Pracuju v jedne firme v oblasti automotive... na trochu vyssi pozici. Firma ma cca 1500 zamestnancu, takze na ceske pomery trochu vetsi firma. Dostat se naprimo do firmy jako operator(delnik) hned od zacatku absolutne nemozne. Mam namysli praci na lince. Jeste loni jsme tu meli jednu pracovni agenturu... ted uz dve. Nevim jakou smlouvu maji podepsani lide s temito pracovnimy agenturamy, ale firma agenturam plati za cloveka stejne jako za kmenoveho zamestnance. Samozrejme kdyz se omezi vyroba, tak ti lide hned jdou. Na stesti posledni dva roky se spise nabira, takze odchazeji lide spis z vlastni vule. Samozrejme agentura plati lidi mizerne. Co vim tak 12 cistyho za mesic... prace monotoni... hruza... respekt k tem lidem co to delaji. Po pul roce muze agenturni delnik prejit pod firmy a stat se kmenovym zamestnancem... pokud o nej firma projevi zajem... pokud, ale nemate znamy na spravnem miste, nechyby kmenovy zamestnanci z duvodu, ze jich dal vetsi pocet vypoved nebo nejste superman, tak je skoro nemozne stat se kmenovym zamestnancem. Znam lidi co uz jsou i dva roky pod agenturou a furt jim je tak nejak slibovano, ze maji nadeji stat se kmenovym zamestnancem. Nerikam, ze je to nemozne, ale ta sance je hodne mala. Tusim, ze u agentury dostane clovek po trech mesicich pridano a pak kazdy dalsi rok... ale asi nejaky trapny penize. V pripade, ze se po nejake dobe at uz pul roce, roce, dvou atd. stane kmenovym zamestnancem, tak zacina zase od nuly... to jest s penezma klesne zpatky na 10-12 cistyho a zase se vypracovava od zacatku. Po 2-3 letech se dostane nekam k 18-19 hrubyho. Proste hruza. Vubec se mi to nelibi. Je to takova oficialne povolena prostituce. Kdyz vidim ty lidi z agentury... pracovne se jim rika koordinatori, ale u me to nejsou nic nez pasaci... tak je mi z nich spatne. Je to prach sprosty vydelavani na lidech. Bohuzel... v tomhle statu je mozny uplne vsechno.