• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JANDOSZákulisí filmu - Vše co není vidět na plátně, filmové zajímavosti.

Vše co souvisí s filmem.. Fotografie, videa a jiné zajímavosti z natáčení a zákulisí. Filmové technologie
    rozbalit záhlaví
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    BALDA_CHYN: jo, tak to přesně vím, z čeho je, až na to že si vůbec nemůžu vzpomenout :) napovíš, prosím? Tuším ruské, víc si nevzpomenu.
    dík
    BALDA_CHYN
    BALDA_CHYN --- ---
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    PREDSEDA: Podle mě se těch pár scén prostě vyrenderuje znovu, ani ne nutně celý. Stačí jen pozadí, určitě mají něco jako cryptomatte a není problém vyměnit svénu v pozadí nebo nápis.

Více zde:

This Is How Disney and Pixar Change Their Cartoons for Different Countries
    https://youtu.be/TAPn7dG6Qeo
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Všimnul jsem si, že v některých amerických animácích v české distribuci jsou počeštěné reálie. Konkrétně dneska třeba v Hledá se Dory s CZ dabingem jsou např. nápisy na zdech v pozadí (Karanténa, Mořské akvárium aj) v češtině. Jak se tohle dělá, je pro každou jazykovou verzi filmu vyrenderovaná znova i konkrétní scéna? Není to všude, třeba značky na autech nebo nápisy POLICE jsou americké.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Si konečně dočítám knížku The Art and Soul of Bladerunner 2049 a jsou tam zajimavý záběry, celá ta kniha je naprosto boží, doporučuju :)

LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    FRK_R23: No tak já asi fakt ten poslední díl skipnu https://film.moviezone.cz/mission-impossible-posledni-zuctovani/recenze

Sedmička mi přišla ultra blbá a dostala 7/10, tak tady to už bude asi totální průplach mozku. :)
    CRAZYHBO
    CRAZYHBO --- ---
    Bondovka

ARAON
    ARAON --- ---
    Kouzlo nasviceni...

ARAON
    ARAON --- ---
    A full-size Ewan McGregor dummy (picture below) was created for Hayden Christensen to carry around to film during the Invisible Hand sequence in REVENGE OF THE SITH.

ARAON
    ARAON --- ---
    Terminator 2: Judgement Day (1991)

KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    KULA: Tohle je slušná recenze, máš nějaké ID na csfd nebo jinde, že bych se podíval? :)
    CRAZYHBO
    CRAZYHBO --- ---
    KULA
    KULA --- ---
    BROUKOID: nejsi sám. Já na ten film šel v roce 2014 2x za sebou do kina protože jsem si myslel, že jsem na první projekci usnul. Neusnul. Je to nudný až běda. Vyumělkované záběry a pompézní Zimmer, kterého si druhý den broukat nebudu, protože se žádný rytmus ani melodie neuchytila. McConaughey má asi tak dvě nebo tři grimasy, jinak je jak panák. Slzičky na konci to nezachrání. Největší borci zeměkoule jsou ve scénáři jako rebelující teens. A pak je tu finále vesmírný stanice, kde má každý svoji zahrádku. No IMHO nejslabší Nolanův film, Art-ovitost na bodu mrazu, Blockbusterismus na plný koule. Hodně slabý scifi kde to navzájem obsahem, za mě teda, vůbec nefunguje.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    492795364-1239653531060694-9167543548695984856-n
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    DRAGON: záslužná odpověď
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KEB: časová dilatace par excellance!
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    KOZLIKK: Mně na něm vadí, že je scientolog.
    THIOPENTAL
    THIOPENTAL --- ---
    ...tak a teď si rozebereme Tenet...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam