• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEVERINEvýchova kluků a ostatních šelem
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    No já vám nevím. Nechávám staršího mimoně vyžrat si vlastnoručně způsobené situace zcela pravidelně. Už jsem ho i nechala jít do školy bez aktovky. A má to nějaký efekt, ve smyslu, že by se poučil? Nemá.
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    EDERA: Podívej se na to takhle: ve věku, kdy klukům místo všeho ostatního záleží na tom, jak vypadají před kámošema je tam najednou jako jedinej blbec bez výbavy, improvizuje s tim, co mu kdo půjčí a nakonec si pro něj přijede máma ;-) Rozhodně netvrdím, že u vás něco stagnuje, jenom to chce občas odolat mateřeským pudům aby mladý snáz pochopili zodpovědnost
    EDERA
    EDERA --- ---
    TOMASINO: To je to - nejel by domů. Trvali by na tom, abych pro něj přijela JÁ.

Ale jinak jsem teda za ten rok u nás hodně změnilo, na obou stranách.
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    EDERA: Tak by jel domů, no :-) Rozumim, že by Tě mrzely zbytečně vyhozený peníze, ale ten jeden výsledek by nahradil sto pokusů o výchovu
    EDERA
    EDERA --- ---
    TOMASINO: Nechávám ho vyžrat ty situace, kdy to fakt bude jenom na něj a nestane se, že třetí strana bude dělat problémy MNĚ. Což by se v případě zapomenuté lyžařské výstroje zcela jistě stalo. Nedovedu si představit vedoucí, kteří by nekontaktovali rodiče a nechtěli po nich situaci vyřešit nebo si pubertální dítě odvézt.
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    EDERA: Protože se moc staráš a myslíš si, že mu bez Tebe nic nebude fungovat. Tenhle druh mužskejch potřebuje pomoc, a to ve smyslu nechat ho v tom. Jenže až bude v nouzi, Ty zase vyměkneš a půjdeš to za něj zase udělat. Už teď lituju jeho partnerky.
    Ocitnout se na lyžáku bez výbavy je mimořádně účinný lék. Mluvím z vlastní zkušenosti, kdy jsem si frajersky v patnácti vyrazil na lyžák bez lyží. Následné podmínky byly velmi léčivé :-D
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    zajimava prednaska nejen pro rodice kluku
    Mužské přechodové rituály
    http://web.ilom.cz/programy/mui-mum/akce/626-muske-pechodove-ritualy.html
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: nemysli si, já jsem se celý podvečer i cestou autem na místo srazu ptala, zda má všechno - on má nicméně období totálně JÁ SÁM, čili mu už nějaký čas nebalím a podobně, ono to ale má i odvrácené stránky - myslí s třeba, že podobně bych se v zásadě neměla zajímat ani o jeho školní výsledky a zřejmě moc ani o jeho volný čas.

SEVERINE: 15.

EDERA: takhle jsem to praktikovala, dokud chlapci jezdili někam spolu, protože ač jsou mezi nimi jen dva roky, asi si pamatuješ, jaký rozdíl to býval rozměrově a váhově.
    WERKA
    WERKA --- ---
    EDERA: Nejen vědátor. Když jsme před asi 4 roky vezli mladýho na hory o den později, vezli jsme i šponovky kamaráda Rickyho, který tedy vědátor rozhodně není, leč gatě doma stejně nechal :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    SEVERINE: Ono zádrhel byl v tom, že jsme až při balení zjistili, že jak chlapec vyrostl, tak prostě jeho větší přeskáče a větší šponovky a větší mikiny etc. se nevejdou všechny do standardní tašky. Naopak sestra je malá, její trička zaberou jen o málo místa víc než kapesník, takže v jejím zavazadle zbyl prostor, který se dal využít.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    ANNAWA: to je vtipnej .. a jemu bylo kolik? takže budu kluky učit zašívat si věci sami .. to půjde. musí :-)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    EDERA: no tak mi - teoreticky (a je fakt, že se tu chci přiučit, že netuším jak to bude vypadat u nás za 12 let) - přijde jako dobrý spolu s ním doma posbírat TO, co si má zabalit, ale že by řešil KAM už sám .. to by nešlo?
    EDERA
    EDERA --- ---
    SEVERINE: Balili jsme spolu. Já vím, že to může být k neuvěření, ale šestnáctiletý vědátor si prostě úplně sám zabalit nedokáže. A já teda nemám sílu riskovat, že odjede bez přeskáčů nebo šponovek, protože následný průšvih bych řešila já.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SEVERINE: můj nejstarší syn si na hory balil sám. Odjel v neděli. V pondělí psal, že ale na kalhotách na prkno má díru a ať mu pošlu NĚJAKÝ JINÝ.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    EDERA: a proč si nebalil sám už na hory? podle mě je to nejlepší způsob, jak se naučit jak si sám zabalit na cestu domů (moje zkušenost je teda jen s mejma minimužema - ti balej velice rádi a pak stašíma holkama z tábora - a to bylo věru někdy nelehký)
    EDERA
    EDERA --- ---
    APRILMOUSE: Můj chlap to právě v hlavě udržel, ač na ty hory nejel a balení se osobně neúčastnil. Chytal se za hlavu, jak je něco takovýho vůbec možný. Pořád je takový naivní a má pocit, že téměř dospělý mladý muž by měl v hlavě udržet jednoduché organizační pokyny.:-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Takovou slozitou informaci by neudrzel ani muj muz :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Mě to nepřekvapuje, mě děsí, že fakt nikdy nebude schopen samostatné existence. Budu mu muset opatřit filipínskou manželku.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: ne, nedokáže. Tebe to ještě překvapuje? ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam