• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    MANFRED: no uvidíme, jak chytrý je volič, až se Bárta znova objeví s VV ve volbách a bude "zlevňovat jídlo". K tomu mu dopomůže slibotechnátor Okamura (jak jsem taky někde viděl).
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    RANITOMEYA:
    Jsou dobrý.Po dlouhý době se dostali k tomu, co vcelku každej ví.Kdyby se místo analýz zeptali Franty v místní nálevně, tak by jim to vysvětlil(ale možná že by tim pádem analyzátor nevydělal).
    Vzhledem k tomu, že volič není totální dement(snad) tak s tim mužou dělat co chtěj, po těch letech kdy vyčerpali všechny triky a fórky(počínaje bojem proti levici a konče kolečkem na daně a daněna spočítanejma na formuláři poloviny A4 a statečnými plukovníky už i kdyby nedej bože popřeli že sou oudísí a jednou to mysleli vážně tak jim to stejně nikdo neuvěří:-)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    Sebereflexe od (části) ODS!
    Unikátní rozbor: ODS analyzuje, proč tak drsně prohrává | Česká pozice
    http://www.ceskapozice.cz/domov/politika/ods-analyzuje-proc-tak-drsne-prohravame
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    Strašlivá zpráva:
    http://zpravy.ihned.cz/politika/c1-59374860-pred-aktivni-politikou-si-dvere-nezabouchnu-priznal-klaus-vadi-mu-karikatura-amnestie
    I když v článku se pak píše: "Mou prvotní ambicí je posadit se do mnou nedávno založeného Institutu Václava Klause, který je vybudován ve stylu amerických prezidentských knihoven, a být tedy vedle politiky. Ne přímo v politice. Ale před aktivní politikou si nechci zabouchnout dveře. Uvidíme." Snad zůstane u toho institutu. Mimochodem, ty knížečky dle recenzí zatím vypadají jako.. jako Klaus. (pardon, nemám pana Klause rád)
    Dobrý je taky: "Amnestie byla mediálně neuvěřitelně zkarikována a běžní lidé pak ´nepochopili´ její karikaturu. Souboj s mediální nadvládou je nesmírně obtížný, v krátkém období se vyhrát nedá, dlouhodobě jsem optimistický."

Nicméně k našemu nastávajícímu třetímu prezidentovi také vyšly nové zprávy. Aneb, když není o čem psát :)
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/spolecnost/clanek.phtml?id=772251
    a
    http://zpravy.idnes.cz/zeman-se-mota-kvuli-zanicenemu-palci-dv1-/domaci.aspx?c=A130222_183938_domaci_neh

Tedy on článek informující o zdraví nadcházejícího prezidenta není samozřejmě z principu špatný, ale takováhle zpráva jako hlavní zpráva a ještě s takovými titulky :)))
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    STEPNI_VLK: My uz jsme to pochopili, chtel udelat radost kamosum, co sli brucet.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Klaus: Amnestii bych vyhlásil znovu, časem ji pochopíte - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=771998
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    RANITOMEYA: Přiznám se, že já ten Bělohradského článek četl dvakrát.. a napodruhé už to zapadalo celkem solidně. ;) Ale tak rovněž je možné, že ti prostě komunikačně nesedí..
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Tak koukám na televizi, zase Bárta.Mám pocit, že nám ho televize bude vytrvale servírovat jako hlavního opozičníka, takže to zkusej na drzovku znova ho narvat s VV ke žlabum:-)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    STEPNI_VLK: Tak jsem to celý přelouskal a nebyl jsem z toho moc moudrý. Předsudek, že se jedná o článek na novinkách, jsem nechal stranou, jen jedno rýpnutí si neodpustím. Kdo vymýšlí, že se ten článek musí protáhnout do takový nudle? Asi aby bylo víc místa na reklamu :)
    Každopádně tak nějak mi to přišlo hrozně zmatečné. První dvě třetiny jsem byl zavalen emancipací a kritikou a všim možnym a ty dvě slova byly v každý druhý větě a já tak nabyl dojmu, že emancipace a kritika je všechno. Poslední třetina tak najednou působila jako ten ostrov čistého vzduchu uprostřed smogu a já se začal orientovat. Z článku jsem si tudíž mnoho neodnesl. Snad jen, že bychom se měli smířit s tím, že jsme odepsaní a že si to většina z nás nehodlá připustit a tím spíš se řítíme do záhuby :) Jestli za tohle zobecnění může autorův styl psaní nebo nedostatečná mozková kapacita čtenáře nebo to, že je deset večer, to nedokážu říct.

STEPNI_VLK: Z kraje, než to přečtu. Miloš Zeman možná je předvídatelný v tom, že je to, s prominutím, buran, ale co čekat od člověka, který tvrdí o jedněch něco a ti tvrdí něco jiného (příkladem budiž třeba Šlouf), to opravdu nevím. I když možná že tohle naopak bylo také předvídatelné!
    Já bychze článku vypíchnul větu: Zatímco on si vždy všechno, co učinili jeho protivníci, pamatoval, u deseti milionů dolních lidí, jak sám hovoří o českém národě, předpokládal, že na všechno zapomenou. No a oni opravdu zapomněli. Takže možná Zeman předvídatelný je, ale my to nedokážeme, protože si na to nevzpomene :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Václav Bělohradský: Hodnoty a jiné fúrie – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/kultura/salon/284712-vaclav-belohradsky-hodnoty-a-jine-furie.html

Antipolitičtí kýčaři v moderní společnosti tvoří své kýče podle tří pravidel.

O prvním z nich jsem mluvil už mnohokrát, zní takto: Místo politické opozice jsou antipolitičtí kýčaři vždy v opozici vůči politice. Lidé vynalézají neustále nové a nové hodnoty, učí se je zdůvodňovat a vyžadují, aby je druzí lidé uznali jako legitimní. Mezi hodnotami lze uzavřít racionální kompromis, ale nelze je uspořádat podle antipolitických dichotomií pravda/ lež, dobro/zlo, láska/nenávist, pravé/falešné.

Druhé pravidlo formulujme takto: Místo jak vládnout antipolitičtí kýčaři říkají, kdo má vládnout. Otázce, jak a nad čím vládnout, se vyhýbají, postulují jen „jakého zvláštního ražení“ by vladaři měli být – třeba slušní lidé, respektované osobnosti, skuteční odborníci nebo úspěšní podnikatelé.

Třetí pravidlo je složitější: Každý konflikt mezi více či méně (uznat více práv starým lidem, studentům či nemocným nebo více ekologicky inspirované regulace podnikání) převádějí antipolitičtí kýčaři na konfikt mezi ano či ne (třeba mezi pravdou a lží, slušnými lidmi a lumpy). Politika řeší konflikty mezi více či méně, pravdoláskařská antipolitika konflikty mezi ano či ne. Příkladem budiž výzva Karla Janečka, globálního finančníka, k tomu, abychom „poslouchali svůj vnitřní hlas, vybrali si dobro nebo zlo, buď anebo, byli sami sebou“ (viz inzeráty v LN, MfD, Právu a pozitivnievoluce.cz). Takové konflikty se ale vyřešit nedají, proto kýčaři politikou pohrdají.
    ...
    Bohumil Doležal napsal, že v českém prostředí se voliči zmítají mezi dvěma typy lídrů: mezi „nelítostnými idealisty či, hulvátsky řečeno, počestnými blby“ na straně jedné a „cynickými pragmatiky“ na straně druhé – „první připravují půdu pro druhé“. Je třeba tu groteskní tradici prolomit a volit „počestné pragmatiky“, protože pragmatismus je základní ctností demokrata. „Proti marnosti můžeme postavit jen užitek“ – napsal Karel Čapek. I proti (anti)politickým kýčům, dodejme.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Mimochodem, vzkaz pro ty, co mají problémy s předsudky: Serte na to, že je článek na serveru Novinky.cz; v rámci rubriky Salon totiž bývají k nalezení vskutku hodnotné, byť levicově zaměřené články, které stojí za přečtení. Jinými slovy, kupř. Keller nebo Bělohradský nejsou žádná ořezávátka..
    UFOMAN
    UFOMAN --- ---
    Lidé se skládají na dluh Jana Fischera, i po velkých částkách – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/293776-lide-se-skladaji-na-dluh-jana-fischera-i-po-velkych-castkach.html
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Karel Hvížďala » Je Miloš Zeman skutečně předvídatelný
    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/karel-hvizdala.php?itemid=19206

Obavy z extenzivního výkladu ústavy v České republice vyplývají nejspíš z toho, že my za právem nevidíme jeho důležitou schopnost vytvářet ve společnosti jistotu, stabilitu, předvídatelnost a ochranu před arbitrálním zneužitím moci. To je původní antropologický smysl práva, jak říká profesor filozofie práva Jiří Přibáň. Zákony máme proto, abychom se vzájemně nepovraždili a aby mocní si nemohli dělat, cokoliv je napadne. Toto povědomí o funkci práva je v Česku velmi mizivé a naopak právo se chápe jako příležitost k vyjednání si výhodnějších podmínek. Klausova amnestie je toho klasickou ukázkou: skrze právo chce prezident získat výhody a je ochoten proto s právem udělat cokoliv. To je velmi nebezpečná tradice.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Václav Bělohradský: Doba postkritická – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/kultura/salon/293590-vaclav-belohradsky-doba-postkriticka.html

Zatřetí, ve společnosti komunikační hojnosti je politika jako boj mezi alternativními politickými programy nahrazena stálými výbuchy rozhořčení občanů nad „poměry“, permanentním a bezmocným skandálem. Komunikační hojnost internetového věku nastolila novou viditelnost, občané vidí do zákulisí politiky, kultury, ekonomiky, sociálních vztahů, rodin, nekončící masa zpráv o nedemokratickém zákulisí demokratické společnosti se valí přes všechny hráze. Vyvolává ale jen bezmocné rozhořčení nad „zkorumpovaností všeho“.

Je to začarovaný kruh. Sen o politice bez zákulisí se nikdy nesplní, v podmínkách nové viditelnosti bude mít i každá další vláda své zákulisí a to vyvolá další vlnu rozhořčení, příklad Věcí veřejných je výmluvný. Zákulisí je totiž jen metaforický výraz pro transakční náklady – tedy náklady na vyjednávání o řešení konfliktů mezi různými legitimními instancemi uvnitř společnosti (i rodiny třeba). Je to antropologická konstanta všech rozhodovacích procesů ve skupinách živých bytostí.
    ...
    Označuji výrazem fetiš (se Slavojem Žižkem) „lež, jejíž vyznávání nás smiřuje s nesnesitelnou pravdou“, nebo lépe „snesitelný kus pravdy, jehož vyznávání nám zakrývá její nesnesitelný celek“. Tak například fetiš přímé volby prezidenta nás má smířit s úpadkem demokracie v Česku a podpora skupiny Pussy Riot v Rusku nás má smířit s tím, že se u nás jde do vězení za přimalování tykadel politikům na plakátech.
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    CHORCHE: částečně řečnický byly, ale mazat se nemusíš ;)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    RANITOMEYA: k te casti smer Lopik - Milous je porad jejich Cestnym predsedou.... - pokud si to mel neprimo na mysli, ci ty otazky byly recnicke, mazu se... spolecneho to bude mit more, kdyz mu vedli kampan a dela si z nich poradce - toto sou takove vyzvy, ze se na to nebojim sazet levou kouli (ne proto, ze by mi porad jeste zbyla aspon jedna:D)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    STEPNI_VLK: Tak s tím samozřejmě souhlasím (diskuse za každou cenu) a rozhodně bych si to nepřál a z toho, že tenhle klub se jmenuje tak, jak se jemnuje, nikoho "neobviňuji". Jen jsem předložil nápad :)

LOPIK: Neni možné, že (nejen z důvodu) když ta strana má pořád v názvu Zemanovci, že ty lidi ho s ní budou mít pořád spojeného? Koneckonců, neni on pořád tak nějak maskotem strany a symbolem "jejího vítězství"? I když to s tím nemusí mít nic moc společného.. Abychom se nedivili! :)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    LOPIK: no me spis prijde, ze je dela vic medialne viditelny atd., ono se teda ti jejich sefici mit spatne nebudou, i kdyby to PS nedopadlo
    resp. nejakym zpusobem mi prijde, ze diky vetsimu medialnimu zajmu po nem je to vic vynasi...
    s tou konfrontaci s cssd souhlas, ale i tam uz dost lidi vidi nejake brontiky a jen prepinani leva/prava, porad bida - takze ta moznost dat sanci levejm SPOZ se dost nabizi

MANFRED: pekna druzba :) du studovat, ani nevim, kde to je...
    ale dalo se cekat, ze i Milous popdori kamose, preci nebude blbej a delat vyberko na to ci ono, kdyz todle sou provereni borci ;)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    CHORCHE:
    A jéé, tak to bude zajímavý...že by jsme se dočkali slušochodu? Tyhle dědky co podnikali za komunistů s privilegiema a budovali výkladní skříně socializmu ty nemusim už vůbec, myslim že dost jsme si je užili....
    SLUŠOVICE Paleček - Janík live - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=V4OcvgDLbAA
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    RANITOMEYA: Psal jsem AFRAMovi před týdnem a doposud žádná odezva, tak nevím. Na druhou stranu, nemyslím si, že tu musí probíhat diskuse 24 hodin denně za každou cenu. To pak většinou stejně končí těžkým OT. Uvidíme, buď to tu časem umře definitivně, nebo se to nějak vyvrbí..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam