Ahoj lidi, vařím si často fazole s rýží a zeleninou (rajčata, paprika, kukuřice), snažím se jakože o mexické jídlo. Zjistil jsem, že tam mám dát chilli, oregano a pepř. Až potuď všechno dobré, ještě když se to vaří, tak to dokonce jako mexické jídlo dobře voní. Ale pak se přihodí dvě věci:
a) Nakonec je to stejně relativně bez chuti. Respektive ještě při ochutnávání a vaření to vážně dobře chutná i voní. Možná ještě první porce také. Ale pak, během dvou tří hodin je z toho takové sice poživatelné jídlo, ale vpodstatě bez výraznější chuti. Docela plané
b) Snažím se to dycky udělat ve vodě tj. aby k tomu byla dobrá šťáva, skoro jako až hustá polévka. Jenže zase, za dvě až tři hodiny, tím spíš, pokuď nechám zbylé jídlo v ledničce, veškerá voda se ztratí. Nasákne zřejmě nevím.
Co dělám špatně? Poraďte mi někdo prosím. Kamarád říkal, že prý ty fazole jsou tvrdé. Mně to tak nepřipadne, ale třeba je v tom kámen úrazu? Namáčím cca 12-16 hodin, vařím v té samé vodě s bobkovým listem a koriandrem kvůli odstranění plynatění z fazolí (to jediné funguje .) vařím cca 30 minut fazole, pak přidám rýži a zeleninu a vařím dalších 15 minut.