• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    NEENA
    NEENA --- ---
    MANFRED: ze pustili nejzavaznejsi hospodarsky kriminalniky, o dalsich nemluve mi nepripada spravny banalizovat
    ten populismus teda absentuje vecnost, ok (pod to teda podradim tak pastelkovne a 13. duchod) co dal?-)
    NEENA
    NEENA --- ---
    MANFRED: nejsou zretelne rozdily mezi opatrenimi levicovych a pravicovych vlad??:) spis kdo chce co videt bych rekla..
    DPH: pravice opakovane zvysila i kdyz i ekonomove varuji, ze se vybere min (za levice jsem si koupi vajec ci malsa nemusela rozmyslet)
    politika nezamestnanosti - posledni vlada zrusila povinnosti zamestnavatelu ohlasovat volna pracovni mista, urady prace jsou de facto na vyplatu davek po urcitou dobu po registraci na ÚP, necekane ze nezamestnanost je v takovym bode.. cirkevni restituce.. ja myslim, ze kdo sledoval, nemusim vysvetlovat
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    NEENA:
    Amnestie v mých očích bylo vhodně nahozený téma, který zaměstná média a naše kebule..takže se nebudem zajímat o nepodstatný krávoviny jako třeba rozpočet nebo aktuálně VZP(to, že to způsobí nějaký průšvihy, utrpení a škody vyváží efekt kterej to mělo pro kámoše VK..ze srandy řikám, že je na něm fajn, že na kámoše nezapomíná, ani když jsou zrovna v průšvihu).
    Co složenku, hele já mám dodneska skovaný kolečko oudísí jak ušetřim měsíčně pár litrů až se provedou reformy:-)

Trochu asi naštvu, ale "rozdily mezi nima vidim, minimalne na vyplatni pasce, v obchode, legislative primo zasahujici do kazdodenniho zivota" to bych neřekl že vidíš, protože člověk neví co by v momentální situaci dělala ta druhá parta, nebo třetí, to by jsme museli rozdělit čechy na díly a v každý by šéfovala jedna strana, pak by se ukázalo:-) (já bych šel do tý co by se zadlužovala-ne to by se vlastně všechny-tak do tý co by kašlala na to co bude zejtra-taky blbej příklad, to dělaj všechny...tak asi bych nechodil nikam:-()

S populismem vycházíš z anglický verze (Populism)výkladu slova, tady se aplikuje ta teze že je to získávání voliče bez věcnýho programu kecáním podle toho co lidi chtěj momentálně slyšet(prostě někdo kdo je tak línej že si neumí vymyslet ani primitivní věcný sci-fi program jako ostatní).
    NEENA
    NEENA --- ---
    populismus je cokoli, co smeruje ku prospechu obcana/celku nebo ? uz tomu nerozumim asi
    MANFRED: ja bych to teda po duchodovy reforme, restitucich a tak nedokazala.. vzpominate jak nejaka z poslednich pravicovych vlad posilala slozenky se statnim dluhem na hlavu a nekteri sli zaplatit?-)
    Doporucuju shlednou, imho dost nadcasove.. http://www.youtube.com/watch?v=to4VhZd4Ink
    MANFRED: ja porad nerezignovala a neni mi jedno, ze neplni sliby.. rozdily mezi nima vidim, minimalne na vyplatni pasce, v obchode, legislative primo zasahujici do kazdodenniho zivota.. co je na amnestii divadelniho? transparentni posveceni zlodejny a verejny lzi jsou divadlo na koho pro koho?nebo jsi myslel divadlo, ptze se s tim stejne nic nenadela nebo to ma odpoutat pozornost od zavaznejsich veci?
    Zajimave pohledy na nezamestnanost opravdu :D je pry nejvyssi od krize ve tricatych letech.. cim to asi bude .)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JOSEFDRUHY:
    Tak ono jak to podáváte ve vzteku a tedy chaoticky a s afektem tak je to občas poněkud nestravitelný, než z toho člověk vyextrahuje tu myšlenku:-)
    Vláda s tim ale nechce nic dělat, oni se tomu přímo brání.
    Má jiný starosti, především tu, kde se ještě dá něco vyzískat, neboli ukrást(stále méně sofistikovanějšíma metodama, každej lupič je pořád drzejší).
    Takže se soustřeďují na to točit pořád větší peníze přes státní rozpočet, protože k ničemu jinýmu momentálně zvyšování daní nevede(z většího toku se líp část odklání) a na škrtání výdajů nebo zavádění přímých plateb za zdravotní a sociální služby(aby nebylo tolik vidět že díra mezi příjmem a výdaji se přes zvyšování daní a škrty apod. díky podivný schopnosti státních financí mizet v nestátních kapsách bez efektu se nadále zvětšuje, navíc s těmi příjmy se díky nadání lidí(spíš tedy nadnárodních společností) daně platit minimálně moc nedaří, přesto že člověka kterej pracuje odřít umí bezchybně).Poslední dobou se mi zdá že se snaží část peněz z našich kapes navést do kapes svých hodných strejdů bez trapnýho průchodu státním účetnictvím pomocí důchodových fondů(bez záruk) a jiných zajímavých produktů.
    Není nutný cokoli s tím dělat ani k tomu, aby se udrželi ve funkcích který jim to co jsem popsal umožňují, protože tady se v podstatě ve volbách rozhodujeme mezi různejma divizema obrovskýho podniku Kradex s.r.o bez jakýkoliv alternativy.Pokud budeme donekonečna volit stávající strany s lehce se obměňujícíma ksichtama a stávající ksichty ve stranách s lehce se obměňujícíma názvama.Jelikož ale lidi věřej tomu, že ty strany se liší jinak než kecama a bojujou spolu o to, kdo vyrobí jakou verzi blaha, rozděluje se národ na fanoušky jednotlivých part kluků s nenechavými prsty a o ničem jiném, nedejbože alternativě, neuvažuje.
    Chtít po politicích, aby při plném nasazení který všechno to výše popsaný snažení vyžaduje, se ještě starali o cokoliv jinýho, to je jako chtít po šutru, aby poskočil.Nemaj to prostě zapotřebí, za ty roky co nám to tady říděj(jestli tedy lze nazvat řízením něco, co by se v aviatice nazývalo pád po křídle nebo nanejvýš spirála smrti) už dávno zjistili, že nic užitečnýho pro nás dělat nemusej, mužou se nám klidně smát do ksichtu a my mužem maximálně dupat vztekla nožičkama…takže třeba na takový kosmetický detaily jako neplnění volebních slibů jsme již dávno rezignovali.
    Jediná šance by byla, kdyby se nějaká silná zájmová skupina spřátelená s našimi politiky orientovala na to, využít skupinu dlouhodobě nezaměstnaných kteří pracovat nechtějí jako levnou pracovní sílu pro svoje podnikání(něco jako amíci zavedli po privatizaci vězeňství jako průmyslový vězeňský komplex-to nás tady taky ještě čeká).Má to několik zádrhelů-donutit je, aby pracovali, navíc aby pracovali dobře, je nemožný.K tomu tyhle skupiny kamarádů nepodnikaj a nevyráběj fyzicky existující předměty, ale jen fluida, takže s nějakým vyráběním nemají žádnou zkušenost.
    Navíc, proč celej ten tok prachů ze státu do podivně bohatnoucích skupin komplikovat, když to jde i formou bez komplikací, rovnou cestou?
    A to předváděný řešení průserů(občas postupem hoří 1 patro baráku, tak proč nezapálit i druhý a střechu?) jakož i komedie typu volba presidenta nebo problémy s amnestií to jsou takový divadýlka.To je jako když jde chmaták něco šlohnout a u toho stračně kulhá..každej si pak pamatuje jenom to že tam šel někdo kdo kulhal ale už si nevšimne že něco šlohnul a jak vypadal:-)
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MANFRED: Díky, no aspoň jeden co tu pochopil mou kritiku a záměr. Ono by šlo zlepšovat mného, jen by na to musela vláda mít čas a zájem. Vláda i Parlament řeší samé průsery a pak nemá na řádné vládnutí už čas ani energii. Chápu, že poslanec ve své osmihodinové pracovní době, který musí řešit skandály, co se předchozí den provalily v televizi, takuž budu unavený m(+ znechucený ) k večeru řešit věci pro společnost užitečné.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    JOSEFDRUHY: a pocitat do 10ti bys naucit nechtel?
    skoncil komunismus, stat neni jedinym zamestnavatelem a taky uz neni jeho povinnost nekoho zamestnat (naopak se cast aparatu zestihluje, takze zanikaji mista) - osobne nemam v lasce lidi, co preferuji Sisyfovskou praci (zametat kolem tveho baraku, treba)
    - mrzi me, ze sem se v tobe zmylil, mel sem pochytit od ostatnich, ze si fakt marnej

STEPNI_VLK: [ CHORCHE @ nyx :: kluby :: zivotni styl ] hokus pokus no.1
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JOSEFDRUHY:
    Protože nechat je sedět doma je mnohem levnější(při současnym stavu legislativy a státního aparátu).
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JOSEFDRUHY:
    Ono je to sice důvod k dožrání, už proto že dostávat něco zadarmo ve chvíli kdy jinej dělá a žije pod úrovní těhle individuí(který ale jen využívají stávající podmíny co jim naši politici tvořej protože se jich to netýká). Ale stejně všichni nezaměstnaní co dělat nechtěj jakož i skupiny který část obyvatel "oprávněně"naváděna politiky nenávidí, jako důchodci, invalidi, lidi který dělat chtěj ale nemaj práci, nespotřebujou velkou část rozpočtu, všechny je vyrovná jeden člověk co si špatně přečetl učebnici ekonomiky pro zvláštní školu nebo pár pořádných zlodějů(mnohdy sdruženo v jediné funkci a osobě).
    Už jenom proto, že většinu výdajů který jdou k těmhle lidem, sežere aparát a jeho nápady a k nim se dostane už patřičně pomenšená část,bylo by dobrý s tim něco dělat.
    Do doby než se podmínky a chování státu k lidem stejně jako přístup k kradení změní se tady mužem nenávidět a honit se(ne si) jak je libo ale je nám to platný jako zesnulýmu teplý oděv s windstopperem(nemoderně mrtvýmu zimník).
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    CHORCHE: Výborně, a srozumitelně si mi to vysvětlil "proč" nemuže stát zaměstnat 9% nezaměstnaných sám a raději jim z našich daní vyplatí podporu a nechá je doma čumět....; Potlesk tvému vědeckému vysvětlení proč máme nezaměstnané a proč je stát nechce sám zaměstnat : to proto, že tu není komunismus. - - Úúúžasné. Ještě jednou potlesk novému myšlení nové generace.
    SADY
    SADY --- ---
    DAVIDO: ja to dobre vim, jen jsem pouzil doufam srozumitelnou (predtim ji sam pouzil) terminologii pro adresata :)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    JOSEFDRUHY: toto uz je vazne srazka s blbcem, josef, komunismus skoncil... nezamestnanost pod 10% je po cele Evrope, nebo si neco precti o Spanelsku, kde je az 25% - tam by tvemu blablabla vazne zatleskali a pak te schodili z utesu - hlavne ze vsichni kolem tebe sou pitomci (todle me vzdy nakopne, ta mira sebereflexe)
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Vzpamatujte se...není vám fuk zda těch nezaměstnaných je 7% nebo 8% nebo 9% ??...není vám fuk zda naty nezaměstnané ( 7 či 8 či 9 ) připadá 5% nebo 3% cikánů ?? ( mimochodem ještě nikdo nespočítal kolik jich je ). A není vám fuk zda socky či cikáni berou 20 000,- měsíčně nebo jen 10 000 K měsíčně ?? Je to fuk ! Přeci podstatné bylo to, že těch 9% ( nebo 6% to je fuk ) dostává od státu z rozpočtu "vašich" daní, z a d a r m o podporu. A já tu navrhnul, že musím-li už dávat 100 miliard ( nebo 20 miliard - to je fuk !! ) zadarmo bez práce, že by tu měl vzniknout nějaký mechanizmus že by stát tyto bez práce nepracující zaměstnal a také jim za to dal těch 100 ( nebo 20 ) miliard tak-jak-tak. O to mě šlo, néééééééééééééééééé o nějaké tuchňání se do čísl kolik čeho-co. Jsou NEZAMĚSTNANI a berou 100 miliard, a kdyby byli zaměstnaní ( u státního podniku, náplň práce a tvorby nějakých hodnot ať vymyslí ti akademici ) tak by tyto peníze také dostali. Jenže ZA PRACI.

Chápete. (?) Ne. Myslím, tak se tu dál bavte "bla-bla-bla" a pak si to sečtětě co jste vy"blafali" pro společnost, sepiště to do knihy a rozdávejte jí na Václaváku.

Čau.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Jakýkoliv počty procent nejsou objektivní, protože ne každej se hlásí ke komunitě a podle barvy pleti je odlišují co vim jen rasisti na sociálce(maj pokyny vycházet jim vstříct, ale dělali by to i bez něj, protože žijou s těma co k nim choděj v jednom městě, maj děti a tak a nemaj jakejkoliv statut veřejnýho činitele, takže se bojej, což chápu).
    Je fakt, že už se tomuhle stylu života, kterej se zhusta popisuje, přizpůsobila spousta lidí bez ohledu na etnika, měl jsem v baráku lidi, co vypadali jako běžnej čech chodící či hledající práci, přesto jelikož nafintili rozličný choroby a postižení u dětí(od šílenství po zhoubný choroby) nikdo z nich k práci nečuchl 15 let(pak je odtud díky dluhu na bytě vystěhovali, dneska bydlej v bytě od města o dvojnásobný rozloze a co vim zase dlužej a nedělaj).Ouřady jsou ale spokojený, maj čim se živit, tak se o ně staraj, aby nedejbože netrpěli.
    Veřejný práce se tady praktikujou, takže ráno tyhle netahavý typy zajdou pro signální vesty a popelnici na kolečkách, pak jdou někam přežít dopoledne, takže domu nebo automatovna, kolem třetí to vrátěj, uřad je spokojenej a shora je chválej..což je celej efekt.
    Od začátku myslím, že stát by měl odlišovat lidi, co chtěj a nechtěj pracovat a jinak se k oboum skupinám chovat.Zatim to funguje docela opačně, když někoho po letech vyrazej z práce, ouřad si na něm zgustne.

MANFRED
    MANFRED --- ---
    STEPNI_VLK:
    Dostavbu Temelína a zvláště informace který kolujou nějak vzlášť neřešim.
    Ani je neznám, nemusim.
    Koukám na to zevnitř. :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    TARMAQ:
    Smysl byl že platíš daně jako my ostatní?
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    SADY: Pokud říkáš "a z toho" tak to spíš vypadá že mluvíš o procentuelním zastoupení v těch 8mi procentech.
    Přesnější by bylo 8 procent nezaměstanných, a z toho ( 150k z 550k ) je cca 27 procent cikánů.
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    JOSEFDRUHY: To je ovšem neprůstřelný argument. Na druhou stranu, my tady nejsme od toho abychom koumali co tím chtěl básník říct, ale čteme to co básník napsal. Na to taky reagujeme. A pokud si napsal krátkozrakou, omezenou hovadinu, budeš za idiota dokud nevyvrátíš proti-argumenty nebo to neuvedeš na pravou míru ( tj. nevysvětlíš co si tím vlastně myslel ).

Když už jsme u těch hlavních smyslů, kdysi jsem tě považoval za mírně cholerického, narudlého staříka s vyvinutým sociálním cítěním. Bohužel názorem na podporu v nezaměstnanosti, tak jak si ho podal, se začínáš spíš podobat zlostnému, závistivému a zapšklému staříkovi který bude nadávat na všechno okolo. Když se hodí být rudý, bude rudý, když se hodí být nahnědlý, bude nahnědlý. Hlavně prskat co nejagresivnější "argumenty".
    SADY
    SADY --- ---
    JOSEFDRUHY: dodavate napady stylem ukriceneho stolovnika v 5. cenove vcetne klasickeho prehaneni... vratim se pouze k te nezamestnanosti...

add nezamestnanost
    - "9% nezaměswtnaných jsou všichni, a z t o h o je 5% cikánů" - opakuji se, odkud mate tuto informaci???
    - tuto statistiku jsem nikde nenalezl, ale zkusil jsem to spocitat:
    - v lednu 2013 cini 8% tj. 585809 lidi
    viz. http://zpravy.kurzy.cz/346724-cr-nezamestnanost-v-lednu-na-8-bez-prace-je-585-809-lidi/
    - Na základě demografických analýz se podle něj celkový počet Romů v ČR pohybuje v rozmezí 150 – 200 tisíc.
    - V současné době se odhaduje, že pouze 26 % ekonomicky aktivní romské populace nemá dosud s nezaměstnaností zkušenost, dalších 35 % trpí opakovanou nezaměstnaností a až 39 % je opakovaně a dlouhodobě nezaměstnaných.
    - takze 75% vsech romu muze byt prave ted nezamestnano, t.j. 150tis.
    585809/8 = 73226,125 (jedno procento)
    150000/73226,125 = 2,05%
    a me tedy vychazi: 8% nezaměswtnaných jsou všichni, a z t o h o je 2% cikánů
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    DAVIDO: Tady nikdo nepochopil "co" jsem řekl a jaký smysl jsem tomu dal, kam jsem mířil a "o co šlo"...prostě každý sse tu chytá slovíček a né hl. smyslu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam