• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    LALINA
    LALINA --- ---
    LALINA
    LALINA --- ---
    Kompletní kandidátní listiny do Sněmovny | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/...a/politici-volicum/Kompletni-kandidatni-listiny-do-Snemovny-503244
    LALINA
    LALINA --- ---
    dneska na čt24 ve 20:00 předvolební debata téma obrana a bezpečnost
    LALINA
    LALINA --- ---
    NEVILL: protože takhle jednoduše napsané se to dá velice snadno zneužít. Nikdy bych něco takového do stanov nedala...

    tohle je ale taky dost blbě, protože to říká, že člen klidně může vyloupit banku, zavraždit souseda, někoho vydírat a podobně, hlavně když to není v souvislosti či pro účely politiky - čili veřejné funkce :)))
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    UMXERA: to měli do března, teď platí tohle:

    https://www.anobudelip.cz/file/edee/2017/ano-moralni-kodex-reprezentanta.pdf

    IX. V případě přestupkového řízení či trestního stíhání proti své osobě, Reprezentant nebude využívat poslaneckou/senátorskou imunitu a požádá příslušný parlamentní výbor, aby neprodleně navrhl jeho vydání. Jedinou výjimku v tomto ohledu tvoří případné stíhání za politické projevy pronesené na půdě Parlamentu ČR.

    X. Reprezentant, proti němuž je podána obžaloba pro úmyslný trestný čin nebo nedbalostní trestný čin spáchaný v souvislosti a ve spojení s výkonem veřejné funkce, neprodleně rezignuje na volený mandát, na svou funkci ve Hnutí a na členství ve Hnutí.

    Zřejmě tušili že bude potřeba to změkčit...
    UMXERA
    UMXERA --- ---
    volby se blizi,

    Sněmovní výbor přerušil jednání o vydání Babiše a Faltýnka, chce celý trestní spis – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...or-prerusil-jednani-o-vydani-babise-a-faltynka-chce-cely-trestni-spis.html

    hlavne ze maji kodex
    https://www.anobudelip.cz/...e/edee/ke-stazeni/clenska-prihlaska/ano-moralni-kodex-reprezentanta.pdf


    IX. V případě přestupkového řízení či trestního stíhání proti své osobě, Reprezentant nebude využívat poslaneckou/senátorskou imunitu a požádá příslušný parlamentní výbor, aby neprodleně navrhl jeho vydání. Jedinou výjimku v tomto ohledu tvoří případné stíhání za politické projevy pronesené na půdě Parlamentu ČR.

    X. Reprezentant, proti němuž je zahájeno trestní stíhání, neprodleně rezignuje na volený mandát, na svou funkci ve Hnutí a na členství ve Hnutí.


    LALINA
    LALINA --- ---
    já vůbec - je to vylhaný na takový blbosti nemám čas:)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    KAMAHL: Podle zákona 247/1995 Sb.o volbách do Parlamentu České republiky

    § 54

    Nastupování náhradníků

    (1) Uprázdní-li se mandát, nastupuje náhradník z kandidátní listiny téže politické strany, politického hnutí nebo koalice uvedený na kandidátní listině pro volbu ve volebním kraji, v němž byl kandidován poslanec, jehož mandát se uprázdnil, a to v pořadí podle výsledků voleb. Není-li takového, nastupuje náhradník téže politické strany, politického hnutí nebo koalice v pořadí podle počtu platných hlasů pro kandidátní listinu; je-li tento počet stejný, rozhodne los.

    (2) Není-li náhradníka téže politické strany, politického hnutí nebo koalice, zůstane mandát uprázdněn až do konce volebního období.

    (3) Byla-li politická strana nebo politické hnutí zrušeno, náhradník nenastupuje a mandát zůstane uprázdněn do konce funkčního období. Jde-li však o koalici, nenastupuje ten náhradník, který byl navržen politickou stranou nebo politickým hnutím, které bylo zrušeno, a mandát získává další náhradník.

    (4) Nastoupení náhradníka vysloví Poslanecká sněmovna do 15 dnů po dni, ve kterém zanikl mandát poslance. Předá náhradníkovi osvědčení o tom, že se stal poslancem, a kterým dnem se jím stal.

    (5) Byla-li činnost politické strany nebo politického hnutí nebo některé politické strany nebo politického hnutí tvořícího koalici pozastavena, po dobu pozastavení činnosti náhradník nenastupuje.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Koukám na tenhle článek: http://zpravy.idnes.cz/...polumajitel-fotbaloveho-klubu-1ks-/domaci.aspx?c=A161118_080544_domaci_kop

    Mohl by mi někdo vysvětlit, na základě jakého zákona/pravidel může někdo nezvolený nahradit zvoleného poslance, který opustí funkci? Přijde mi to absurdní.
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak mě až do chvíle, kdy bude jistý a jasný, že nás určitě nečeká osud německa, francie, švédska a dalších evropských chálifátů zajímá už jenom jedno jediný téma.
    EVILMAGGIE
    EVILMAGGIE --- ---
    Berete jako zdroj informací i volební kalkulačku? Btw už je k dispozici nová - aktuální. Mně třeba krom některých zmíněných zdrojů připadá praktická v tom množství témat. Bývá pro mě často výchozím bodem pro sledování názoru jednotlivce na nějaké téma. A taky teda zdrojem zábavy, abych nekecala... (http://evilmaggie.blogspot.cz/2016/09/volebni-kalkulacka-muj-zdroj-zabavy.html) Perfektní jsou hlavně strany, co mají jenom jedno téma, ale nacpou ho do poloviny odpovědí. :D ..ale je to teda vtipný jen než se dostanou k sebemenší moci :/
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Není to tedy v ČR, ale už dlouho jsem se tak nezasmál :-)
    PRIESKUM, posledný pred moratóriom. Smer padá pod tridsať, hlavným súperom vládnej strany je Sieť. Fico vs Procházka - začína sa boj o premiérske kreslo | ParlamentneListy.sk – politika zo všetkých strán
    http://www.parlamentnelisty.sk/...je-Siet-Fico-vs-Prochazka-zacina-sa-boj-o-premierske-kreslo-262662
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    LALINA: zpatecka jaksi neni mozna, tak vystoupeni. tesim se dalsi volby, na nejelpsi ze stran, ktere tuhle vyzvu zvedne a uskutecni. podle me, drive nebo pozdej, nebude zadne dulezitejsi tema. umerne rozevirajicim se nuzkam, mezi nazorem volice a umelim politickym smerovanim, rizenym vic z teplych kresilek, medialni masazi, nez nazorem a zkusenosti nas obcanu.
    LALINA
    LALINA --- ---
    MITTRON: no já už jsem taky pro vstoupení... dávno... od tý diby, kdy se ukázalo, že ani na tu obranu hranic není dobrá
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    LALINA: idealni to by to bylo, to souhlasim. jinak ale plne prakticke a realne.
    LALINA
    LALINA --- ---
    MITTRON: pohled idealisty:))
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    LALINA: jestli se rozpadne eu, tak zjistime jak zbytecna byla a z mnoha budeme usetreni nanicovatych blabolu o eunicem, placeni za to ze roztahneme zadek do siroka vsem eusa korporacim a nechame si diktovat v podstate cokoliv co ve vlcim eupeti vymysli, postupnemu a potupnemu vymyvani hlav/naroda v podobe strategickych medii/marketingu ktery se krestansky slusi .. a ziskame to za co nasi predkove umirali, svobodu. vyrazne vetsi miru svobody, o neni pochyb.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LALINA: já kouřím... a jen tabák, v tom je rozdíl... ale fantazii samozřejmě mám... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam