, prestoze je evidentni, ze v souctu na spolecnost ma chlast rozhodne spis vyrazne negativni dopady. Kolik problemovych konzumentu pripada na toho jednoho co si da s manzelkou napul pivo k obedu a napul k veceri, ze jo. Nepopiram, ze tihle lide existuji, muj deda to mel asi taky podobne.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    VOY: já myslím, že většina lidí v tomto auditoriu by byla ráda především za to, aby se obecný pohled na to co je alkohol a jak k němu přistopovat změnil a alkohol byl představován víc v obětí negativ než benefitů.
    VOY
    VOY --- ---
    Krom toho bych jeste podotknul, ze je zcela legitimni mit pocit, ze negativa alkoholu prevazuji i kdyz na nem clovek neni zrovna zavisly a denne se neopiji.
    VOY
    VOY --- ---
    LOGO: Hele za me v poradku, delej si co uznas za vhodny a vyhodnotis pro sebe bezpecny. Jen popisuji jak sem z mnoha duvodu dosel k tomu, ze sem pit prestal. Dodavam, ze zadny obdobi "jsem tyden v kuse nasrot" v mem zivote nikdy nenastalo. K tem zdravotnim prinosum pravidelneho piti jsem spise skepticky. Pro vetsinu lidi zustane spis prani otcem myslenky.
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    takhle to delala moje babicka s dedou,davali si pivo po obede,veceri,a problem s pitim nemeli
    LOGO
    LOGO --- ---
    VOY: já netloustnu po ničem. Sportuju. Takže tam problém nevidím. Já mám spíš "problém" opačný, chtěl bych pár kilo navíc, ale jsem línej se nažrat.
    V mým původním příspěvku jsem zmínil, že denně dvojpivo, někdy jen jedno, tak půl na půl. Dělám to tak opravdu dlouhodobě, dá se říct roky. A naopak už si ani nepamatuju, kdy jsem se neposled ožral. Tzn tam problém taky nevidím.
    Já když jsem to sem psal, tak jsem tak trochu tušil, že se to tady někomu nebude zdát, neboť je zde množina lidí, kteří problém s alkoholem měli/mají/budou mít. A ten koloběh - jen jedno------>totálně našrot týden v kuse - se (někomu) periodicky opakuje.

    Ale mě chlast nebaví, baví mě jedno, max dvě piva. Už roky.
    Stejně jako už roky kouřím cca 5 cigaret denně. Víc ani ťuk, a někdy míň. Chci kouřit, ale jen málo. Ovšem závislost funguje jinak, že. Tak si dám nikotinovou žvejku. A funguju tak roky.
    Stejně jako s 1 (2) pivy denně.

    Jedno pivo denně na trávení ti doporučí i doktor.
    VOY
    VOY --- ---
    A vlastne jsem docela prekvapen, ze lidi to celkem akceptuji a minimalne slysim nejaky kecy o abstinentech a tech co meli problem tak museli prestat - bla bla bla. Mozna proto, ze vetsina z mych znamych to zatim vidi jako nejaky casove omezeny vrtoch. A kdo vi, treba zase pit zacnu, byt bych si spis pral se k tomu uz nikdy nevracet.
    VOY
    VOY --- ---
    LOGO: Ja jsem prave dosel k zaveru, ze dve piva denne jsou v dlouhem horizontu problem z mnoha duvodu. At uz proto, ze po tom clovek zbytecne tloustne (jednak z piva, druhak proto, ze ztraci kontrolu nad tim co ji), druhak proto, ze konzumace ma spis tendenci rust. Taky jsem mel nekdy dojem, ze dat si tech nekolik piv je pro me zbytecne vysoko na zebricku priorit. A velky vliv urcite melo i to, ze jsem se skoro 8 let zpatky odstehoval do zahranici a tam jsem v zahranicni firme videl, ze ve srovnani s lidmi mnoha jinych kultur to moje piti je spis v tech hornich 20ti procentech.

    To cele po nejake dobe vyustilo v rozhodnuti to omezit jedinym pro me snadnym zpusobem, nepit vubec. Proste pro me uz neni lehky to preklopit do stavu 1-2x za tyden si dam to jedno pivko a zbytek casu na to vubec nemyslim. A to si myslim, ze od vysloveneho "problemu s alkoholem" jsem byl jeste relativne daleko.

    Zni to jako blby klise, ale cloveka opravdu osvobodi, kdyz z kazdy akce neprijde alespon minimalne napitej. Napr. toho casu co jsem ziskal jen tim, ze kdyz vecer prijdu ze setkani s nekym strizlivy a muzu si jeste cist nebo neco delat a neni to rozostrene lehkou opilosti. Znovu rikam, opravdu malokdy jsem se nejak vyrazneji opil.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KEB: no vidíš to ja byl nevím proč přesvědčenej že je to tam někde v průběhu, každopádně dík :D
    KEB
    KEB --- ---
    ADAMIRA: ty už taky nepij, je v tom tvém prvním odkazu 😂

    https://twitter.com/bratricek/status/1677321269052600327?s=19
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    HONZA09: chtěl jsem najít ten tweet kde se přiznává že jezdí minimálně 2x ročně pod vlivem a vypadá to že ho smazal :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---


    :)))
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    HONZA09: A přitom to fakt není žádná věda, teda pokud nejsi nějakej kokot bratricek kterýmu se klepou ruce když si nedá k obědu plzeň
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    ADAMIRA: Řidičák mám od osmnácti a ještě mi ho nikdo nesebral. Asi hlavně kvůli tomu, že neřídím. :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    HONZA09: celý to vlákno je jenom seznam výmluv proč je ok sednout navátej za volant


    HONZA09: ale snad se dá tak jakože vožrat jako běloch a jít tak nějak včas spát .... nebo já fakt nevim, já nejsem žádnej svatoušek, ale když došlo na nějakou "nehodu", jakože plánuješ být v 8 ráno fresh a řídit 200 km do Prahy a v 6 ráno za svítání ještě sedíš nahej u bazénu a docucáváš zbytek zelený, tak halt tyvole jsem to posral a teď si to vyžeru (budu do dopoledne někde ve škarpě chlastat vodu a čekat) - na to člověk nemusí být jaderný inženýr
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Já jsem teda teď hrozně chytrej při tom před rokem bych napsal asi úplně to samý. Obzvlášť rodinný sešlosti jsou hroznej pain. :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    ADAMIRA:

    Tohle je pure gold, jak bezelstně odmítá akceptovat, že by někdo mohl absolvovat společenskou událost bez alkoholu. :))
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PEYOTL: jenomže to je dost jiná situace, tady jde o přemyšlení lidí který MAJ s alkoholem problém ve smyslu "tak si dám denně maximálně 2 pivka a bude to v pohodě" - což je ukrutná lež, pokud tvůj otec přešel ze stavu "mám problém s alkoholem" do "dává si 2 pivka denně" tak respekt, ale u drtivý většiny lidí to prostě neplatí

    Jinak teda nechápu jak se "chodí brzo spát, maká každej den a přelomil by mě v pase" kříží s alkoholismem (NETVRDÍM ŽE TVŮJ OTEC JE ALKOHOLIK) - vysoce výkonejch alkoholiků jsou plný léčebny.

    Jinak tenhle kripl dělající další z milionu "pravicových podcastů" není schopnej napsat něco co není hovno a tady je krásnej příklad toho proč je u nás chlast problém.

    https://twitter.com/bratricek/status/1677321269052600327?s=20
    SDN33
    SDN33 --- ---
    PEYOTL: někdo s tím chlastem dokáže relativně normálně žít celej život, fotr je to samý, já taky, ale mě už teda sere:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam