• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    ZSIS: Ne. Vnímám se jako člověk, který s tím dlouhodobě pracuje a ví o tom. Není problém to vědomí, že už se NIKDY nenapiju. Mnohem větší stresor je to BÝT VE STŘEHU. Ale díky terapii zpracovávám vědomí, že stresory nemusí být nutně špatné. Jsou to vnitřní mechanismy, které nás chrání. Něco jako to, že se bojím výšek. To mě CHRÁNÍ před pádem. A člověk se musí umět chránit. Velmi komplexní problematika to je.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    HUGH_BOYLAN: vnímáš se jako oběť?
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    OPERAHYPNO: v poho však od toho tady ten klub je si myslim
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    OPERAHYPNO: Závislost je nemoc a bohužel dost náročná a celoživotní. Není to jako s rýmičkou, kterou člověk vyleží.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    sorry že to musim říct, i když bych nemusel, ale mě nějak pomáhá číst o selhání jiných v (obecně) sdíleném závislostním problému.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    +1 team sertralin.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    Já jsem teda po skončení období závislosti (na více psychotropních látkách - ne alkohol) zamedikovanej (trittico, pregabalin, lamictal). Bez toho bych to asi nedal a frčel dál.

Stalo to teda 5 let zkoušení různých psychofarmak, a mě je konečně relativně fajn, strašná úleva.. Byl sem teda zlomenej už za mlada a svy deprese jsem si fetem ještě zhoršil.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PRAASHEK: Hele, snažim se svou úzkostně depresivní poruchou bojovat zatím bez medikace. Vím, co psychofarmaka s lidmi dělají a bráním se tomu jak čert křízi.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    HUGH_BOYLAN: já teda tak jedině že bych ti předepsal písanku :)
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PRAASHEK: Tak předepiš!
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    HUGH_BOYLAN: já bych ti taky radši něco předepsal!
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    SDN33: Hmm... Má zkušenost je jiná. Víc k tomu asi není co říct.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    HUGH_BOYLAN: chodilo nebo chodí sem ID, které si jeho práci moc pochvalovalo. (Osobní interakce) Dalo by se asi vyfiltrovat. Btw ja myslel, ze on právě je anti predepisovac prášků. I se tak prezentuje
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    XCIDER: Nešpor je kokot, vlastní zkušenost. Jeho roztržitá hyperinteligence nepomáhá. "Já vám předepíšu..." Sorry, to není cesta.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    HUGH_BOYLAN: Ber to jako imunizaci. Pro uklidneni si pak muzes pustit par videi s Karlem Nesporem :)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    HUGH_BOYLAN: pochopitelné :)
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PRAASHEK: Mně to triggeruje, pardon. Škodlivý humor to není (krom toho, že je trapný), ale jsem prostě přecitlivělej abstinující alkoholik.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SDN33: tak bude takový přispívatel upozorněn a je to. jinak teda já zrovna tamten konkrétní humor taky nepovažuju za škodlivý :)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    HUGH_BOYLAN: mo tak mě ten vtip s doktorem nepřišel nějak hc, ale chápu, fakt. Tak si to tu zavřete ten klubík? Komunity AA taky takhle fungují, aby tam nechodili cumilove nebo musi držet hubu... dokud to je otevřené, asi se musíte smířit, že tu občas zavalí a okomentuje někdo, kdo není stopalkoholik
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SDN33: pičo já jsem podrážděnej pořád! To, že nechlastám, je úplně vedlejší :))
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KBN: "chlubit se" v tom projevu od Hugha teda nikde nevidím. A zrovna tohle sem patří nejvíc - každá zkušenost navíc sdělená bezprostředně a ještě vlastně v průběhu může být pro čtenáře poučením a náhledem/vhledem do takové situace, jaké jinde moc nezíská.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam