• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Už to tady někde na nyxu je, ale řesto, mě se to líbí...protože jestli to udělá, je asi z politiků první
    Zeman: Třetinu svého platu dám na splácení státního dluhu. Do měsíce založím fond | zpravy.ihned.cz - Česko
    http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-59299540-zeman-da-tretinu-platu-na-splaceni-statniho-dluhu
    Už se těšim jak to budou zesměšňovat lidi, který nikdy nedali na nic,budou řikat že je to zbytečný(já se taky bojim že to dopadne jako zlatá sbírka v rove 68) aby nedejbože nemuseli šahnout do matrace či krabice od vína neřkuli švýcarskýho konta.A jak mu budou chytrý hlavy řikat, na co by měl ty peníze radši dát(něco jako nám radj kam jít na dobrovolnický dny), což zásadně dělaj stejný typy.
    Vždycky jim řikám když mi nebo nám chytře raděj:" nepovidejte mi na co nebo komu máme pomahat my nebo já, myslete na to, komu nebo jak pomužete Vy".................a prd, zasmějou se, mávnou rukou a jdou domu nadlábnout se a čučet na bednu případně těma svejma moudrama oblažovat jinde...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Miroslav Motejlek: Novináři v Česku jsou špatně placení, chybí jim sebevědomí - Lupa.cz
    http://www.lupa.cz/clanky/miroslav-motejlek-novinari-v-cesku-jsou-spatne-placeni-chybi-jim-sebevedomi/
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jiří Přibáň: O státu aneb Úvaha povolební – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/kultura/salon/292444-jiri-priban-o-statu-aneb-uvaha-povolebni.html

Voby skončily, ale nezapomeňme: nevolili jsme v historicky první přímé volbě prezidenta symbolické tělo společnosti, ale „jen“ hlavu státu-stroje, který navíc není primitivně mechanický, ale složitě kybernetický. I jeho ústava a zákony fungují jako komplikované kybernetické operace, a proto náš dnešní stát nemůže rozložit jedna osoba prezidenta, i když jím je Miloš Zeman zaměňující roli hlavy státu za politického vůdce.

Upozornění pro milovníky krátkých, "bulvárních" článků: Výše uvedená úvaha je opravdu hodně dlouhá, její četba vám zabere klidně i čtvrt hodinu a musí se u ní přemýšlet! ;) Ovšem stojí to za to..

MANFRED
    MANFRED --- ---
    Divný je, že lidi přijímají názory(tedy my lidi) podivným stylem. V organizacích třeba platí že "kdo je zvenku, je odborník" takže já jako odborník radím co dělat oddělení přes celou republiku, pán odtamtud zas nám, nahoře se radujou jak nám to hezky šlape po tý odborný poradě a my si posíláme co dalšího by jsme si měli poradit príště:-), protože to co by mi okomentovali klepáním na čelo, sežerou zdálky i s navijákem a naopak..
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    STEPNI_VLK: taky si tohle často říkám...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    STEPNI_VLK: To řikal i muj táta a já když si přečtu něco z oboru-ale mnohdy i pokec"odborníka" na problematiku tak nad timhle taky bádám........
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MANFRED: Jsem si teď vzpomněl na svoji šéfovou z bývalé práce. Ta si jednou takhle v novinách přečetla článek plný nesmyslů a polopravd týkající se našeho oboru a pak mi řekla: Jak mám těm novinářům věřit, že píší pravdu v oblastech, o kterých nic nevím, když o mé práci napíší něco takového?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    RANITOMEYA:
    "nehledej pravdu v týhle zkurvený zemi" tak nějak mi to připadá..
    Já to míchám sakum prdum sesypu to nahromadu a pak se to snažim složit(výhoda je vidět událost na vlastní oči nebo aspoň nesestříhanou, ale aspoň u politiků mi dost často stačí vidět je, když nějaký to moudro pronášej, protože nejen ekonomové,ministři a poslanci jsou to mizerný, už ani na tom lhaní si nedávaj záležet a odflákávaj to).
    Dřív jsem dal na autora, jestliže jednou či víckrát napsal pravdu třeba v líčení něčeho co jsem znal, tak jsem si docela myslel, že se mu dá věřit, ale ono zrovna na tom, že jeden autor míchá pravdy s polopravdama či nesmyslama, je to, jak dneska zpravodajství vypadá, založený.
    To, že dneska se dá lhát docela ledabyle,bez fantasie a zaujetí,což myslim napříč společností, je podle mne způsobený postupným hovaděním čili debilizací konzumenta lži.Protože dneska na to skoro každej koukne, přečte, nepřemejšlí, uloží to harddisk zvanej mozek do souboru chaos,no a i kdyby to byla pravda, kus z toho vypadne při prvním restartu, jiná část se smaže protože bylo málo místa na uložení sličný servírky, pak sedne k počítači a něco z toho použije na svým blogu:-)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    CHORCHE: No právě, kde si teda mám ověřit ty lživé informace? Jako o dění u nás se píše hodně a něco si člověk asi může zjistit třeba z nějakých veřejně dostupných dokumentů (kdybych se v tom orientoval), ale o tom, co se děje v zahraničí si toho moc jinýho nepřečtu :)
    Na český pozici vychází hodně článků, který jsou spíš komentáře. těch tam vychází teda podstatně víc a dost se míchají s "články" na tý úvodní straně a když si to někdo neuvědomí (nevšimne si například)tak to asi může vypadat tendenčně. Teda ne může, vypadá. I tak mi některé ty názory připadají zajímavé, většinou je to i čtivé a i když třeba ne vždy souhlasím, rozhodně si to přečtu raději, než blogy na idnesu :) Nevim, měl jsem z toho zatím dobrej pocit.
    Ad Klaus a to, že ho někdo bude chtít sejmout. To je sice pravda, ale tady mi to přijde zahnaný do extrému. Na každou (oprávněnou, neoprávněnou) kritiku reaguje útokem, útokem osobním nebo alespoň nějakým ponižujícím. To prostě prezident! dělat nemá.

Jen tak mimochodem. Nejsem s těmahle věcma moc mimo téma? Nejsem nějakej odborník přes politiku, možná do toho nevidim tak dobře a prostě, kdybych byl nějak často mimo, dejte mi to prosim vědět ;)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    RANITOMEYA: me jen vetsinou zarazi, jak ti ostatni usekaji ruce tim, ze si naivni a jak mas vse overovat... ja to paroduju tim, ze po plynari si karmu taky neoverim - takze s takovou novinarinou dete do prdele
    s tou pozici nevim, neco sem tam cet a zdalo se mi to takove... nakvasene, ci tendencni, obcas (asi jako ja, ale ja nevedu ani blogysek :D)

STEPNI_VLK: z tveho linku me zarazi tahle fotka, pokrytec klaus u hrobu havla, a ten agent tam, skoro takove... kreju vam zada sefe, aby vas nikdo nevidel :D
    STEPNI_VLK: potvrzujes jen moje vytky... aspon ze nekdo to vidi i tak ;)
    RANITOMEYA: tak ono kdyz si takovej dominantni oberkrutor, tak mas oci i na zadech, kdo te za to bude chtit sejmout
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    LONESTAR: Jo jo, tekuté písky - napadlo mě to hned po odeslání mého příspěvku. ;)

Což je mimochodem další nešvar internetových médií. Honí se o čas vydání zprávy kvůli inzerentům. Pro ně je dřívější čas vydání zprávy mnohem důležitějším měřítkem než kvalita. A teprve po vydání začínají doplňovat další a další informace, popř. odkazy. Obyčejnému čtenáři je ale stejně k prdu, že má zprávu ve sledovaném médiu ultra rychle k dispozici, protože pokud ji již dále nevěnuje pozornost, spousta detailů mu díky tomu unikne..
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    STEPNI_VLK: Mně by zajímalo, jak moc ho muselo bolet, když četl ten projev při pohřbu. Je mi z pana Klause někdy opravdu vyloženě smutno. Smutno, jaký příklad dává v roli hlavy státu. Samolibost, to jsi napsal skvěle, nemohl jsem si na to slovo vzpomenout. Vždyť je to někdy tak směšný, někdy až ubohý, že to neni možný. Vždyť on nesnese jakoukoliv kritiku. Jako jít a střelit po prezidentovi, byť airsoftovou, zbraní mi přijde trochu moc, ale on na všechno reaguje stejně. Jako na útok na vlastní osobu. Aby ho asi náhodou někdo neohrozil. Jako pes zahnanej do kouta :)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    STEPNI_VLK: to je ta "mediální realita" :D ráno tam ještě nebyl...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    LONESTAR: Stejně jsem moc nepochopil, proč sem vkládáš odkaz na původní text rozhovoru, když je ten odkaz zmiňovaný přímo v onom "bulvárním" článku. Kdyby tam nebyl, tak budiž. Ale takhle. Není to trochu zbytečné?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    RANITOMEYA: Souhlas s tou druhou větou. Já z toho navíc cítil něco v tom smyslu, jako by se styděl za zemi, ve které žije. A aby toho nebylo málo, tak hned dvakrát "reklama" na dvě vlastní knihy. Jeho samolibost fakt nezná mezí..

A ještě pro srovnání:

Klaus o Havlovi: Byl extrémní levičák, co bořil řád - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=771049

RANITOMEYA: On je totiž problém ještě v jedné věci. Žádná informace nebude nikdy objektivní. Vždycky to záleží na úhlu pohledu toho, kdo se dívá. A to i v případě, že na daném tématu nebude nijak zainteresovaný, tj. nebude ho chtít měnit k obrazu svému.

Ale jinak souhlasím s tím, že je dnes (více než kdy dříve?) hrozně těžké rozlišit alespoň to, co se pravdě blíží nejvíce..
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    MANFRED: No dobrá... Takže rada pro všechny, kd ehledat skutečné informace? V nezávislých mediích? A to jsou teda která? Jako opravdu, která? Tak nějak dokážu rozpoznat "bulvár" s informacemi kusými, neúplnými, ale kde teda najít ty.. správný pravdivý? :) Tak nějak nemám na to, dojet si do Izraele a podivat se, jak to tam teda je. Navíc izraelci mi asi řeknou, že za to můžou palestinci a naopak. Kde teda hledáte informace, když v televizi a v novinách kecaj a píšou tak, aby se to někomu hodilo. Chorche se tu ptal na nějakou tu anketu o médiích a mě by to asi zajímalo taky. Přiznám se, četl jsem na internetu českou pozici a přišlo mi to poměrně zajímavé, ale někdo to tady označil za bulvár. Proč?
    Popravdě, já nevím, kde mám hledat pravdivý informace, obzvlášť na internetu, kde se to hemží tisíci různými blogy a názory a zaručenými pravdami. Zvlášť, když se o politické dění nezajímám tak moc, jako asi mnozí z Vás. Mé zájmy jsou jiné, každopádně nechci nezůstat alespoň částečně v obraze. Pro lidi, kteří si nezvládají zapamatovat všechny ty jména a kdo kdy kde s kým a proč je to pak celkem těžké.
    Tímhle blábolem jsem chtěl navázat na tu Chorcheho anketu ohledně informačních zdrojů.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    CHORCHE:
    Hele to klasickej novinář, kterej se tim živí asi nejni, představ si, jak jako novinář jdeš do práce a řikáš si"Dneska napíšu jen 3 nový pravdy, asi tak x tisíc znaků a mám padla"
    Novinář je podle mne až na vyjímky děvka prodejná :-)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    CHORCHE: "chapani novinare, jako siritele Demokracie, Svobody slova" - jen jestli právě tady není zakopaný pes - v tom mýtu a přehnaných očekáváních...
    cynik by řekl, že novináři nejde o žádné šíření Demokracie a Svobody Slova, ale o výplatu na zaplacení složenek... stejně jako majiteli novin jde o zisk...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    MANFRED: to je ta, asi pretazena, kruta rovina o chlebu ci vode...
    u me to je selhani ve smeru chapani novinare, jako siritele Demokracie, Svobody slova, kde bude proste videt *pravda* a fakta - toto je duvod, proc odmitam medium tv, protoze to siri povetsinou bullshit, a serialky, kde lidi vidi neco umeleho, jako realneho - ok, cas na sprchu, sem naivni :)
    jo vlastne, ja uz ted rikam, ze Svoboda slova (starsi rocniky prominou), je prekonana, zhybridovalo to do volneho sireni hovadin, lzi, demagogie, kazdej trouba muze blabolit co chce, bohuzel se dost casto najde i dost troubu, co to sezerou i s navijakem a udici
    BONGI
    BONGI --- ---
    MANFRED: Pravda, a bohuzel ty zaby na prameni nejsou ti uplne nahore a majitele, ale stredni management, ktery potrebuje delat karieru a koriguje status podle toho, co on si mysli, ze by se jeho TOP nadrizenym libilo ( vetsinou spatne, protoze je spis zajima celkovy zisk, nez obsah a zamereni jednotlivych clanku). Ale ono je to podobne jako v jinych firmach.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam