VYHULENY_UFO: Otázka je, jak tohleto doopravdy bylo. Protože takhle je to "atraktivní zpráva", média se vždycky ráda přiživí na strašení ohledně zlých léčitelů. Blázniví lidi se můžou samozřejmě vyskytnout vždycky. Tady by musel být blázen i ten léčitel, aby něco takového radil, i matka, která by ho tak důvěřivě poslechla. I to se asi stát může, ale přijde mi, že to je výjimečná extrémní situace. Určitě nese zodpovědnost matka, to je zřejmé, ale jak to bylo s léčitelem, kdo ví, to ani nemusí být pravda....
Ať je to ale jakkoliv, chtělo by to, aby se častěji objevovaly zprávy typu: "Lékař předepsal xxxx, dítě zemřelo nebo má trvalé následky...."
Takové věci se totiž dějí, neustále, už byla spousta zdokumentovaných skandálů, kdy farmaceutické společnosti prodávaly nějaký lék, který následně poškodil nebo zabil tisíce lidí, a přitom se o jeho rizikovosti vědělo, a zjevně se to děje i dál....to se ale rozhodně nevláčí médii tak často, jako léčitelé.
Mám s tím i osobní zkušenost, v prvních 5 letech života jsem asi 3x málem umřela na léky a léčbu předepsané a aplikované lékaři. A co jsem tak slyšela příběhy jiných lidí, není to nic až tak výjimečného.
Tady ten má k tomuhle tématu hodně co říct:
Dr. John Virapen On The Drug Industry
http://www.youtube.com/watch?v=jTweQVGAwVo