• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    VOY: četl jsi co psala tady IF_?
    VOY
    VOY --- ---
    IF_: Premyslim, jestli by to nebylo fer? Mozna wake up call. Ale mozna taky potencialni pravni komplikace pro firmu.
    IF_
    IF_ --- ---
    Jinak asi je fér napsat, že s kolegyní v práci jsem se rozloučila. Neplnila práci tak, jak bylo třeba, byla extrémně nevýkonná. Bohužel si myslím, že na to měl vliv alkohol (myslím dopady dlouhodobého užívání). O alkoholu jsem jí ale nakonec nic neřekla.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    IF_: Jo, to jsou dost častý věci. Bohužel, někdy to dopadne i tím, že se dotyčný neprobudí vůbec. Prostě přestanou fungovat plíce (nemyslím udušení zvratky) a konec. Jednu známou z léčby na poslední chvíli zachránil její otec, našel jí doma, selhání plic, RZS naštěstí stihla obnovit činnost a pak si poležela několik dní v nemocnici na JIP.

U mě samotného bylo překvapující, že jsem takové množství chlastu ustál a došel po svých domů. Jenže já to tak měl vždycky, popadne mě jisté fluidum a funguju.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    IF_: Jestli to bylo přesně, jak popisuješ, tak je brutální hlavně to, že při dlouhodobé abstinenci Tě pak totálně odrovná takové množství (250 ml), které si pravidelný alkáč dá k svačině a skoro o tom neví a normálně funguje jakoby nic
    IF_
    IF_ --- ---
    Jsem si vzpomněla... Nedavno mi muj kamarád alkoholik, který abstinuje s pár relapsy asi 20 let, vyprávěl historku, jak po cca 3 letech abstinence byl doma a najednou tma. Pak se probral ležící na terase, v ruce lahev whiskey a třetinu vypitou. Pry si nic nepamatoval a doteď si nevybavi ani záblesk, jak se to stalo, že k tomu došlo. Celkem brutální.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    KBN: Napsal jsem prostě před nákupem té flašky, že zítra nedojdu, došla mi odpověď: "OK"
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KEB: kratší odpověď: ano.
    delší odpověď: to bych musel vypsat delší historku a to nechci :)
    KEB
    KEB --- ---
    PRAASHEK: cos lil? Pivo tvrdý nebo oboje?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    HUGH_BOYLAN: na mě fungovaly. a to jsem se naposled dostával z mnohem horšího srabu (několik týdnů denního lití). Měl jsem přesný rozpis kolik kdy a jak postupně snižovat. Taky to bylo na dva týdny. A taky jsem byl dvakrát týdně v ambulanci.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    KBN: : Není to jedno? Já si ho nesmírně vážím za to, že po těch 15 pivech další den nepokračoval. U mě třeba by to bylo stejné jako u Praashka.
    KBN
    KBN --- ---
    HUGH_BOYLAN: předem domluvené, protože jsi se chtěl ožrat, nebo tě prostě poslali domů, když tě viděli, v jakém jsi stavu ?
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Jenže po Hemáči je člověk dost otupělej. A včera už jsem musel fungovat v práci, v pondělí jsem měl volno.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PRAASHEK: Diáky a benzáky mi na to nikdy nefungovaly, akorát Heminevrin fachal.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    HUGH_BOYLAN: nebo by to mohly spravit benzáky první dva dny.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PRAASHEK: Byl to boj, taky jsem to chtěl dokrmit, ale prostě jsem zatnul zuby, přežil třes a studenej pot a depresi. Dost mě podrželo několik přátel.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    HUGH_BOYLAN: já bych asi v pondělí nedal odchod alkoholu a hned bych doplňoval
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Tak, už jsem se z toho oklepal, ale nedal jsem to. Už to řeším na všech frontách (včera adiktoložka, dneska moje terapeutka, zítra jdu za psychiatričkou) a hlavně jsem to nerozjel. Nicméně je to další přešlap a tentokrát jsem se vědomě šel ožrat trochu i na truc. Byl jsem vlastně attention whore. V neděli před půlnocí jsem si šel do nonstop večerky koupit pulčíka vodky, tu jsem na dvakrát vyžahl a přemýšlel jsem dost vážně o životě. Místo pod vlak jsem nakonec šel do hospody u Šebestů, kde maj do šesti do rána, nějak se mi ty sebevražedné myšlenky rozpustily a řekl jsem si, že vlastně asi je pár lidí, kterým na mně záleží. No ale v tom svym sebelítostivym moodu jsem stihl 15 piv ještě, šel dom lehnout a dopoledne to začal řešit. Kocovina jak piča. Morálně úplně v prdeli. Nicméně, po včerejším sezení a dnešní terapii jsem se zas nějak dostal do nějaký rozumný úrovně sebehodnoty a zase na sobě usilovně pracuju. Závislost je prostě svině. Buďte ve střehu, nebezpečí číhá na každém rohu.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    SLAMITCH: Právě, že vim. Normálně bych to nedal a byl za pár dní ve stavu, se kterym jsem rozbitej jak cikánský hračky jel do odmašťovny.
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    HUGH_BOYLAN: Pokud jsi na tom podobně jako já, kdy víš, že u jednoho ožrání by určitě nezůstalo a hlavně jak rychlej sešup do pekel by to byl (zásadně rychlejší než posledně a nejspíš i hlubší), tak se asi shodneme, že to za to nestojí. Drž se! :)
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    SLAMITCH: Držim, pičo! :D Ale ruku na srdce, zápasim se svym svědomim, teď je to dost boj, jestli to ustojim. :)
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    HUGH_BOYLAN: Vydrž! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam