V mém vidění je cokoliv takového věc končící ve smazávání rozdílů.
Je to blbý a vůbec to nemyslím jako nějaký poukazování na někoho, ale stará se někdo o lidi, který se postaraj se o sebe sami, neřkuli přemejšlej? Ne, každej na ně zvysoka kašle. Já třeba když porovnám svojí dceru a dceru kolegyně, vyjde to takhle:
Moje pracuje(práci sháněla, přestěhovala se kvůli ní atd.), vydělává, přemejšlí, plánuje, počítá, bydlí v podnájmu(a každej kašle na to jakej si sežene, naštěstí nejni blbá, takže blbý bydlení neakceptuje), na konci z toho vyleze náklady státu nula, naopak příjem z daní.
Dcera kolegyně to neřeší. Dvě děti, otcové pomizeli.Nepracuje(nikdy nic nedělala, teď musí vychovávat z dětí sobě podobný, takže prostě menůže). Líbilo se jí něco? Koupila si to(výhodné půjčky Provident a podobně). Prostě žije dneškem. Kudy chodí, tudy skuhrá na hnusnej svět.
A stát, jak jinak, nezná nic lepšího, než vzít prachy který na daních zaplatí muj potomek a jemu podobný, a s pocitem spravedlivýho hospodáře je napere do dcerky kolegyně a jí podobných.
Ale přiznávám, je tam pořád, sice malej, ale je nějakej rozdíl v tom, co si mužou dovolit.
Což evidentně vadí.A pokaždý, když se začne mluvit o sociálním bydlení a podobnejch vymoženostech, pro mne je to jasný, tenhle rozdíl se zase o něco sníží.
Navíc třeba věta: "Majitelé, pokud své byty budou chtít vůbec pronajmout, je budou muset dát do souladu s těmito normami." aspoň pro mne smrdí regulací, ouředníkem kontrolorem a podobně.