• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SOTDFotky uživatelů Nyxu při sportu

Do klubu patří fotky, na kterých je aspoň jeden sportující uživatel, či uživatelka Nyxu. Dále sem patří komentáře fotek, které s fotkami těsněji souvisí.

(Pro případ, že by se někdo zajímal o vzhled záhlaví - byl použit font "London Olympics 2012" a barva pozadí byla barvou tohoto sportovního podniku.)
    rozbalit záhlaví
    DROOPI
    DROOPI --- ---
    NAGASAWA: teda ja plavu pres dva roky, ale takhle nevypadam, klobouk dolu....
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    NAGASAWA: Tak ja teda zložím ten kompliment. Tá tvoja vyplávaná postava je krásna už dve dekády :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Tak když jsme u toho plavání, tak po nějaký době taky přihodím loňskou fotku. Zrovna ten večer tam trénovalo pár lidí freediving. Zkoušel jsem si s nimi odplavat po dně pár desítek metrů a zatímco jsem začal pociťovat dost nepříjemný fyzický muka, tak oni pokračovali nevzrušeně dál. Respekt. Vypnout bych se do blackoutu dobrovolně nechtěl.

LODBROG
    LODBROG --- ---
    SALAMAN: Máš pravdu; fyziologicky je to tak, že není problém nedostatek kyslíku ale přebytek CO2.
    I při totální cyanóze je kyslíku v hemoglobinu víc než 90%, takže by teoreticky stačil ještě 5 - 9x déle. Teoreticky.
    Jenže výsledku je to totéž: kyslík se nedostane tam kam má, protože není odváděn ten CO2 a ten tam překáží. A neurony trpí. K poškození rozhodně dochází - proto koneckonců to bezvědomí. Skoro zanedbatelnému, ale při opakování se to nasčítá.

I když tě přiškrtěj (nebo uskrtěj) pri rvačce, tak máš "dostatek kyslíku". Ale omdlíš/zemřeš stejně - protože ten CO2.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Tady je k tomu pasáž z výborný série Surviving the Cut, která bez patosu mapuje trénink americké armády. Tady se jim vypínají při tréninku mariňáci.

Surviving the Cut- Shallow water blackout
    https://youtu.be/3W9GEjo9fPw?si=KnUe_vlJlurSNqbx
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    LODBROG: Kontrakce pouze oznamují vysokou hladinu oxidu uhličitého v krvi, nikoliv nedostatek kyslíku. Toho má člověk ještě dost, k žádnému poškození mozku tedy nedochází.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    FINSON: Zdravé pro mozek a nervovou soustavu to rozhodně není - každá sekunda kdy je mozek bez kyslíku/glukózy je škodlivá.
    Ale mozek poškozuje i každá molekula alkoholu, a přesto ho lidi pijou.
    Počítám že se tady hraje o to, že se chlapík chce hecnout a zažít ten stav, kdy jde opravdu o všechno, a když nebude dost dobrý, jít do toho bezvědomí.
    Něco jako zasvěcení, vystavit se něčemu, co podvědomí zažije jako totální hrůzu a konec.

To je dobře že Tě to děsí. Aspoň za normálních okolností neuděláš nějakou blbost.
    FINSON
    FINSON --- ---
    HOBORG: A to je nějak zdravý? Mě osobně představa, že při sportovním výkonu, obzvlášť ve vodě, ztratím vědomí, upřímně docela dost děsí.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    HOBORG: Já vždycky vysrabil :)
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    sam dopredu zahlasil ze chce zustat dyl pres kontrakce, takze na nej byli treneri nachystany
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    my teda meli jeden blackout i na zakladnim freediver treninku v cestlicich :)
    v zime pri plnym provozu, rodinky s detma okolo na nas trosku divne cumeli, kdyz jsme ho tam startovali, ale bylo to hned, pod kontrolou, a poucny :)
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    ROMI: Jak funguje co? Když neseš 20kg po dně?

NAGASAWA: Pár desítek lidí jsme už odtrénovali. Blackout ani samba ani jednou. Do té ti podle mě "nefreediver"ˇnespadne, protože tu hranu nedá.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PODFUCK: resite u civilu i blackouty, ktery jsou u Navy Seals pri tomhle stylu treninku nevyhnutelny?
    ROMI
    ROMI --- ---
    me jen zajimala ta zatez na ty fotce, jak to presne funguje. Tyhle ty propagacni recicky me tolik nezajimaj :) Na dne uz jsem byl hodnekrat :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ROMI: Však naslouchat signálům těla pod vodou se učí i freediveři. Když už máš vyzkoušeno, že tři minuty+ nejsou zas takový problém a poznáš příznaky, kdy problém začíná být, jsi více v klidu a můžeš do větších hloubek :)
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    ROMI: Benefity workshopu: zvýšíš svoji mentální odolnost, naučíš se ovládat stres, naučíš se práci s dechem, osvojíš si nové techniky, zvýšíš své sebevědomí a sebejistotu.

Primárně je to o mentální stránce. Aby se člověk dostal na dno, tak musí vydechnout, navíc má svázaný nohy a ruce. Chůze po dně s činkama je mnohem jednodušší. Ta je tam jen jako doplněk k hlavnímu programu.
    ROMI
    ROMI --- ---
    PODFUCK: btw. jak to presne pomaha, vetsi vydrz pod vodou pak s tou zatezi?
    _TOM
    _TOM --- ---
    Když podzim, tak Jizerky
    IF_
    IF_ --- ---
    ROMI: Kdybychom postoupily, tak dejme tomu, ale to se nestane, to nikdo z nas nechce :)
    ROMI
    ROMI --- ---
    IF_: trosku jsi podvadela ale, priste poradne :D
    IF_
    IF_ --- ---
    V polocase jsme mely nalozeno o 10 a byla to hrozna trapenice, tak jsem holkam slibila, ze kdyz to otocime a vyhrajeme, vyfotim se bez dresu. A najednou tam padly tri trojky jak nic a uz jsme to nepustily :D

THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    SADY: my jsme si to dali pozadu

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam