STEPNI_VLK: Tak jsem to celý přelouskal a nebyl jsem z toho moc moudrý. Předsudek, že se jedná o článek na novinkách, jsem nechal stranou, jen jedno rýpnutí si neodpustím. Kdo vymýšlí, že se ten článek musí protáhnout do takový nudle? Asi aby bylo víc místa na reklamu :)
Každopádně tak nějak mi to přišlo hrozně zmatečné. První dvě třetiny jsem byl zavalen emancipací a kritikou a všim možnym a ty dvě slova byly v každý druhý větě a já tak nabyl dojmu, že emancipace a kritika je všechno. Poslední třetina tak najednou působila jako ten ostrov čistého vzduchu uprostřed smogu a já se začal orientovat. Z článku jsem si tudíž mnoho neodnesl. Snad jen, že bychom se měli smířit s tím, že jsme odepsaní a že si to většina z nás nehodlá připustit a tím spíš se řítíme do záhuby :) Jestli za tohle zobecnění může autorův styl psaní nebo nedostatečná mozková kapacita čtenáře nebo to, že je deset večer, to nedokážu říct.
STEPNI_VLK: Z kraje, než to přečtu. Miloš Zeman možná je předvídatelný v tom, že je to, s prominutím, buran, ale co čekat od člověka, který tvrdí o jedněch něco a ti tvrdí něco jiného (příkladem budiž třeba Šlouf), to opravdu nevím. I když možná že tohle naopak bylo také předvídatelné!
Já bychze článku vypíchnul větu:
Zatímco on si vždy všechno, co učinili jeho protivníci, pamatoval, u deseti milionů dolních lidí, jak sám hovoří o českém národě, předpokládal, že na všechno zapomenou. No a oni opravdu zapomněli. Takže možná Zeman předvídatelný je, ale my to nedokážeme, protože si na to nevzpomene :)