• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA:
    Křísit naději nemusim, pořád jí mám.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA:
    Rozebírat to celý nebudu(uffff).
    Jenom dvě věci-zesměšnění neberu jako osobní traumatický zážitek, ale jako poslední dobou dost uplatňovaný způsob argumentace(celkem přijatelný a akceptovatelný většinou voličstva).Setkávám se s ním docela často při jednání s aktivisty ekologického směru.
    No a jasně se neshodnem u "pravdoláskařství".Pro mne je to velice slušnými slovy popsaný směr, nebo ideologie, která po výstavní tabulí s těmito slovy dělá věci, nad kterými mi občas spadne čelist(třeba od podivnýho udělování milostí hlavním představitelem tohoto směru po celé roky jeho presidentování až poslední-bohužel tedy jen časově-exhibici zástupců tohoto směru myšlení po 15:00 hodině v den volební soboty,kdy shledali, že jejich pravda a láska(ta nejpravdovější a nejláskovější) nezvítězila-připomělo mi to dost situaci, když dítěti spadne hrad z kostek, hysterie, šílenství, výkřiky o emigraci,prasatech a podobně,byla to ta vzásná chvíle, kdy kolombímě spadne maska).
    S pravdou, láskou,solidarotou,svobodou a rovností to nevidím nijak skvěle.Všechny tyhle pojmy zrelativitovali za minulý roky lidi, kteří je používali jako kouřovou clonu pro svoje čachry, takže už na ně vlastně nikdo nevěří.
    Pravda je relativní pojem, láska, no touž uplně.Solidarita,v našem pojetí ,to radši nerozebírat(tady jsem narazil v velmi nedávné minulosti na zajímavou odlišnost mezi naším pojetím a zahraničním v pořádání solidární akce, kdy jsem musel vysvětlovat, že u nás dobročinnej koncert znamená, že někdo kdo si nechá zaplatit za vystoupení, dojatým hlasem přesvědčuje diváctvo k dobročinnosti, což hlava pořadatele podobný akce ze zahraničí nebyla schopná pobrat,vzláště ve chvíli, kdy po zaplacení nákladů zbyla zcela marginální částka kterou nám bylo stydno poslat).
    Se svobodou bývá problém, že když se jeden chce cítit senza svobodnej, většinou tím drasticky omezí svobodu někoho někoho jiného(kdo dostatečně neřve).
    A rovnost, to není pojem, to je občas docela zvěrstvo.Už muj děda vždycky říkal, že lidi jsou si rovni, ale některý jsou rovnější.ale s rovností jako pojmem se už asi dostatečně vypořádali v minulosti, aspoň já jak slyším rovnost, koukám kde stojí guilotina :-)
    .
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LONESTAR: Pane, stále jste natvrdlý a nečtete vše co tu povídám. Řekl jsem, že komunismus, který postavil svou ideu na "spravedlivém" rozdělování "spotřebních" hodnot pro členy společnosti byl špatný proto, že touto metodou se vyrábí-produkuje menší hromada těchto spotřebních hodnot k všeobecnému "spravedlivému" rozdělení, než v systému "nespravedlivým", kde se produkuje 10x víc, ale si lidé rozdělují tuto hromadu nespravedlivě : 10% lidí má 100 hodnot, dalších 10% obyvatel má 90 hodnot, dalších 10% má 80 hodnot...a posledních 10% obyvatel má 10 hodnot....což je stále víc než za toho spravedlivého systému kdy společnost produkuje malou hromadu k dělení. Opakuji pro tupce : Nespravedlivý systém produkuje 1000 a spravedlivý systém produkuje 100. Nespravedlivý systém si 1000 rozdělí nespravedlivě : první hodně poslední málo, poslední např. 10. Kdežto spravedlivý systém sice rozdělí sumu hodnot ( např. 10 ) vyprodukovaných s p r a v e d l i v ě, každý dostane 1, ale k čemu mi je dobrý spravedlivý systém když všichni v něm dřou a mají méně než nejchudší vrstva v tom nespravedlivém systému.
    Resumé : Není podstatné...
    dovyprávím příště, musím bleskově odejít.
    LALINA
    LALINA --- ---
    MANFRED: stačí, díky, rozumím a respektuji - a jsem ráda, že nepovažuješ za dobré to tu psát do hořkých detailů:-)
    Ostatně- v duchu entropie - je vždycky snadnější uvažovat takto, než se pokoušet křísit naději a chuť do díla:)
    LALINA
    LALINA --- ---
    LONESTAR: že ty jsi zase snídal vtipnou kaši?

Mohl by se taky jmenovat
    "Lopikova a Lonestarova defetistická bažina, z níž není úniku."
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    tento klub by se mohl transformovat na klub
    "Lalina s Josefem brečí nad nespravedlností světa" :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    JOSEFDRUHY: človek holt musel bejt nejenom schopný, ale musel bejt všehoschopný a to už před takzvanou listopadovou revolucí. Bez skrupulí, žaludku, s hroší kůží a hodně nenažranej..
    Ale takový to bylo vždycky- takovýhle lidi vždycky dokázali nahromadit pozemských statků nejvíc.
    Otázkou je, jestli je to nutné k tomu, aby člověk žil šťatnej život.
    A otázkou taky je, jestli funguje nějaký právní a mravní řád, kterej bude účinným korektivem těmto pažravým jedincům, nebo jim naopak půjde ve všem na ruku.
    LALINA
    LALINA --- ---
    JOSEFDRUHY: paní Lálinka souhlasí
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Koukám že vám tu debata na téma "demokracie" jede o sto šest. Tak co říkáte dalšímu novému tunelu při těch voltaických elektrárnách ? Škoda státu v několika desítkách (!) miliard. Vlastně prej né škoda státu ale rovnou škoda všech lidiček. - To je demokracie, cóó ? A kdo se vlastně napakoval ? No ti, co honem-honem si postavili ty solárka, ti. !! (( a trošku ti ´ředníci kteří ten tunel připravili na min isterstvu )). A kdo si mohl dovolit stavět solárka ? No, jen ten, kdo měl kapitál, čili boháči. Zákon "nové Klausovské transformace". Bohatí stále bohatnou více a více, a chudí budou chudnout více a více.
    Nějakej pán zde prohlašoval, že bohatí si majetky ( ve stamilionech či miliardách ) zaslouží, protože jsou pilní....vydobyli ( vydobili ? ) si je pílí. Což se o ostatním obyvatelstvu říci nedá, že by bylo pilné, ba dokonce více.
    Je to tak ? paní Lálinko ? Nikoliv. Chudej člověk i kdyby byl pilnější 10x víc by nemohl zbohatnout kdyby neměl ten rozjezdový kapitál ...a...a ten ti bohatí získali v té "Klausovské privatizaci" z a d a r m o ! A dnes ne rozčilují kdyby měli zaplatit vyšší daně.
    Takže boháči zbohatli na voltaických elektrárnách o desítký, možná prý stovky miliard. Úúúúžasné, že ? Tak takové "kousky" komunisti nedokázali.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    Ruda z Ostravy napálil moderátora, který si vystřelil z Klause | Video | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/ruda-z-ostravy-napalil-moderatora-ktery-si-vystrelil-z-klause-pb8-/ln-video.asp?c=A130204_205849_ln-video_hm
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    MANFRED:
    Ty s tim fakt nemaj moc společnýho.Příště stejně Miloš zruší protivníka ve volbě tim, že bude upozorňovat na to, že sok byl proti zrušení Benešových dekretů a tak ukřivdil chudákům německejm proletářum:-)krerý by nyní přitahli do naší ubohý republiky euříčka na holoubky do hubiček jeho voličů:-§
    TLUCZHUBA
    TLUCZHUBA --- ---
    MANFRED: Herr Manfred, ze se nestydis(!) zpochybnovat Benešovy dekrety...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA:
    To se nedá líčit .Ze dvou důvodů, z kterejch uvedu jen tři.
    Jednak proto, že je to silně depresívní.
    Druhak proto, že kdo neviděl a aspoň trochu nezažil, neví o čem to je.
    Třeťak proto,že máme naprosto jiný pohled na to, jak věci dopadaj.
    Čtvrťak proto, že je to zcela mimo téma.
    Pěťak nerad bych byl nacionalista s podněcováním nenávisti.
    Za poslední proto, že je to na článek jak když se Miloš rozepíše(rozsahem).
    LALINA
    LALINA --- ---
    MANFRED: jo? povídej vyprávěj:-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA:
    No myslim, že už jsme jim vybrali a mám pocit, že jednou na nás budou vzpomínat s vděkem :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    RANITOMEYA:
    Číňan nejni blbec a fanatik, komu by, až by nás zlikvidoval, prodával ty svoje klumprcajky?
    Voda aspoň u nás ještě není tak kritická, vzhledem k tomu že to tady dost pramení, dá se to docela chlastat:-), když to budem brát z řeky v zimě, nemusíme si solit polivku.:-)Pokud teda neprodáme do němec i zbytek lesů a budem se chovat trochu rozumě(což není problém, fabriky co něco vypouštěly, jsme víceméně zlikvidovali)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    LALINA: No tak byla to samozřejmě dost nadsázka, ale problém s pitnou, resp. sladkou vodou nás pravděpodobně čeká nepříjemně brzy:)
    LALINA
    LALINA --- ---
    RANITOMEYA: hehe, hele, už je PO 21.12.2012 :)))
    LALINA
    LALINA --- ---
    MANFRED: já nevím, nechám se překvapit (ačkoli ono to tak úplně překvapení nebude, protože už teď jsou ty různý možnosti budoucnosti celkem rozpoznatelný - jejich více a dost to zleží na tom, jak se my lidi budeme chovat...kterou si at už vědomě nebo nevědomky vybereme
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    MANFRED: Sežerou nás čínani a pak dojde voda. Nyx zanikne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam