• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    RANITOMEYA: Neuvěřitelná snůška - opravdu mne pobavila! Ovšem nejvíc mne dostalo následující:

32. Nikdy jsem nechápal, že se někomu nejlépe pracuje v noci mezi dvanáctou a pátou ráno. To jsou pro mne smyšlenky a nepravdy. Určitě nejlépe se pracuje, když je člověk vyspalý, když je svěží ráno a do okna mu švitoří ptáci.

Lepší důkaz jeho sebestřednosti, resp. neschopnosti pochopit, že to jiní mohou mít jinak, ba co víc, že jim to dokonce může i vyhovovat, snad ani najít nelze.

Mimochodem, jaké jsou vaše tipy na to, jakou cestou se "tatíček" Klaus vydá po skončení jeho prezidentské kariéry? A dokáže se někdy oddělit od politického dění, nebo doslova a do písmene chcípne s politickou floskulí na jazyku?
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    LOPIK: no on je spis skoro cestnym predsedou, kdyz to vemem realne (kalous urcite mluvime vic nejen v PS)... uz i u tech voleb rikal stab, ze ho museli nutit neco vic rict - ve smyslu, ze on sam do Zemana krochat nebude ani omylem atd.

btw nesly by zmenit ty obrazky v zahlavi? uz me ta karikatura s Milousem moc nebavi - to je jako bych se kazde rano koukal do hajzliku a bylo tam nablito :)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    One je stále předseda TOP09, tak nevím kdo tam na koho může dupat :)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    Fischer velvyslancem? Jsem zásadně proti, říká Schwarzenberg - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/schwarzenberg-odmita-post-velvyslance-pro-fischera-fyo-/domaci.aspx?c=A130227_082250_domaci_cen

to je slusny, trafika i pro Fischera? cim dal vic si myslim, ze Karel byla spravna volba, presne timhle... akorat uz asi taky trosku senilni a necha se TOPkou zadupat (drabkama, kalouskem a i ten heger je takovej nejakej divnej)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Mimochodem, pokud byste měli ještě nějaké zajímavé zdroje informací než ty, které jsem vyfiltroval z diskuse, dejte mi vědět do pošty a já je rád přihodím - schválně jsem nepřidával žádné z webů, jež jsou dostupné přes rozcestník, který kdysi zmínila LALINA, za což jí patří dík..
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LOPIK:
    Frk byl v tom, že na tripartitě by se normálně jednalo o rozpor mezi zaměstnanci a zaměstnavateli kterej vlastně rozhodcuje vláda, ale co jsem viděl tak u nás zaměstnavatel i zaměstnanec má stejnýho nepřítele, to jest vládu.Takže vláda logicky neměla moc nadšení, aby jí nějaký montéráci a fabrikanti povídali, že to dělá na ho..o(všichni víme, že kudy choděj, tudy přemejšlej jak nám vylepšit život:-), nedejbože aby tenhle fakt byl nějak z tripartity tahanej ven.Navíc oni nutně potřebujou mít jednotlivý skupiny rozeštvaný, o což se úspěšně snažej odedávna, takže k tripartitě maj odpor.
    Nevim jak kdo, ale já když jezdim do němec, tak když tam kecám s lidma na jejich bleskotvornách(kterejm amatéři řikaj elektrárny) a obdivuju nějaký výhody(jako třeba příplatky nebo platy) tak mi líčej jak si je vyřvali a vybojovali.Protože v rozporu s českým pravicovym učením hodnej kapitálista rozšafně či z nudy nezvedne tu a tam platy, ale je nutno ho k tomu lehce přitlačit(pochopitelně v německu a jinejch zemích který maj kapitalisty na prd, u nás se přidává jen tak z plezíru:-).
    Takže jim příliž nevznikaj situace jako tady v nedaleký montovně, kam lidi chodí občas marně čekajíce na výplatu, která jim bůchvíproč nepřišla a nejde s tim nic dělat, protože majitel je na Maledivách a musí se nějakej ten měsíc počkat, až se laskavě vrátí a tu minimální mzdu za proflákanejch 220-260 hodin strávenejch v netopený hale jim zašle na oučty.
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    Když už nám končí, vzpomeňme si na jeho 70 vybraných citátů:
    Sedmdesát perel Václava Klause - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/70-perel-vaclava-klause-06d-/domaci.aspx?c=A110616_115459_domaci_mhk
    (snad to všichni neznáte, jestli jo, smažu se!)

Jinak teda.. Proč se nejmenuje diskuse po vzoru Stepního vlka? To bylo legrační, tohle je divný.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    CHORCHE: Pěkné heslo, ale doba se mění a tak i hesla se mění. Nyní je to takto : "Kdo chce psa bíti, psa si najde".
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    LOPIK: mno ja to asi trosku nastuduju, mysleno na nas rybnicek, zamestnanec sem byl jen parkrat, rozhodne ty firmy nikdy odbory nemely... takze vic nez rude, na to koukam takhle
    to se soucasnym kabinetem je ale porad jen ten zakletej kruh ne? da se rici, ze od vstupu VK na scenu to jede porad v rezimu vic Zborim, nez Postavim, je treba napadat oponenty z druhe strany spektra... jde o sve vlastni zajmy (ne o to, ze tam jdu pro Blaho spolecnosti ve state, jako statni zamestnanec), jde o to zamaskovat skandaly...
    takze jak se stavi kabinet k odborum, mi prijde stale jako minoritni problem, protoze ten majoritni vidim v tom, co je to u nas byt Politik - ano, jsem idealista (stale, ale to uz je jasne taky davno)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Je pochopitelný, že si někdo přečte slovo "odbory" a vidí hned rudě, ale tripartita je jediný jednání, kdy se vláda oficiálně schází se zástupci zaměstnavatelů a zaměstnanců. Nejde jen o odborařinu, řeší se tam i podmínky pro podnikání nebo hospodářská situace podniků. Osobně beru podporu zaměstnanosti nebo průmyslu jako docela důležitou součást vládní práce. Jak se k tomu staví současný kabinet je dlouhodobě vidět..
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    LOPIK: kdysi davno melo vyznam more veci, ci jiny... ;)
    to plati i o odborech (ja o tech nasich moc nevim, obcas zaslechnu, kdyz se planuje vetsi stavka) - samozrejme kdyz se to rozjelo nekdy v USA, tak to bylo jinde, pak to samozrejme klasicky, demokraticky, zdegenrovalo (nedavno sem videl film o US odborech, prepravci, se Stallonem - mafie tam na sebe dlouho nedala cekat a Stallona ke konci sejmuli, kdyz uz se zacal az moc vzpouzet;)
    ad. zeman a todle, jak sem to ja cet, je to presne naopak, oni se tomu snazi vratit vaznost tim, ze zvou Zemana, aspon z tohodle clanku, se on do toho sam necpal (ale muze to byt jen muj dojem) - a uz mu rikaj prezident :) no a takovejch lobbu tu bude diky sloufkum ted more, po VK se ceka asi hodne prostoru ke zmene kdekoli
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    CHORCHE: No, lobbing.. - tripartita měla kdysi dávno i svůj účel. Odboráři, ale i zaměstnavatelé jsou z toho teď docela zoufalý, že tam chodí zbytečně (odboráři do tý míry, že tam už snad ani jednu dobu nechodili ;). Jestli se tomuhle Zeman snaží vrátit vážnost, tak jen dobře..
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    Aktuální zpravodajství | Už je to tady. Odboráři zvou Zemana na jednání tripartity | Tiscali.cz
    http://zpravy.tiscali.cz/uz-je-to-tady-odborari-zvou-zemana-na-jednani-tripartity-209518?utm_source=tiscali&utm_medium=email&utm_campaign=newest

no a lobbing poporoste zahy
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    Návrh žaloby na prezidenta Václava Klause pro velezradu kvůli novoroční amnestii podepsalo už 27 senátorů.
    V České televizi (ČT) to dnes řekl iniciátor výzvy a zakladatel Nadačního fondu proti korupci Karel Janeček. Jde o počet nutný k projednání věci na plénu horní komory.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    STEPNI_VLK: heh tak to je i me oblibene prislovi, jen tady mi moc nesedi a nejsem schopnej vypalit procento, kolik politiku argumentovalo takhle... - nemame Tradici k prime volbe - imho total bullshit (navic my mame podle me uz jen spatne tradice, takze...)

STEPNI_VLK: vyzivne, necham si na vecer, jen bych asi rek, ze je normalni ocekavat od Levicoveho (soc.) kandidata vetsi spinu, soc. marast (tridni nenavist) ... nez od Pravicoveho (tam zas u nas probiha klasicke straseni komancema, danema, no vsak to znate)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Negativní Zemanovu kampaň jsme čekali | MediaGuru
    http://www.mediaguru.cz/2013/02/negativni-zemanovu-kampan-jsme-cekali/
    Zemanova negativní kampaň nás nepřekvapila, říkají Marek Vocel a Martin Voňka, manažeři prezidentské kampaně Karla Schwarzenberga.

Tady ještě nějaké to ohlédnutí z tábora poražených..
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    CHORCHE: Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde..

Jinak název klubu změněn (pravděpodobně podle představ šéfa NYXu), jak jste si zajisté ráčili povšimnouti. Není to bůhvíco, ale tak furt je to lepší než název předchozí. Teď už je každopádně jen a pouze na nás, co s diskusí uděláme..
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    STEPNI_VLK: Když jste teď sledoval přímou volbu… Co je lepší? Aby volili politici v parlamentu, nebo lidé?
    Přímá volba je naprostý nesmysl. Nemá to s naší tradicí nic společného. Když se řekne přímá volba, tak k tomu musí následovat i určité pravomoci. A navíc: podívejte se, jak to tu po přímé volbě vypadá. Vždyť ti lidé se tady snad pozabíjejí.

- me na tom prislo nejvic zajimave todle, jak velke procento politiku argumentuje bez argumentu, ze prima volba je Nesmysl a nema tu Tradici, ci nic spolecneho s Nasi tradici - dokaze mi nekdo vysvetlit s Tradici ceho? komedie kolem volby VK pro druhe obdobi? figurka BoBo, ci zarezavani vlastnich kandidatu (zeman pred tim?) - fakt nerozumim, o jake kulture to mluvej - spis je to takove, ze my si to tady nejak vylobbujem, nez nejaka nejistota a spolehani se na volice :)
    ARCAK
    ARCAK --- ---
    STEPNI_VLK: Proletář!
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Dostal Klause na Hrad. Je ze mě dělník, říká dnes přeběhlík Snítilý - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/prezidentska-volba-2008-rozhovor-se-snitilym-few-/domaci.aspx?c=A130214_210629_domaci_brm

Věřit mu či nevěřit? A není to teď nakonec už úplně jedno?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam