SDN33: Nechci působit povýšeně, ale srovnáváš nesrovnatelné. Metabolizace alkoholu včetně jeho účinky na mozek jsou úplně jiné, než u tebou zmíněného heroinu. A zrovna Subutex (Buprenorfin) se dá zneužít intravenózně, proto je lepší Suboxone (Buprenorfin a Naloxon), kterej nejdřív musí metabolizovat v játrech. U opiátových závislostí je mnohem, ale mnohem vyšší fyzická závislost, proto je substituční léčba tak důležitá pro postupnou stabilizaci pacienta bez smrtelně nebezpečných epileptických záchvatů a dalších rizik s abstinenčními příznaky spojených. U alkoholu, což je srovnatelně tvrdá droga, lze v rámci detoxu eliminovat rizika deliria a epileptických záchvatů benzodiazepiny a jinými látkami, např. klomethiazolem, dostatečným přísunem tekutin (lze i intravenózně), hořčíku, mně stačilo 6 dní medikace Heminevrinem (klomethiazol) s postupným snižováním dávek, už třetí den jsem byl schopen půlhodinové procházky se skupinkou pod dozorem sanitáře, i když se mi motala hlava občas a byl jsem trochu mimo - je to psychofarmakum, takže otupuje, obzlvášť ráno si kognitivně zdatný člověk připadá jako dement, na partii šachů to prostě není.