MANFRED: Musím pro pořádek opět zmínit fakt, že si zase z mýho postu tvoříš všemožné vývody a podsouváš mi kdeco, co jsem ani nenaznačila, to už je zkrátka tvůj styl komunikace a asi si nemůžeš pomoct.
jen pár bodů:
1) nevím o nikom, kdo by si myslel, že Sobotka je zachránce státu, dokonce ani ti, co ho volili (dva znám)
2) Sobotka mi rozhodně přijde jako lepší člověk než ta squadra, co se ho snaží odstranit a nejsem zdaleka sama. Myslí si to i mnoho těch, kdo nejsou levičáci a pro socany nemají pražádné pochopení. (těch znám mnohem více)
Bohužel češi si libují v lídrech sebestředných, arogantních, samolibých a těch, co rádi zvedají prostředníček na oponenty, čímž dávají světu najevo, jaké mají koule. To je bohužel smutný fakt. Bossyndrom jaxviň.
Mě Sobotka jako slabej lídr nepřijde, v normální - zdůrazňuji normální- demokracii by byl celkem standardním předsedou strany. I to, že má silnou podporu uvnitř strany a ustál nejeden pokus o svržení nenasvědčuje tomu, že by byl kdovíjak slabý. Ale i nejsilnější vůdce je slabý v okamžiku, kdy má těsně za krkem zrádce a hady. Dokud je nesejme. Sobotka nechce konflikt, ale nemá zbytí, tady se slušnost a nenadřazování vlastního ega a vlastních osobních zájmů nejen nenosí, ale ani nepožaduje a není ani moc oceňovaná.
3) proto jsem dost ráda, že se lidi zvedli a ne kvůli rohlíku, ale pro obranu obyčejný lidský slušnosti a proti lhaní a svinskýmu chování nejen haška a spol (to by někdo mohl říct, že at si to socani vyřídí uvnitř) ale i zavirovanýho prasidenta a to už lidi chladnými nenechává. A to je moc dobře (i když trochu pozdní lítost, já to říkala na jaře.-))
4) nepředjímala bych, co bude, jestli Bohouš zůstane (a podaří-li se mu zbavit se těch sráčů, protože jinak to bude to samý každej tejden znova a znova). On říkal už v sobotu večer, že tam jsou celkem značné rozpory, říkal to i Bělobrádek a myslím, že kdo má aspon zbytek mozku v hlavě ví, že to celé může krachnout na restitucích třeba, ale nejen na nich. Nemyslím, že by bylo možné to hodit celý na hlavu Sobotkovi. To dělaj jenom totální demagogové a zcela účelově a ti už se projevili i dneska. Zdá se, že soudných lidí je více, než vymytých zemanovců.
5) čímž se plynule dostávám k "zemnovo voliči, který to vidí jinak." Mám celkem silný dojem, že zemanovo voliči jsou spoz. Nelze se odvolávat na voliče zemana v prezidentské volbě, ti dávno litují, že mu dali hlas (těch znám hafo) a rozhodně ho už nikdy nepodpoří v ničem.
6) já osobně si nemyslím, že zeman končí. Je mocný, bezohledný, zlý a má koule. Jestli to někdo říká, myslí tím asi, že skončil u něho, nebo morálně u lidí. Jenomže to zatím není až tak důležitý, on už lidi vůbec nepotřebuje. Může si dělat prakticky co chce a taky to dělá.
Jediný co se s tím asi dá dělat (kromě regulérního občanského vyjadřování nespokojenosti a odporu) je modlení nebo woodoo :-))