• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    KBN
    KBN --- ---
    ZSIS: prý se podezřele motal, tak mu dali dýchnout. Problém je, že jeho náplň práce zahrnuje i pohyb mezi VZV a klidně tam mohl někomu skočit.. já bych ho za jedničku vyrazil okamžitě. Kdyby stál u stroje a nikde se nemotal, tak možná ta vytýkačka do 0,3
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    KEB: smazal jsem se, jelikoz jsem ten paragraf, zda se, nasel :D je to hezky cesky vyresene.

Zákon č. 262/2006 Sb.
    §106, 4e:
    Zaměstnanec je povinen..
    e) nepožívat alkoholické nápoje a nezneužívat jiné návykové látky35) na pracovištích zaměstnavatele a v pracovní době i mimo tato pracoviště, nevstupovat pod jejich vlivem na pracoviště zaměstnavatele a nekouřit na pracovištích a v jiných prostorách, kde jsou účinkům kouření vystaveni také nekuřáci.Zákaz požívání alkoholických nápojů se nevztahuje na zaměstnance, kteří pracují v nepříznivých mikroklimatických podmínkách, pokud požívají pivo se sníženým obsahem alkoholu, a na zaměstnance, u nichž požívání těchto nápojů je součástí plnění pracovních úkolů nebo je s plněním těchto úkolů obvykle spojeno,

btw, v nemecku takovy zakon neexistuje. bud to mas v pracovni smlouve, nebo ne. coz neznamena, ze by to omlouvalo intoxikovane lidi kdyz ohrozuji jine. jen te z prdele nikdo nevyhodi, kdyz si chcete prituknout na narozeniny kolegy.

nic neomlouvam. nazor je nazor a zakon je zakon, i kdyz treba ne idealni. nahrazovat jedno druhym muze byt cesta do pekel.
    KEB
    KEB --- ---
    ZSIS: meleš kraviny, do práce máš přijít s nulou, tečka. Cokoliv jiného je hrubé porušení pracovní kázně a možný důvod k výpovědi atd.

A jestli seš doktor, řidič nebo uklízečka je jedno.

A ano v protialkoholním auditku omlouváš chlast na pracovišti.
    VOY
    VOY --- ---
    Asi tusime, ze pro programatora prijit s trochou zbytkace a kocovinou je asi vic akceptovatelny nez kdyz to samy udela doktor, ridic nebo nekdo kdo pracuje se zakazniky. Ale pokud prijdu uz prvni tyden v praci a tahne ze me chlast tak to svedci minimalne o hodne mizernym usudku.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    ZSIS: hlavně přespis, že máš přijít do práce s 00 promile v krvi nikde neuvádí kolik krterých lahví čeho můžeš vypít a kdy.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    KEB: jedna vec je zachazet s alkoholismem (a jinymi zavyslotmi), resit je, a prevencni prace.
    druha jsou restriktivni predpisy ktere lidem narizuji co je dobre a co je spatne.
    muj nazor je, ze ta druha vec ve spouste pripadu prinasi vice skody nez uzitku.
    neobhajuju chlast na pracovisti, to je moc velke zjednoduseni.
    samozrejme to muzete videt jinak.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    IF_: já bych asi taky v té chvíli reagoval stejně jako ty, prostě to nejlepší řešení situací, které zažíváš v určité formě poprvé, se zjeví až se za dotyčným zavřou dveře.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    KEB: budu obhajobat cokoli, s čím lidé umí zacházet.

zároveň přiznávám, že s některými látkami zacházet neumím. to ale neznamená, že bych je chtěl ostatním zakazovat.

(samozřejmě, řidiči autobusu atd... snad víte jak to myslím)
    KEB
    KEB --- ---
    ZSIS: opravdu budeme obhajovat chlast na pracovišti? V tomhle auditku?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ZSIS: Pokud máš při příchodu do práce nulu (nebo do dvou destin promile), tak máš samozřejmě pravdu. Pokud večer vypiješ půl litru kořalky, tak už to není Tvoje svobodná věc, protože jdeš do práce pod vlivem.
    Alkohol na pracovišti. 10 nejčastějších otázek a odpovědí
    https://www.bezpecnostprace.info/pracovni-pravo/alkohol-na-pracovisti/#zbytkovy-alkohol
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    KBN: a posral neco v praci, nebo z nej "jen" tahlo?

GLOBETROTTER: ja si myslim, ze kolik si soukrome chlastam je ve svobodnem svete vec moje, a rozhodne ne meho zamestnavatele.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ZSIS: I alkoholici nemusí chlastat každý den (ano, každý můžeme mít jinde definici alkoholika), ale když chlastají, tak pořádně. Což může být tento případ.
    KBN
    KBN --- ---
    A to u nás v práci borec nadýchal přes jedničku a ani ho nevyhodili. Dostal akorát vytýkací dopis, díky čemuž dostane "jen" poloviční vánoční odměny a ještě dělal uraženého..
    Vedoucímu jsem říkal, že kdyby to udělal v autě, tak má na krku trestný čin a může jít na rok sedět a tady se dělá jakoby nic. Jen pokrčil rameny a řekl, že to tak rozhodlo vyšší vedení a nic s tím nemohl udělat....
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    HONZA09: To je jak s odnaučenejma kuřákama, bohužel, se s tim smiř.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    IF_: tak jasne.
    mi jde o to, jestli je pravidelna alkoholicka, tak to zni melo tahnout i na pohovoru pred tim. pak to bud zvlada a doufam ze bude jen na telefonu nebo haslerkach, nebo to je proste jsanej pripad.
    jestli se jednou neco vymklo ve spatnou dobu (co ja vim, kamarad zapijel potomka), tak by bylo sportovni to oslovit, a dat jeste jednu sanci. hlavne kdyz jde, jak se zda, o kvalifikace ktere jinak jen tak nekdo nema.
    my 2 cents.
    IF_
    IF_ --- ---
    ZSIS: Kdyz to zvladas tak hned nwereknes, ze mas virozu a nemuzes dalsi dva dny pracovat:)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    IF_: tahlo z ni na pohovoru o misto, nebo ne? nebo to citila jen kolegyne dnes?

ono to je na to asi spatne audiotko, ale je hodne lidi ktere sve zavislosti s bravurou zvladaji, hlavne v povolani, imho.
    IF_
    IF_ --- ---
    ZSIS: Virtuální to asi nebylo, neb kolegyně, abstinentka mi řekla, že to z ní táhlo a že to určitě nebyl včerejší mejdan. Ale samozřejmě bych hodně nerada někoho osočila neprávem - teď ale především řeším svoji situaci, kdy potřebuji někoho spolehlivého a jsem za to odpovědná. Díky za názory, nechám tomu pár dní volný průběh.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    IF_: na pohovoru z ni tahlo, nebo to bylo virtualni?

"jednou je nikdy, dvakrat je moc."

někdo tu nedávno psal, že to opravdu může být medikací.
    nechávat dýchat v práci se mi zdá směšné, kde člověk teda neřídí autobus, kamión nebo stíhačku.
    zkušební doba byla zmíněna, sečkal bych, jak jí jde práce a jestli se to opakuje. a hlavně spíš o tom mluvot s tou osobou, ne o ní.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    HUGH_BOYLAN: To je nejhorší. Jak tyhle alkáči vůbec neberou ohledy na abstinující alkoholiky a abstinující alkoholici vůbec neberou ohledy na ty neabstinující. :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam