• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    Informační zdroje hodné sledování

1) tento klub je o politice v ČR - o volbách a souvislostech - a to poměrně dosti širokých souvislostech
    2) diskutovat je možno pouze slušně a věcně, bez osobních útoků a urážek diskutujících
    3) snažte se používat pravidlo: můžu s tebou nesouhlasit, ale zasadím se, abys mohl svůj názor svobodně říct
    4) respektujte formát diskuse, nedělejte tady z toho svoje blogy
    rozbalit záhlaví
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA:
    Rozebírat to celý nebudu(uffff).
    Jenom dvě věci-zesměšnění neberu jako osobní traumatický zážitek, ale jako poslední dobou dost uplatňovaný způsob argumentace(celkem přijatelný a akceptovatelný většinou voličstva).Setkávám se s ním docela často při jednání s aktivisty ekologického směru.
    No a jasně se neshodnem u "pravdoláskařství".Pro mne je to velice slušnými slovy popsaný směr, nebo ideologie, která po výstavní tabulí s těmito slovy dělá věci, nad kterými mi občas spadne čelist(třeba od podivnýho udělování milostí hlavním představitelem tohoto směru po celé roky jeho presidentování až poslední-bohužel tedy jen časově-exhibici zástupců tohoto směru myšlení po 15:00 hodině v den volební soboty,kdy shledali, že jejich pravda a láska(ta nejpravdovější a nejláskovější) nezvítězila-připomělo mi to dost situaci, když dítěti spadne hrad z kostek, hysterie, šílenství, výkřiky o emigraci,prasatech a podobně,byla to ta vzásná chvíle, kdy kolombímě spadne maska).
    S pravdou, láskou,solidarotou,svobodou a rovností to nevidím nijak skvěle.Všechny tyhle pojmy zrelativitovali za minulý roky lidi, kteří je používali jako kouřovou clonu pro svoje čachry, takže už na ně vlastně nikdo nevěří.
    Pravda je relativní pojem, láska, no touž uplně.Solidarita,v našem pojetí ,to radši nerozebírat(tady jsem narazil v velmi nedávné minulosti na zajímavou odlišnost mezi naším pojetím a zahraničním v pořádání solidární akce, kdy jsem musel vysvětlovat, že u nás dobročinnej koncert znamená, že někdo kdo si nechá zaplatit za vystoupení, dojatým hlasem přesvědčuje diváctvo k dobročinnosti, což hlava pořadatele podobný akce ze zahraničí nebyla schopná pobrat,vzláště ve chvíli, kdy po zaplacení nákladů zbyla zcela marginální částka kterou nám bylo stydno poslat).
    Se svobodou bývá problém, že když se jeden chce cítit senza svobodnej, většinou tím drasticky omezí svobodu někoho někoho jiného(kdo dostatečně neřve).
    A rovnost, to není pojem, to je občas docela zvěrstvo.Už muj děda vždycky říkal, že lidi jsou si rovni, ale některý jsou rovnější.ale s rovností jako pojmem se už asi dostatečně vypořádali v minulosti, aspoň já jak slyším rovnost, koukám kde stojí guilotina :-)
    .
    LALINA
    LALINA --- ---
    MANFRED:

1) nejedna petice už dosáhla svého cíle a je třeba tanto nástroj používat. Neúnavně. Znova a znova. Víc a víc. Je to hlas, který je možné zvednout, použít a byla by chyba na to rezignovat.
    2) kdo se bojí zesměšnění, je slaboch, narcis a sralbotka - jako důvod uvést zesměšnění je fakt hodně tristní ....
    3) stávky vnímám jako vydírání a ne nástroj občanské společnosti
    4) zase ta směšnost. Hlavně že člověk není směšnej, když chodí s posranou hlavou a ještě u toho panáčkuje. Obklíčení parlamentu na Islandu (a jinde) funguje...A dávání najevo poslancům, když jdou dovnitř a ven, že jsou povl a lidi jimi opovrhujou, není na jejich psychiku zrovna blaho a nebudou to chtít absolvovat často
    5) nic nedělat a nic nezkazit, jojo...jak krásně čecháčkovský, ale s tím se nikam nepohneme
    6) absolutně nepoužitelný nástroj v dnešním stavu politiky, v normální demokracii jeden z dobře použitelných
    7) opět strach ze zesměšnění:-)) už mi s tím připadáš trochu..směšný:-))
    8) jakákoli mohutnější aktivita se počítá
    9) opět zesměšnění, no comment :-)
    10) zvolit magory - při troše štěstí.... mnoho lidí to zkusilo s VV a mělo by se to zkoušet pořád dál...napoprvé to nevyšlo, ale tohle je dlouhej proces, ne nárazovka
    11)- není nástrojem občanské společnosti (ačkoli dneska si myslím, že zdemolování fasády či auta těm správným lidem by zmohlo víc, než milion peticí:-))
    12) zem se občas musí rozorat, převrátit, aby se mohlo urodit něco nového, ale nástroj občanské společnosti to není:-)
    13) "pravdoláskařství" je termín, kterej použili bastardi proto, aby si lidi zošklivili nosné hodnoty a aby se jim lépe rozbíjely zbytky slušnosti, které tady snad ještě tu a tam zůstaly, aby pustili bestii ze řetězu.
    Ovšem bez nosných hodnot, bez pravdy a lásky, solidarity, svobody a rovnosti se žádná demokratická svobodná splečnost neobejde, at už si o tom říkají prohnilí bastardi co chtějí, nebo ať se třeba usmějou k smrti :-))

LALINA
    LALINA --- ---
    na tu občanskou společnost bych měla tenhle klub:
    [ Obrana občana ]

původně myšlenej jenom na akce občanských aktivit, ale diskuse o obč.společnosti by tam jistě nezaškodila....
    LALINA
    LALINA --- ---
    tunel Václava Klause, to zní dobře. A jestli to nedopadne ode jure, nic nám nebrání pojenovat to tak de facto ;))
    pro lidové použití Klauzáč :-]]]]]
    LALINA
    LALINA --- ---
    MANFRED: kdo je tady negáč a defetista? ;)))
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JOSEFDRUHY:
    To není o názorech ale o případný nominaci:_)
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    CHORCHE:
    uz se o to nekdo pokousel zkus najit na google, za tu srandu by to stalo
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    RAGNAROK: velice vtipne a trefne, zjistim, kdo ma na krku prejmenovani ruzyne a treba zkusim tedy silu FB a zalozit iniciativu na toto tema :)
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    CHORCHE:
    tunel blanka s jeho jmenem by mu slusel
    UNDERWORLD
    UNDERWORLD --- ---
    Pekna sebranka bude na hrade
    Zemanová vozí vládní limuzínou své přátele | Lidé | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...a-vozi-vladni-limuzinou-sve-pratele-fex-/lide.aspx?c=A130205_103419_lide_mc#utm_source=idnes&utm_medium=text&utm_campaign=sph
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MANFRED: To se tak bojíte mých názorů ? Je to jen náhodný dojem shodou okolností. Jinak jsem samá sranda, bohužel v této době ne, bohužel jsem v této době nas*aný na to, že se ten kapitalizmus u nás po sametu nezdařil.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    RANITOMEYA: Kvůli tomuhle všemu si musim pořád klást otázku, co pude s Klausem, až odejde z hradu a co by bylo nejlepší.

No, když ne ta emigrace ke Koženýmu na Šejsely, tak babky v JZD Lhotka by ho jako účetního braly.
    MANFRED:
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    RANITOMEYA: tak prave, on to asi zkusi, za ODS a taktez by pobavilo, kdyby ho podtrhli jak paroubka ci zemana cssd pred tim, ale to si zrovna u nej moc predstavit nedokazu - spis to vidim, ze dojde k takovemu jakoze uklizeni, jinak by nam z nej mohlo jebnout

MANFRED: tak mame na to jeste chvilku, ale ja mam taky slechticke jmeno, bylo by to peklo :D
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    CHORCHE:
    Na toho bych byl ve straně já s radikálním křídlem, odpověděli bychom jeho alternativníma argumentama a strana by se pak od nás distancovala(pokud možno dřív než by sanitka odhoukala):-)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    CHORCHE: Mělo tam být samozřejmě "co BUDE s Klausem". Asi jsem v tu chvíli myslel, na to kam půjde a tak se zrodil tenhle překlep.
    No jo, mluvil mluvil. On furt tak mluví a spekuluje, pak to vyvrátí, nepotvrdí. Do toho EP by ho taky musel někdo zvolit. I když, kdyby šel za ODS, tak to má asi jistý. Chtěl jsem jen říct, že bych byl rád, kdyby to zkusil a byl odměněn nějakym směšnym hlasem, jako tehdy Paroubek. Takový zadostiučiněníčko.
    Byl to spíš jen takový můj osobní výlev.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    JOSEFDRUHY: tak nezapominejme na par faktu, on bude brat dozivotni rentu... porad v nem spi krivda s Havlovo letistem, porad zije v bubline a mysli si, ze je chytrej a potrebnej... a do toho EP rozhodne chce, to je takovej domov duchodcu pro tydle debilky (vsak sme tam uklidili Zeleznyho, nez si poresil s imunitkou, ze nic nema, Bobo sme tam taky soupli, za zasluhy u voleb a lobbing)
    on neni ten, co by stah ocas, sel lyzovat a houpat vnuky v kline - on je ten, kdo si zaslouzi pomnik, ne-li prejmenovat vaclavske namesti na vaclavske namesti pana profesora klause - todle je z nej citit pokazde, kdyz posledni dobou pusu otevre

MANFRED: to jo a kalousek by o nas rek to, co o piratske strane, hovno z vrsovic apod. :)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    CHORCHE:
    Já to nepíšu a necejtim u toho pocit euforie, ale tak nějak částečně..je to uplně tak.
    Nemám životní zkušenost, že bych prorazil dobrem po dobrém.
    ale byla by z nás bombová strana, trochu nabudit Josifa2 fermetrákem s benzedrinem a byl by z něj fajn mluvčí-nikdo nikdy už by se dobrovolně na nic nezeptal:-)
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    RANITOMEYA: Kvůli tomuhle všemu si musim pořád klást otázku, co pude s Klausem, až odejde z hradu a co by bylo nejlepší.

No, když ne ta emigrace ke Koženýmu na Šejsely, tak babky v JZD Lhotka by ho jako účetního braly.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    RANITOMEYA: co mas na mysli s tim Co pude s klausem?
    1) uz mluvil o EP
    2) uz jsou spekulace, ze neco poplete s ODS (tady verim spis v to, ze tam by mel chut spis urvat kridlo s tema nevetsima magorama jako je Stastny, Bem atd)
    3) kdyby cokoli z toho neklaplo, zavre se s jaklem, hajkem do sveho institutu na haunspalce
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    CHORCHE: Kvůli tomuhle všemu si musim pořád klást otázku, co pude s Klausem, až odejde z hradu a co by bylo nejlepší. Já bych ho možná rád viděl kandidovat v nějaký straně, nejlíp svý vlastní, ale jen za předpokladu, že dopadne jako Paroubek & LEV21. Třeba by mu to konečně došlo :) Ale to je spíš jen takovej sen.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    MANFRED: toto mi prijde castecne jako bodova, odlehcena, argumentace i pro Lopika - smutne, a snad i na prikladech, tu argumentujes proc vetsina obcanske iniciativi prichazi vnivec... (hlavne nic proti lopikovi, ja mel pred 10lety uplne stejny pohled)

LALINA: jak mam todle komentovat? dialog blbej a blbejsi? pseudo chytry gesticka a zvaneni, kopnuti do havla, tradicni (jen po volbach, prvne to citim i z Milouse)... jen mi teda prijde VK porad trosku, nevim cim, lepsi nez Milous, coz me samotneho trapi, jak to dela, z ceho ten blud mam
    - na druhou stranu, VK uz rika cim dal casteji hovadiny - nesmrtelným nepřítelem - on je jako upir, fakt nenatahne brka? ty formulace sou fakt strasidelny :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam