• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    Informační zdroje hodné sledování

1) tento klub je o politice v ČR - o volbách a souvislostech - a to poměrně dosti širokých souvislostech
    2) diskutovat je možno pouze slušně a věcně, bez osobních útoků a urážek diskutujících
    3) snažte se používat pravidlo: můžu s tebou nesouhlasit, ale zasadím se, abys mohl svůj názor svobodně říct
    4) respektujte formát diskuse, nedělejte tady z toho svoje blogy
    rozbalit záhlaví
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JOSEFDRUHY:
    To není o názorech ale o případný nominaci:_)
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MANFRED: To se tak bojíte mých názorů ? Je to jen náhodný dojem shodou okolností. Jinak jsem samá sranda, bohužel v této době ne, bohužel jsem v této době nas*aný na to, že se ten kapitalizmus u nás po sametu nezdařil.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    RANITOMEYA: Kvůli tomuhle všemu si musim pořád klást otázku, co pude s Klausem, až odejde z hradu a co by bylo nejlepší.

No, když ne ta emigrace ke Koženýmu na Šejsely, tak babky v JZD Lhotka by ho jako účetního braly.
    MANFRED:
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    RANITOMEYA: tak prave, on to asi zkusi, za ODS a taktez by pobavilo, kdyby ho podtrhli jak paroubka ci zemana cssd pred tim, ale to si zrovna u nej moc predstavit nedokazu - spis to vidim, ze dojde k takovemu jakoze uklizeni, jinak by nam z nej mohlo jebnout

MANFRED: tak mame na to jeste chvilku, ale ja mam taky slechticke jmeno, bylo by to peklo :D
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    CHORCHE:
    Na toho bych byl ve straně já s radikálním křídlem, odpověděli bychom jeho alternativníma argumentama a strana by se pak od nás distancovala(pokud možno dřív než by sanitka odhoukala):-)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    CHORCHE: Mělo tam být samozřejmě "co BUDE s Klausem". Asi jsem v tu chvíli myslel, na to kam půjde a tak se zrodil tenhle překlep.
    No jo, mluvil mluvil. On furt tak mluví a spekuluje, pak to vyvrátí, nepotvrdí. Do toho EP by ho taky musel někdo zvolit. I když, kdyby šel za ODS, tak to má asi jistý. Chtěl jsem jen říct, že bych byl rád, kdyby to zkusil a byl odměněn nějakym směšnym hlasem, jako tehdy Paroubek. Takový zadostiučiněníčko.
    Byl to spíš jen takový můj osobní výlev.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    JOSEFDRUHY: tak nezapominejme na par faktu, on bude brat dozivotni rentu... porad v nem spi krivda s Havlovo letistem, porad zije v bubline a mysli si, ze je chytrej a potrebnej... a do toho EP rozhodne chce, to je takovej domov duchodcu pro tydle debilky (vsak sme tam uklidili Zeleznyho, nez si poresil s imunitkou, ze nic nema, Bobo sme tam taky soupli, za zasluhy u voleb a lobbing)
    on neni ten, co by stah ocas, sel lyzovat a houpat vnuky v kline - on je ten, kdo si zaslouzi pomnik, ne-li prejmenovat vaclavske namesti na vaclavske namesti pana profesora klause - todle je z nej citit pokazde, kdyz posledni dobou pusu otevre

MANFRED: to jo a kalousek by o nas rek to, co o piratske strane, hovno z vrsovic apod. :)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    CHORCHE:
    Já to nepíšu a necejtim u toho pocit euforie, ale tak nějak částečně..je to uplně tak.
    Nemám životní zkušenost, že bych prorazil dobrem po dobrém.
    ale byla by z nás bombová strana, trochu nabudit Josifa2 fermetrákem s benzedrinem a byl by z něj fajn mluvčí-nikdo nikdy už by se dobrovolně na nic nezeptal:-)
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    RANITOMEYA: Kvůli tomuhle všemu si musim pořád klást otázku, co pude s Klausem, až odejde z hradu a co by bylo nejlepší.

No, když ne ta emigrace ke Koženýmu na Šejsely, tak babky v JZD Lhotka by ho jako účetního braly.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    RANITOMEYA: co mas na mysli s tim Co pude s klausem?
    1) uz mluvil o EP
    2) uz jsou spekulace, ze neco poplete s ODS (tady verim spis v to, ze tam by mel chut spis urvat kridlo s tema nevetsima magorama jako je Stastny, Bem atd)
    3) kdyby cokoli z toho neklaplo, zavre se s jaklem, hajkem do sveho institutu na haunspalce
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    CHORCHE: Kvůli tomuhle všemu si musim pořád klást otázku, co pude s Klausem, až odejde z hradu a co by bylo nejlepší. Já bych ho možná rád viděl kandidovat v nějaký straně, nejlíp svý vlastní, ale jen za předpokladu, že dopadne jako Paroubek & LEV21. Třeba by mu to konečně došlo :) Ale to je spíš jen takovej sen.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    MANFRED: toto mi prijde castecne jako bodova, odlehcena, argumentace i pro Lopika - smutne, a snad i na prikladech, tu argumentujes proc vetsina obcanske iniciativi prichazi vnivec... (hlavne nic proti lopikovi, ja mel pred 10lety uplne stejny pohled)

LALINA: jak mam todle komentovat? dialog blbej a blbejsi? pseudo chytry gesticka a zvaneni, kopnuti do havla, tradicni (jen po volbach, prvne to citim i z Milouse)... jen mi teda prijde VK porad trosku, nevim cim, lepsi nez Milous, coz me samotneho trapi, jak to dela, z ceho ten blud mam
    - na druhou stranu, VK uz rika cim dal casteji hovadiny - nesmrtelným nepřítelem - on je jako upir, fakt nenatahne brka? ty formulace sou fakt strasidelny :)
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    CHORCHE: Myslím, že můžeme být v dobrém. Rozumím tomu co říkáte, občas mám jiný pohled. Takže souzvuk. Tak by to mělo ve společnosti mezi lidmi být, různost jen v mezích.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA:
    Tak dobře-řekni mi jeden způsob(stačí jen jeden kterej tady nezmínim nebo kterej blbě zprezentuju) jak
    muže "připomínat a otloukat o hlavu občan, kterýmu se nelíbí současnej stav věcí" v momentální situaci to co zmiňuješ činit.
    1)petice(k smíchu, hodí se do skartovačky, bžžžžž a je vyřízeno)
    2)demonstrace(legrace, zesměšní se v loajálních médiích, nebo se řekne "komunisté kteří bojují proti demokracii se sešli", nebo "anarchisté a pobírači dávek" nebo lůza-jakmile nedostaneš na náměstí 1/2 národa, je to bezva legrace)
    3)stávka(nejseš odborový svaz, maximálně Tě vyrazej z práce nebo(muj případ) si toho že neděláš nikdo nevšimne
    4)sešlost před parlamentem a hroznej křik(směšný, má to zadní vchod, přinejhoršim podle bodu 2)
    5)založení vlastní strany(až získá dost hlasů, objeví se v ní starej nebo vyprofiluje novej Škrtostav zblbne lidi a vyrobí si na tý základně novou stranu dle momentální nálady)
    6)vstoupení do strany stávající(nebudeš-li držet krok, skončíš maximálně v uliční organizaci na pozici straník-platič příspěvků)
    7)předváděním chyb politiků na netu(směšný, založit si další, 1000001 blog?)
    8)polepení země plakátama(každýmu je to fuk, mimo agentury který budeš platit za plochy)
    9)psaní dopisů, otevřených dopisů, intervence(bod 1 při vzláštní neodbytnosti zesměšnění v médiích, třeba zmínkou od dr.Uzla o nevybitý sexualitě)
    10)zvolit magory, kteří při troše štěstí zlikvidují současný politiky(co když to nevyjde a první vezmou Tebe?-a jak se jich pak zbavit i kdyby to vyšlo?)
    11)atentát(zbytečný náklady na provedení, těch blbů tady momentálně máme víc než dost, střelivo podražilo)
    12)převrat(tim jsme se dostali k tomuhle stavu...jak 48 tak 89 proč by to mělo dopadnout jinak?)
    13)pravdoláskařské obrácení lidí k lepšímu, zvolení ideálních politiků(nerozvádím, mohli by mne jako utopickýho schizofrenika odvízt)
    :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    RAGNAROK: nmejde o to, jaký kluby tu jsou, ale jaký ldii jsou v nich. V některých klubech, i když tu jsou, se diskutovat nedá.
    Lidi, co jsou tady, se vyprofilovali jako vcelku fajn skupina lidí, co spolu ne vždycky souhlasí, ale nebrání jim to v normální diskusi bez osobních útoků a jiných manipulativních a emotivních nástrojů a pokud tenhle klub má trvat i po volbách, byla bych osobně pro název Politika ČR - kam se vejde všechno a nebudeme se muset pořád ohánet otéčkama....
    LALINA
    LALINA --- ---
    ten senil už má fakt úplně vymleto

Fandil jsem mu, ale zůstanu jeho nepřítel, řekl Klaus o Zemanovi - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/zeman-na-navsteve-u-konciciho-prezidenta-klause-ftz-/domaci.aspx?c=A130205_095731_domaci_kop
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    LALINA:
    tak asi jedine volebni system na ostatni uz tady forum je
    LALINA
    LALINA --- ---
    TALPENNY: JO ! ;))
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    LALINA: Zrovna před chvílí jsem dočet nějakej Reflexí report z Haiti,znělo to zhruba takto:"..elektřina měla teoreticky fungovat od dvou odpoledne do pěti do rána ale mnohdy nefungovala vůbec,situace pokračovala do doby kdy dav Haitanů zdemoloval dům a automobil ředitele elektrárenské společnosti,od té doby bez problémů."
    ,)
    LALINA
    LALINA --- ---
    nová anketa, máte DVA hlasy!!
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    LOPIK: tady s tebou zas naopak souhlasim
    v dost vecech, ale...
    1) ja nemam ambice, ci chut, se stat medialnim kasparem... ani me moralne kristalove umysly (nadsazka), by nikoho nepresvedcily, musel bych delat show, manipulovat a to jako Ne - ja dokazu byt moralne na vysi, protoze prave nejsem soucast zadne strany, nejsem jima drcenej vnitrne, muzu byt ciste Ja a za sebe, bez intrik - tady se klonim k transparency apod., bohuzel je treba politiky nutit, regulovat, k nejake zodpovednosti - jinak nam vzdy dokazali zac je toho loket
    2) vstupem do dane strany, pokud se nestane par nepravdepodobnych veci (jako s masinfirou), tak tam budu postupovat veky a mozna stravim duchod v PS - ale ti velci hraci uz tam samozrejme sou a tem radovym clenum vetsinou, opravdu vetsinou, nezbyva nez drzet basu a nebo zas jit (dyt i v ods/cssd jsou vzdy vesmes jen 2kridla, uvnitr ten individualismus proste mizi)
    3) zalozit vlastni, smysluplnou stranu, nejen protestni, je velka vyzva (opet, nemam pro to ambice, sponzory atd. atd.) - ale vem si, kde ted je KDU-CSL, zeleni... to sou velke strany mezi malyma, maji zakladnu v kazdem okresni meste a sou... v prdeli? (prelozeno, nejsou v PS)

- ja si vazim tehle diskuze, mozna sem ji ted nalozil, mozna to bude pro vetsinu dlouhe.... ale vedeme nejakou slusnou rec nad necim, kde se krizi Ma bezradnost (pesimismus) a Tva snaha o zmenu (naivni, optimisticka) - defakto ani jedno neni reseni, takze kde je ten prusecik a cesta mezi nama?

pan Janecek no... ne ze by nemel pravdu v tom ci onom, ale nekdy je tak pozitivni, ze z nej mam vyrazku, obcas nenecha druheho ani domluvit... a pak treba vlastne souhlasi s Landou, to sou takovi kouzelnici ze zeme Oz, mozna by predved neco jako VV, ale nejspis nepredvede nic, jen bude podporovat to, ci ono - jenze jinak se mluvi milionari a jinak to citi lidi od pasu, zeano

- nadnesene receno, me *nezajima* jejich boj, jejich demence, do bodu, kdy kurva ovlivnuji muj zivot, ci se mi smejou do xichtu (VK) - pak se zacinam nad tim ohrazovat a nazyvat je klidne zmrdama - potkat VK na zivo by mi momentalne zvedlo asi hodne adrenalin - a to je ten bod, kdy slovo Demokracie zmoulam mezi prsty, tak jako sem se driv musel smirit se slovem Spravedlnost (coz bylo pro me dost... pilulka horkosti, neco, v co sem az slepe veril... a pak hodnekrat nevidel)

JOSEFDRUHY: ano, dyt ja dneska tak trosku zpochybnuju to slovo demokracie, protoze viz vys, jak spravedlnost, to slovo uz se stava nejakou nalepkou, ale uplne vazne a realne uz ho neberou ani ti, co se s nim nejvic osivaj, je to jen nastroj

JOSEFDRUHY: nejsem si jistej, cim o nem lzu... snazil sem se cerpat z lepsich medii a tudiz nemam pocit, ze o nem lzu... nepokryte s nim ale vubec v nicem nesympatizuju - pro me je lhar on (a vazne staci jen slovo Slouf)

LALINA: souhlas s puvodnima myslenkama, asi i s tim, ze vetsina, by nebyla lepsi... me rozsek pred vanoci otec, opravdu poprve od 89/93 sem u nej videl skepsi, zklamani... v 90tych volil klasicky ods, ale ted rika, ze to je proste jen banda hajzlu a plno kecu, cokoli vetsiho vymysleli, nekdo z nich vytuneloval (to uz zas nejen o ODS)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam