LOPIK: no na to muzu rict par veci
1) me se odbory nikdy netykaly (primo), nikdy sem nepracoval pro nic s odbory a ted uz sem spis na volne noze ci nejakej freestyle - odbory ale souvisi (jak to vnimam ja a to o nich samozrejme z vyse uvedeneho moc netusim) dost i se statnimi podniky - zakopanej pes a kruh znova
2) u toho Dufka to fakt vnimam tak, ze citi nejakou prilezitost... ale unavujou me tidle volove, co moralizujou a sami se vyjadrujou jak utrzenej pes ze retezu - to je u nas bezne a delaj to bohuzel vsichni tidle spekouni (prezidenti, politici... a kdejakej jetel s vetsi moci)
3) cele to vnimam dost populisticky, Dufka, i Milousovo projev - Milous proste hodla potesit ty sve volice, i kdyz srackama - proto tam rikam neco o tom pseudo tmeleni
tim ale nerikam, ze nemas pravdu apod., vlastne pripoustim, ze Milous na to jde chytre, aby byl popularni... on to nelame jak VK, on si je vedom toho, ze bude lepsi mit zakladnu fans a odpurcu - v tom vidim rozdil, VK bylo jedno, kdo je s nim a kdo proti, resp. ta uchylka... JA KLAUS... a cim vic lidi je proti, tim sem lepsi, coz ted proste uz muze rikat natvrdo, at je to pofiderni jakkoli
jeste me napada, ze rikame neco podobneho, ale jinak - strany maji malo clenu - no a proc to tak je? protoze sou to zmrdi a inteligentni lidi, ci ti, co sou schopni se uzivit jinak a mit se fajn, s timdle shitem nechtej bejt spojovany - to je ta (ne)sebereflexe tech stran a jejich neschopnost se reformovat, zajimat se o volice, ony se staraj jen o sebe (chapu ze ted znim trosku utopisticky)
- ale proste asi jako firma, kdyz vidi, ze ji pada prodej, ci nikdo se k nim nehrne, tak to zacnou nejak resit, chtej dal fungovat (proto sem znimil Necase... tam jako vubec, ten ma plny kecky aby pod nim nekrupla zidle premiera ci predsedy strany - nekdo ho nedavno analyzoval jako TRAUMATIZOVANEHO cloveka)
- tady se ty strany nejak zacyklily a prijdou si neohrozene (mluvim o ODS, CSSD, KSCM predevsim...) - bohuzel masa, volic (pitomci jak tak nejak rika manfred) jim to porad zerou a udrzujou tydle strasidla pri zivote, dodavaj jim ten pocit nesmrtelnosti (viz. treba idiot typu Boris Stastny) - a ty strany se tohodle neumi a ani nechteji zbavovat, naopak, berou treba Bema zpatky... to je proste ta jejich tragedie a nas neresitelnej problem