HONZAL: jo to chapu, ja vlastne neagitoval, karlovo kampan sem skoro neregistroval... placku sem videl na nekom za celou masaz jednu (byl sem nastesti mimo)
ale nezlob se na me, kdyz nekdo jako prvni argument uvedl, neni mu rozumnet, ci neumi cesky... ci nazi song, tak sem nedokazal nereagovat (myslim tim ale v okruhu pratel) - a proste u hodne lidi sem citil, ze takovej nazor jim bohate staci, jako padnej - v tomhle mi ta volba prisla hodne nestastna, zmanipulovana a tolerance nazoru... promin, ale kdo rika todle, vlastne zadnej nazor nema - jen se chyt te nejvetsi koniny, co nekde prevzal
pokud mi ale kamarad rika, ze cela rodina jeho pritelkyne volila Milouse, protoze pani snacha prisla mesicne (cca) o 2k na nejake dani z duchodu... tak to dokazu stravit lip... a neargumentuju - u dost lidi sem zvladl prijmout, ze Karel ne, protoze je ministrem vlady, co jim citelne bere - takze je Nazor a Nazor...
a vynit za to muzeme asi dost i nase media - neprecenujme lidi, nekdo bere Blesk opravdu jako Bibli a neni schopen to filtrovat... taky pocituju cim dal vetsi manipulaci za pomoci Slavnych osobnosti - ale popularita se kolikrat s inteligenci dost miji (jeden priklad za vse - Žito)
MANFRED: ale oni vymiraj, jen tim, ze nic nedelaj, tech par si to tam v pohode odsedi az do hrobu, nic nekazi... jinak by je zem pozrela rychlejs (ale obetovat tomu jedno volebni obdobi, experimentalne, asi nechcem)
od tech 90tek vidim jeden problem... tam nebyl FB, nikdo nic neumel, vsichni byli pankaci (Havel nejvetsi), az ted se vic a vic odkryva, jak to ti pseudo pravaci a spravnaci hrali - neco sice dokazali (na rozdil od vetsiny levaku), ale sli tam jen ohrat parek a pripravit dalsi urodnou pudu... nejvic to porad prochazi tuneldedkovi, protoze na nej sme uz vsichni kratci a jen tomu tak trosku s hruzou prihlizime - jenze co je nejhorsi, jestlize uz pred par lety lidi rikali, ze volime porad ten samej shit, tak ted mi prijde, ze i todle je cim dal horsi a tak trosku beznadejnejsi (uz to proste vyplouva, masinfira, Icko, Rath, Bem... atd., velke ryby)
- vubec nemam paru, co se da ted volit, abych se zas nedivil... a to je videt na more lidi, ta skepse, i na tom, jak vazeni politici u nas ted sou (ta popularita je snad mensi nez u uklizecek)
- taky beru s nadsazkou soucasne % pro topku, protoze Kalouska hodne lidi proste nestravi a zas to padne (i kdyz lisak uz urcite ma nejakej backup plan)