• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEVERINEvýchova kluků a ostatních šelem
    Taky máte doma někdy vymalováno testosteronem, připadáte si jako kulisa v nekončícím seriálu Tom a Jerry a máte - oproti svým dřívějším představám i korektnosti termínu queer - jasno v tom, že kluci a holky jsou jinej živočišnej druh?

Pokud máte nějaký tip nebo trik, jak se s tím s lehkostí popasovat, nebo se jen rádi vypíšete s (občas ne zcela) lehký skutečnosti, tak jste tu více než vítáni.

doporučená četba:
    Sourozenci bez rivality
    Výchova bez poražených
    Jak žít a nezbláznit se
    Výchova kluků
    rozbalit záhlaví
    MEG
    MEG --- ---
    TERRYNKA: no to jo :-))
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    MEG: Když byl Honza hodně malinký, byli jsme v Ikee a v mezičase se dost ochladilo. Neměla jsem s sebou nic na přioblečení, koukla jsem tedy do dětského oddělení a meli slevu na zelenou sametovou deku. 129,- , berem´. po příjezdu domů se jí odmítal vzdát, dostal jí tedy do postýlky na spaní. Za 14 dnů jsem šla ještě pro jednu, protože někdy je potřeba to vyprat, že, a dítko bez deky na mazlení odmítalo spát. No a pak jednou měli ve výprodejovém skladu za 85,- modrou, tak jsem jí vzala též. To už byl bohužel ve věku, kdy byl schopen zjistit, že jich má víc a dožadoval se všech. Teď tedy postupně odvykáme, aby chrněl jen s jednou. Jinak mi obliba deky na spaní neva - na cestování je to praktičtější, než plyšový medvěd, například :-)
    MEG
    MEG --- ---
    TERRYNKA: proboha co to je?? ;-)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    APRILMOUSE: modlím se, aby scéna "já ci suého muchláčta!!!" neproběhla - už se mi povedlo snížit počet mazlideček v provozu ze tří na dvě, dnes mám v plánu zabavit druhou, aby spal jen s jednou a tu po Vánocích vyměnit za onu novou :)
    On by další ochotně přijal, o to se nebojím, ale chtěl by jí přidat k těm, co má teď :-)

Předevčírem mě rozesmál v půl páté ráno !!! Vzbudilo mě kňourání, něco mezi nešťastným a vzteklým. Tak jsem k němu šla - zoufalé dítko leželo v postýlce, rvalo si k hlavě sežmoulaný kus flanelového povlečení, aby si s ním mohlo šmrdlat obličej a povídalo "maminko mě nejde vytáhnout ta mazlidečka, ona se asi drží!!"
    Mazlidečka byla v nohách. Podala jsem mu jí, naklepala peřinu do správných rohů povlečení, Janek se obalil ožvýkanou mazlidekou a za breptání "já jsem uáááád, že mám dečku, mojí milovanou!!" spojojeně usnul :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    TERRYNKA: muchláčet! :)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    SANTAL: Jankovi (na Vánoce čerstvě 4 roky) sháním hasičák. Miluje hasičáky. A přeje si nějaká malá autíčka, aby je mohl organizovat v garáži. takže také autíčka a nějaké knížky. Plus novou mazlideku, protože ty které má, už má nechutně olezlé.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    petiletej dostane sbirku gormitu a devitiletej mobil. a velkej me prudi, tak asi nic a misto toho si ja koupim nakou hezkou knizku :-)
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    SANTAL: moji dostanou flešku 32 GB :-)
    nejmenší to rád cucá a ti dva další to využijou na filmy a spol. :-D
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Co kupujete k Vánocům? Hledám inspiraci pro dva kluky, 2,5 a 5r... jo, a 35, taky :-)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    VERONIKA22: to bych potřeboval pro sebe :-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    toto je u nás ve městě, třeba by se našlo i něco podobného v Praze
    AGRESE JE O.K. ANEB NECHME KLUKY POZNÁVAT SVOJI SÍLU
    Čtvrtek 22. 11. od 17.00 – 20.00 hodin
    Zážitkový seminář pořádá Liga otevřených mužů. Je zaměřen na proaktivní práci s agresí u dětí, zejména na rozbor reálných konkrétních situací, které běžně zažíváme. Aby se dítě naučilo se svou agresí zacházet, musí mít možnost ji zažívat, poznávat a kultivovat. Seminář vede lektor LOMu Mgr. Michal Vybíral. Seminář je určen pro rodiče, vychovatele, učitele, Cena za osobu 300 Kč.
    MINEA
    MINEA --- ---
    SEVERINE: zatim jsem nenasla knihu, ktera by prosla bez reklamaci. nejvic nas s muzem oslovila tahle -
    http://knihy.abz.cz/prodej/muzi-jsou-z-marsu-zeny-z-venuse-a-deti-jsou-z-nebe
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    dík .. ta koláž je taky fajn, ale ta černobílá mi přijde výmluvnější
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    :D :D jich mám víc ne :D
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    SEVERINE: klidně :D je to vcelku dost ilustrační myslím :D
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    APRILMOUSE: april, nevadilo by ti kdybych to dala do záhlaví .. jako ilustrační obrázek? ;-)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    Četla jsem tuhle knihu - http://www.kosmas.cz/knihy/145378/sourozenci-bez-rivality/ - a je vážně dobrá .. jen k ní mám pár dotazů, respektive nějaký reklamace - že to nefunguje jak píšou .. kdybyste byl někdo na stejný lodi, prozraďte se!
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ILLEX: dávám ti +10 a díky za to. jdu si to poznamenat do wordu!
    WERKA
    WERKA --- ---
    PETER_PAN: Hehe - to musím mladýmu říct, že jsem osvícená :-D. Ale bojím se, že tomu nebude věřit. Osvícená matka by rozhodně během dvou hodin, co jsme se dneska viděli, nechtěla, aby vynesl třídený odpad, uklidil umyté nádobí a sklidil ze sušáku své vyprané tréninkové hadry na fotbal, protože ten sušák v obýváku poněkud zavazel. MMCh - tuto žádost vyřešil tak, že plný sušák odstěhoval do svého pokoje, kde stále ještě stojí ověšen ;-). Nu což - já dneska neprala a on jede zítra hrát do Ostravy, tak to sebere až bude balit....
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    WERKA: presne tak a netreba z toho delat problem ;-) .. vic takovejch osvicenejch maminek !
    WERKA
    WERKA --- ---
    SEVERINE: Zas na druhou stranu je u toho PC zalezlý v podstatě celý čas, co je doma. Pokud po něm zrovna něco nechci ;-). Já ho v podstatě jinak než seícího u PC nevidím. Ale já už dneska dávno nevím, jestli hraje, kecá, kouká na film a nebo si čte - protože to všechno dělá právě tam. Tuhle když jsem tam přišla, tak měl vedle klávesnice knížku a četl si ... Asi musí být ve střehu, kdyby někdo něco napsal na ICQ. No já před 35 lety seděla na lavičce v parku a žvanila za poslechu muziky z kazeťáku (tenkrát děsná vymoženost, co měl kamarád od příbuzných ze západního Německa ;-), popř. seděla u telefonu a žvanila (jo, to byl hovor za 30 halířů nebo kolik :-D) ... Oni holt dneska sedí u PC a žvaní nebo gamsesí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam