zelení a piráti se nedostali asi díky mantře "propadne mi hlas" kterou se velkým stranám úspěšně podařilo vtlouci občanstvu do hlavy.... Viděla jsem to všude kolem sebe, jako mor...
u Babiše žádnou naději nevidím, leda by se mu podařilo mít kolem sebe jenom poslušné panáky, co mu všechno odkývají. Pokud bude svoje hnutí vést jako firmu, tak by se mu to mohlo asi chvíli dařit, ale já tomu nevěřím.
Navíc nabeton budou vystaveni všelijakým rozvratným snahám ze strany dinosaurů, které oni tak dobře ovládají.
Ale možná to ani nebude zapotřebí.
navíc jsem musela jen žasnout nad telecí naivitou Okamury a Babiše a nakonec i Bělobrádka, jak reagovali na otázku, budou-li chtít mít místopředsedy parlamentu. Já jsem úplnej laik a o dění v parlamentu se skoro nezajímám, přesto jsem pochytila aspon tolik, že skutečná politika a skutečná moc se v parlamentu dělá právě skrze předsedy, komise a podobný orgány a že kdo je drží, má větší moc a manévrovací možnosti, než pouhý řadový poslanec. A oni, kteří do parlamentu kandidují, snad tohle nevědí? Nebo to byla jenom habadůra pro diváky? No, to by bylo moc rafinovaný, to asi fakt ne.
Prostě tam přikráčeli, oznámili, že jsou noví, nic nevědí, chtějí akorát prosazovat zákony a nic víc je nezajímá. Jestli to měla bejt taktika "jsme noví, buďte na nás hodní", tak takhle se mezi starejma šmejdama neprosaděj ani náhodou, takhle se to dělat nedá.