• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PRAASHEK: Byl to boj, taky jsem to chtěl dokrmit, ale prostě jsem zatnul zuby, přežil třes a studenej pot a depresi. Dost mě podrželo několik přátel.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    HUGH_BOYLAN: já bych asi v pondělí nedal odchod alkoholu a hned bych doplňoval
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Tak, už jsem se z toho oklepal, ale nedal jsem to. Už to řeším na všech frontách (včera adiktoložka, dneska moje terapeutka, zítra jdu za psychiatričkou) a hlavně jsem to nerozjel. Nicméně je to další přešlap a tentokrát jsem se vědomě šel ožrat trochu i na truc. Byl jsem vlastně attention whore. V neděli před půlnocí jsem si šel do nonstop večerky koupit pulčíka vodky, tu jsem na dvakrát vyžahl a přemýšlel jsem dost vážně o životě. Místo pod vlak jsem nakonec šel do hospody u Šebestů, kde maj do šesti do rána, nějak se mi ty sebevražedné myšlenky rozpustily a řekl jsem si, že vlastně asi je pár lidí, kterým na mně záleží. No ale v tom svym sebelítostivym moodu jsem stihl 15 piv ještě, šel dom lehnout a dopoledne to začal řešit. Kocovina jak piča. Morálně úplně v prdeli. Nicméně, po včerejším sezení a dnešní terapii jsem se zas nějak dostal do nějaký rozumný úrovně sebehodnoty a zase na sobě usilovně pracuju. Závislost je prostě svině. Buďte ve střehu, nebezpečí číhá na každém rohu.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    SLAMITCH: Právě, že vim. Normálně bych to nedal a byl za pár dní ve stavu, se kterym jsem rozbitej jak cikánský hračky jel do odmašťovny.
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    HUGH_BOYLAN: Pokud jsi na tom podobně jako já, kdy víš, že u jednoho ožrání by určitě nezůstalo a hlavně jak rychlej sešup do pekel by to byl (zásadně rychlejší než posledně a nejspíš i hlubší), tak se asi shodneme, že to za to nestojí. Drž se! :)
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    SLAMITCH: Držim, pičo! :D Ale ruku na srdce, zápasim se svym svědomim, teď je to dost boj, jestli to ustojim. :)
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    HUGH_BOYLAN: Vydrž! :)
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    STICKYGREEN: Přes léto jsem s sebou nosil pořád půllitrovku vychlazené Pepsi Coly, jak člověk minul zahrádku a dostal chuť, dal jsem si dva tři loky a šel dál, ty bublinky to ještě umocňujou. Závislej mozek je prostě piča, píšu to sem pořád.

A teda teď brutálně bojuju s chutěma se jít ožrat, mám v tom ještě nějaký emocionální výkyvy z nenaplněný lásky, který moc nezvládám zpracovávat za střízliva, protože jsem jaksi celej předchozí život lil, takže je to pro mě nový úplně.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    u mě je chuť na pivo převlečená žízeň a stačí se napít vody
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    jednou je nic, dvakrát je moc.

není moc co řešit, imho.
    XINDL
    XINDL --- ---
    OPERAHYPNO: ok, nicméně za mě je jedno jestli je nebo není alkoholik, to není momentálně podstatný. Podezření bylo, že přišla a táhlo z ní a to by prostě nemělo být v pořádku. Za mě je naprosto OK to oslovit -> pokud ten dotyčný nemá co skrývat, tak to nějak vysvětlí a nakonec z toho bude srandovní historka. Pokud je to ale pravda, tak to rozhodně není v pořádku a je předpoklad, že přijde i v budoucnu do práce pod vlivem a v tom případě by to měl být signál pro zaměstnavatele, zda takového pracovníka chce nebo ne.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    XINDL: ale já to neomlouvám, říkám jen že mi přijde pravděpodobný něco jinýho, než že ta žena je alkoholik, kterej je nalitej pod vobraz první den v nový práci.
    XINDL
    XINDL --- ---
    OPERAHYPNO: Nezlob se na mě, ale přijde mi, že tu zastáváš právě ten přístup, který je u nás v ČR nastaven prostě špatně a proto se tu tolik chlastá. Žádná situace tě prostě a jednoduše neomlouvá k tomu, abys přišel do práce nalitej.

Zapíjel si narození potomka? Buď si vem dovolenou, naplánuj si to na víkend anebo to zapij prostě tak, ať si ráno ready.
    Potřebuješ si dát panáka na nervozitu? osvojuješ si nezdravý vzorec zvládání stresu, což je velmi dobré podhoubí k vzniku závislosti. Nehledě na to, že s nervozitou se dá pracovat i zdravě (relaxační dýchání, ...). A v neposlední řadě je přece naprosto v pořádku přijít první den do práce a být nervózní. Myslím si, že každej nadřízenej bude radši, když mu zaměstnanec přizná, že je nervózní, než když z něho bude tahnout chlast.
    Noční slopačka jako důsledek čelení tragédie? Zase si vem teda radši volno, když už se musíš tak sejmout a druhá věc je že ožrání se ti ke spracování nějaké tragédie stejně moc nepomůže.

Prostě a jednoduše se tu excesivní chlastání omlouvá nějakýma společenskýma normama
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    HONZA09: to rozhodně je, ale nadruhou stranu: jak moc je pravděpodobný, že to skutečně ta žena, která se ucházela ještě před pár dny o lukrativní místo, skutečně takhle udělala? z mýho pohledu bych sázel na něco mnohem prozaičtějšího, například nezvládnutí něčeho většího: panák po ránu na nervozitu, nebo nějaká noční slopačka jako důsledek čelení nějaké odobní tragédii třeba v rodině. věřím tomu, že když teď bude v práci makat podle představ, za pár let se to na firemním večírku osvětlí. v opačným případě, vždycky může dostat výpověď.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    OPERAHYPNO: Vedoucí, co si vedou databázi, jak často je kterej zaměstnanec nemocnej, jsou čuráci. Přijít první den do práce po kalbě je demence.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    IF_: tak to je na tom jak to máš hozený, jsou i takový který si vedou tabulku zaměstnanců podle toho jak jsou nemocný a přidělují jim v ní různá hodnocení a dělají z ní žebříčky. mě je to fuk, jen mi přijde, že v tý absurdní situaci: někdo je poprvé v práci a táhne z něj chlast, bych radši zařadil presumpci neviny, než podezření o tom, že nezvládá závislost. Nakonec je tu zkušebka ne? je tu možnost okamžitýho vyhazovu ne?
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    IF_: jestli dokazete jednat otevrene, tak moc neriskujes, pokud toho neni zatim schopna, tak ji neber.
    Chce se ji ale primo zeptat a nedat na reci ostatnich.
    IF_
    IF_ --- ---
    OPERAHYPNO: Mně je fuk, co kdo dělá – ať leje, nebo si střílí herák, to je jeho věc a nikoho neodsuzuji. Jediné, co chci, je, aby v práci fungoval. S alkoholiky mám v tomhle zkušenost tak padesát na padesát. Ale i když makali, vždycky se muselo počítat s nějakými vedlejšími efekty. Měla jsem typka, který měl jednou za čtvrt roku týden v lihu, jinak fungoval. OK, to se dá, ale i tak je to opruz. Pak jsou tací, co se hází marod pořád. Čistě ze zkušenosti je velké riziko takového člověka přijmout kvůli pracovní výkonnosti. Konečný důsledek je, že se jeho práce i problémy nakonec sesypou na mě. Mám svých starostí opravdu dost – mám vědomě riskovat tohle jen proto, abych někomu neublížila?
    KBN
    KBN --- ---
    HUGH_BOYLAN: a co tam třeba nechodit ?
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    STICKYGREEN: Držímě pěsti!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam