• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIGTRAGEDDrogy s rozumem
    Co sem patří

    Jak užívat drogy s co nejmenším negativním dopadem na Vaši mysl, organismus a okolí? Základní safety rules. Set and settings. Které drogy ano, které ne a proč. Co se dá mixovat, co raději ne. Dávkování. Triky jak co nejvíce snížit dopady na organismus. Historky "s ponaučením", o tom jak se to kdy nepovedlo. Praktické informace k užívání drog – aplikace, uchovávání atd.

    Co sem nepatří

    Nabídka, poptávka. Návody na výrobu drog. Zbytečný gaychat.

    -
    Tento klub jsem založil pro sdílení užitečných informací a zkušeností jenž nabýváme léty užívání drog. Většina z nás si jistě prošla obdobím kdy chyběly zkušenosti i informace a první kontakt s s drogami byl spíše punkového charakteru. Někteří z nás si i jak se říká nabili držku. Někdo více, někdo méně. Důležité ovšem je se z těchto zkušeností poučit, což bohužel někdy nedělají ani dlouholetí uživatelé.
    Na spoustu témat které se v tomto klubu mohou objevit, by se jistě našly specializovanější kluby, věřím však, že i zde se časem oběví dostatek lidí schopných fundovaně odpovědět. Odměnou snad budou praktické informace shromážděné na jednom místě.
    -
    Časem se začnu věnovat nástěnce, budou tam odkazy na užitečné informace, ale hlavně užitečné informace získané od Vás. Nestyďte se přidat i vědomosti, jenž Vám připadají triviální, případně si jen ověřte na nástěnce, zda se tam již neoběvily.
    -

    Tento klub zde není jako pobídka k užívání drog. Má pouze ponaučit jejich uživatele, jak je užívat co nejbezpečněji!
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VKLF: tak to nechapu, za co si dostal ten minusek... vzdyt prumerne inteligentnimu cloveku musi byt jasne, ze tam kde drogy v mozku chemicky pridaj, tam taky zakonite musi odebrat...
    VKLF
    VKLF --- ---
    BIGTRAGED: kazdej den neni nedele:) s tim se musi pocitat, co jde jednou nahoru, musi taky dolu,)
    BIGTRAGED
    BIGTRAGED --- ---
    PIZI: Upřímě ten mě trápí ze všeho nejmíň .... psychický comedowny po drogách poslední rok v podstatě nemívám, nebo skoro ani nestojí za řeč. To že mi druhej den mozek pořádně nefunguje sice mám pořád, ale nějaké depresivní stavy vůbec. Trošku (trošku hodně) jsem změnil vnitřní přístup, určitejma věcma jsem se přestal zabejvat a hlavně se snažím přemýšlet pozitivně. Kudy chodím tudy se usmívám jak kokot, u řešitelnejch problémů hledám řešení, neřešitelnejma si odmítám kazit náladu, v podstatě se nerozčiluju, hloupý lidi ignoruju, všem všechno přeju etc. Zní to jak takový ty "budhisticko-hipísácký" řečičky, ale cítím se mnohem líp, všechno jde najednou tak nějak jednodušejc a mě se daří uchovávat dobrej spirit i v situacích kdy bych se jindy zabejval sebelítostí a podobnejma sračkama. Jen se mi teda občas stává, že občas třeba i na pár dní najedu na tak "vysokou" vlnu, že si připadám jako na vynikajícím emkovym tripu .... jen pak z ničeho nic přijde comedown právě tak silný jako byl ten pozitivní stav předtím. Tíha na hrudníku, chuť brečet, jsem náchylnější k přemejšlení o sračkách který mě leda tak postrčí ještě níž. Většinou to trvá tak půl hodiny, ale kdo zná klasické postdrogové comedowny ten ví jak nepříjemnej pocit to je. Osobně mám za to, že princip bude stejnej jako je u drogovejch comedownů, jen je ta "abnormálně" vysoká produkce seretoninu způsobená přirozeně. Jen mě trochu mate, že ty comedowny jsou tak krátké a v podstatě hned po nich klidně najedu zpátky na onu pozitivní vlnu. Samozřejmě v takovejch extrémech nefunguju pořád, ale mám li dobré období, tak jsou relativně časté. A dokuď to funguje nehodlám se v tom moc šťourat, i zacenu oněch půlhodinek který bych si radši odpustil :)
    VOP
    VOP --- ---
    _BENNY: jo to jo no.. dycky se shánim po zelených = co nejvíc nezralých (ono čim jsou zralejší, tim mi chutnaj míň obecně, nejen na/po parties)..
    PIZI: nekaž nám placeba! .)).. ne, vpohodě, o tryptofanu v banánech jsem doteď ani nevěděl..)

    jinak obecně se doporučuje dávat banány třeba s jogurtem nebo aspoň mlíkem, kdy to dohromady vytvoří celkem i plnohodnotný jídlo (pže co se týče výživný hodnoty tak banán samotnej je přecijen hlavně o sukru).. ale to už by po nás chtěli asi moc co .)
    PIZI
    PIZI --- ---
    Z uvedených zdrojů má banán tryptofanu nejméně.

    Tryptophan - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Tryptophan#Dietary_sources
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VOP: hlavne obsahuji vysoke mnozstvi cukru a tryptofanu, zdroj serotoninu, vhodne na ruzne amfetaminove dojezdy. akorat se blbe prenasi, na party dovezu trs bananu a vetsina z nich je behem dne-dvou na sracku :-)
    VOP
    VOP --- ---
    BIGTRAGED: ajo).. sry).. mazat to nebudu, aspoň sem to doplnil o to info ohledně béček..)
    BIGTRAGED
    BIGTRAGED --- ---
    VOP: Asi o deset příspěvků níže je zmiňuju ....
    VOP
    VOP --- ---
    a co banány pánové? ty já např. miluju a nedám na ně dopustit.. easy to open, easy to use, easy to eat.. prostě to sklouzne do krku jako nic.. jsou bohatý na béčka, což je pro nás taky výhra.. a co vim tak se celkem doporučujou i při průjmech, na který po kalbách tky clkm trpim..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BIGTRAGED: koukni na tuhle ceskou znacku (levnejsi jak ty zahranicni bezne dostupne na benzinkach a ve fitkach) a jestli ve svym okoli nenajdes misto kde to osobne prevzit:

    Jihočeské jerky | sušené hovězí, vepřové a kapří maso nejen pro sportovce
    http://www.jihoceskejerky.cz/

    ja to resim tak, ze dokud piju parim (= piju pivo a buhvi co jeste) a citim prazdno v zaludku, tak pojidam ono maso, a jak party skonci a ja uz nemam chut na nic, natoz na zvykani neceho tuhyho, vytahnu proteinovy drink.
    BIGTRAGED
    BIGTRAGED --- ---
    _BENNY: Dává smysl, jen si moc neumím představit, že při tom jak se po těchhle zátazích cítím obyčejně pozřu sušené maso. Btw. kde ho kupuješ, já ho párkrát koupil pro cestovní příležitosti, ale bral jsem ho z nějakého shopu s kulturistickejma prostředkama, takže hádám bylo těžce přeplacené ....
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BIGTRAGED: chce to spunt do zaludku. k tomuto ucelu pouzivam korenene susene maso.
    BIGTRAGED
    BIGTRAGED --- ---
    Já se přidám s dotazem .... zase se mi tenhle víkend stalo, že ještě dlouhou doby po užití drog (24h a více .... tentokrát to byl speed a malinko kety) mi organismus nějak odmítá zadržovat vodu. Takovej trošku průtokovej ohřívač, napiju se, vypustim, ale pořád jsem dost vyschlej .... Tentokrát to není nic tak hroznýho, ale všiml jsem si, že se mi to stává čím dál častěji .... jednou to bylo tak hrozný, že jsem vypil za hodinu třeba litr - litr a půl vody (vypil bych víc, ale nechtěl jsem to přehánět + jsem doplňoval trochu soli), ale hned šel zase ven a vypadal jsem jak bych se plahočil tři dny po poušti, tak vyschlý rty jsem asi v životě neměl. V tý chvíli mě to těžce vyděsilo. Prozatím to řeším jen tím, že dávám trošku soli (snad pomáhá zadržovat tekutiny), ale další tipy uvítám. Plus teda info proč se mi to děje. (Rozhodně se nejedná o bežné odvodnění z doby kdy drogy "makaly".)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: nerozumim s cim nesouhlasis :) nikde tam nepisu JEN dzusy, naopak pisu ze dzusy vubec nikdy:) pisu ze i pro me je voda zaklad.

    Nepisu vubec nic o chlebu a masu (ktere jim taky:)

    Jj,tepla voda a caj je fajn.

    V necem mame zrejme jine potreby,tobe staci voda,mne prijde uzitecne ji doplnit o dalsi veci. Zrejme jsi jine konstituce a ten pocit vysusenosti,o kterem mluvim,se te tolik netyka:)
    VKLF
    VKLF --- ---
    CONTINUITY: asi jsem mongol, jedu chleba,maso,mlecne vyrobky,skoro zadnou zeleninu,ovoce hodne pomalu a nejsem nemocny. pri zaprahu tela a duse potrebuju hlavne vodu,kdyz je, je to ok,kdyz bych mel pit jen dzusy,tak chcipam,kdyz mam pit jen vodu,nijak tim netrpim(coz ve finale asi nikdo).
    co cenim je prevarena voda,tkze caj,) je mekkčí,nedrhne tak na jazyku,))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CONTINUITY: spis az po drogach prijdou vhod dzusy a podobne.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    VKLF: To nemusí být nutně pravda. Záleží na konstitučním typu člověka a na tom, jaké drogy užívá.
    Většina drog vysušuje, některé extrémně (amfetaminy například).
    Pro některé lidi je důležité kromě vody jako takové rovnou doplňovat i vitamíny a minerály, což dobře zajistí třeba ty čerstvé šťávy.

    Možná to není tvůj případ, a nic takového nepotřebuješ, já teda ano.

    A nemusím nutně ani brát drogy, stačí hodiny intenzivně tancovat.
    Samozřejmě je potřeba čistá voda, to je základ, ale vychytávky jako ten mošt, šťáva, kvalitní sojové mléko nebo nějakej velmi posilující bylinnej čaj, kterej dodá spoustu dobrých věcí, se jednoznačně hodí taky.
    VKLF
    VKLF --- ---
    zbytecny picoviny, staci voda..
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    BIGTRAGED: tak to je samozrejme ten fyzickej aspekt rozumnosti,a diky zes ho sem vnesl:)

    Mimochodem,tezko rict co presne jsi myslel juicy,mozna myslime to stejne,ale prijde mi uzitecne upresnit,ze lepsi je most nebo skutecna cerstva stava,nez tzv.dzus, tekutina z ovocneho koncentratu,cukru a chemie. Dzus mi prijde jako spis nouzovka. Protoze na party kvalitni tekutiny nebyvaji casto k dostani,nosim si bezne vlastni,termosku caje,lahev stavy,autem i vic veci,stoji to za to:) svetlou vyjimkou jsou psicka,kde se dnes uz dostanou i vitaminove a mineralove vychytavky typu mlady jecmen,diky bio liquid baru:)
    D4NIX
    D4NIX --- ---
    BIGTRAGED: Jenom dopnim ze je vhodna i zelenina. Pokud to stav ust dovoli, tak mrkev je luxusni, hlavkovej salat (hodne stavnatej a nejaka zdravi prospesna kyselina listova nebo co. =)
    BIGTRAGED
    BIGTRAGED --- ---
    VYHULENY_UFO: Nedostane nic. Spis by me zajimalo proc mate potrebu psat sem takovyhle nesmysly. Proste nikdo nema nic k tematu, tak nikdo nic nepise. Lepsi nez to tu plnit bezobsaznymi vykriky.

    Neco k tematu. Ac je to uplny zaklad, tak pro pripomenuti. Vinikajici piti pri uzivani tanecnich jsou ovocne juicy. Velky obsah vitaminu, mineralu a hlavne kalorii, ktere pri parties palime ve velkem. Co se tyce jidla, vesinou sebou mivam trs bananu. Daji se pozrit velmi snadno i ve chvili kdy cokoliv jineho je jako zvykat gumu, jsou plne kalorii, navic energie z nich je velmi snadno vstrebatelna. Dalsi dulezita vec, maji diky vysokemu obsahu vlakniny kladny vliv na zazivani a "zacpavaci" ucinek, coz clovek oceni pokud ma prujem (coz se mi jednou nebo dvakrat na party stalo .... ac teda nevim proc, ony by drogy ktere jsem bral mely obecne spise odvodnovat).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam