• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIGTRAGEDDrogy s rozumem
    VKLF
    VKLF --- ---
    R.I.P. Sašo..
    PANKAAC
    PANKAAC --- ---
    PANKAAC: jo byl to frajer!
    Policisté ho dnes vidí jako hlavního strůjce fenoménu, kterému se říká designer drugs. Shulgin svým výzkumem ukázal, že stačí velmi jemně pozměnit složení látky a psychoaktivní substance rázem vypadává ze seznamu narkotik; stává se legální, ačkoli nadále silně mění vědomí.
    PANKAAC
    PANKAAC --- ---
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    to je když bys na chvíli přestal úplně fetovat a zjistil, že ti to nedělá jen dobře..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VKLF: dojezd je okamzik, kdy hledas dalsi drogy, abys mohl zase frcet....
    VKLF
    VKLF --- ---
    ..co je to dojezd?
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    Virapen je dobrej, nicmene pokud nekdo chce lepe ozdrojovanou literaturu napsanou clovekem, ktery farmakologii i celemu jadru problemu (!) rozumi vic nez jen laicky, at si precte novou Goldacrovu 'Bad Pharma' (u nas nedavno vyslo pod nazvem Zkorumpovana farmacie).
    NIKOLIINO
    NIKOLIINO --- ---
    CONTINUITY: Jo virapen o farmaceutickejch intrikach mluvi moc pekne:)
    cely to video, co si sem hazela, sem sice nezkoukla, ale cetla sem tu jeho knizku "nezadouci ucinek smrt" a spadla mi u toho brada na koberec....
    na uloz.to je ve slovenstine a v anglictine...cesky pdf sem nenasla....;-)
    John_Virapen___Neziaduci ucinok_smrt.rar | Ulož.to
    http://www.ulozto.cz/xtkgzVe/john-virapen-neziaduci-ucinok-smrt-rar
    fakt doporucuju vsem precist...
    MORRELLI
    MORRELLI --- ---
    Ještě k tomu máku a taky k důchodcům - repast z ústavu
    [ NIX23 @ USTAV . PRO . DUSEVNE . VYSMATE ]
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    VYHULENY_UFO: Otázka je, jak tohleto doopravdy bylo. Protože takhle je to "atraktivní zpráva", média se vždycky ráda přiživí na strašení ohledně zlých léčitelů. Blázniví lidi se můžou samozřejmě vyskytnout vždycky. Tady by musel být blázen i ten léčitel, aby něco takového radil, i matka, která by ho tak důvěřivě poslechla. I to se asi stát může, ale přijde mi, že to je výjimečná extrémní situace. Určitě nese zodpovědnost matka, to je zřejmé, ale jak to bylo s léčitelem, kdo ví, to ani nemusí být pravda....

    Ať je to ale jakkoliv, chtělo by to, aby se častěji objevovaly zprávy typu: "Lékař předepsal xxxx, dítě zemřelo nebo má trvalé následky...."
    Takové věci se totiž dějí, neustále, už byla spousta zdokumentovaných skandálů, kdy farmaceutické společnosti prodávaly nějaký lék, který následně poškodil nebo zabil tisíce lidí, a přitom se o jeho rizikovosti vědělo, a zjevně se to děje i dál....to se ale rozhodně nevláčí médii tak často, jako léčitelé.
    Mám s tím i osobní zkušenost, v prvních 5 letech života jsem asi 3x málem umřela na léky a léčbu předepsané a aplikované lékaři. A co jsem tak slyšela příběhy jiných lidí, není to nic až tak výjimečného.

    Tady ten má k tomuhle tématu hodně co říct:
    Dr. John Virapen On The Drug Industry
    http://www.youtube.com/watch?v=jTweQVGAwVo
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CONTINUITY: v poho, protoze celej zivot je jedno velky hledani :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    grafomanskej den, lol :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    VYHULENY_UFO: Ale to je všechno jedna a ta samá věc. Když máš dobrou výchovu, a rodiče tě naučili funkčním principům, jak přistupovat k životu, to je docela podstatná část tý duševní rovnováhy, chováš se potom ve světě způsobem, kterej funguje, a to ti hodně pomáhá být v pohodě. Pokud tě takovým principům nikdo nenaučil, musíš si na ně přijít sám, a to je těžší, a může to být chaos, než na to přijdeš.
    Na druhou stranu, ale výchova není všechno, je to jenom jeden z faktorů, hodně věcí je prostě o tom, jak člověk sám k sobě a k životu přistupuje TEĎ... Tedy jestli si sám sebe váží, jestli si věří, jestli ví, co chce a co je pro něj důležitý.

    Tak jasně, je zřejmý, že ty všechny základní věci vyřešený máš, tak že fungujou, přesně to jsem psala :) Což znamená, že jsi na určitý duchovní úrovni :)), i když tomu tak neříkáš. Máš se světem a sám se sebou nějakým způsobem urovnanej a funkční vztah, děláš užitečný věci, vycházíš s ostatníma lidma a nejspíš jim nechceš ubližovat a některý máš rád....to jsou všecko takový duchovní základy života, lol :))
    Třeba v jógové nauce, základní a první stupeň nejsou ásány nebo meditace, ale dva soubory pravidel, které jsou v zásadě o tom, že vedeš takovejhle ok život. Protože to je nutnej základ, abys měl klid na ty další věci, pokud je chceš dělat :)

    To, co jsem měla na mysli u sebe, je trochu složitější vysvětlit, a už se o to nebudu moc pokoušet, bylo by to už offtopic a taky dost intimní :) Samozřejmě taky zvládám základní fungování, mám odjakživa určitý vlastní vnitřní principy, jako starat se sama o sebe, dodržovat závazky k jiným lidem, snažit se přispívat tím, co umím... Ale přinesla jsem si z minulých etap života všelijaký problémy, jako strach a úzkost, pochybování o sobě, sebedestruktivní tendence nebo pocity, že si nic nezasloužím, zkrátka takovej soubor negativních programů v hlavě, které dlouhodobě způsobovaly, že se mi nic nedařilo: pořád nejaký problémy, který mě stály všecku sílu, takže šlo tak akorát přežít....
    A na tohle právě pomáhá to "hledání klidu a míru" :), v podobě dodržování určitých základních pravidel (třeba nikdy si nedávat piko:) a dělání určitých věcí, který hladinu toho klidu a míru zvyšujou. A výsledkem je třeba to, že místo abych byla celej rok zaseklá ve městě, dostanu se mnohem víc do přírody.... Možná pro tebe je taková věc úplná samozřejmost, ale pro hodně lidí naučit se žít tak, jak opravdu chtějí, je proces, a umění....
    Hmm, proč že jsem to psala: chtěla jsem se pokusit ti vysvětlit, že takový aktivity jako třeba meditace nejsou pro každýho něco "navíc", že jsou vysoce praktický a můžou být pro praktickej život i nezbytný.... Znám tolik lidí, kteří nefungujou, a takový věci by jim patrně mohly pomoct, kdyby byli ochotni je zkusit... Ale to se tebe netýká, pro tebe je to jen pro informaci, o jiným světě :)))

    Myslím, že o hledání "duchovna" v drogách tu teď nebyla řeč :) Když už jsi ho teda nakousl, pro mně teda speciálně psychedelika byly způsobem, jak některý ty svoje negativní vzorce prokouknout a dostat se z nich trochu ven. A taky mě inspirovaly začít dělat některý dobrý věci za střízliva, a přestat dělat některý věci.
    To není ani nutně o tom, že bych to v tom "hledala", přijde mi, že se to děje skoro automaticky, když se ve stavu rozšířenýho vědomí podívám na nějaký věci, ať je to svět kolem, jídlo na talíři nebo struktury ve vlastní mysli, všimnu si nových faktů :) A pokud to, čeho jsem si všimla, pak vhodně aplikuju v praxi, může to někdy něčemu pomoct.

    Co se týče tvrdých drog, ty byly spíš symptomem, užívala jsem je proto, že jsem byla v prdeli ;), neměla se ráda, nevěděla, co si počít s problémama, atd...třeba zmíněný braní pika kvůli nesoustředěnosti a nesnášení práce... A samozřejmě bylo to i příjemný. Tys to zřejmě dělal z dost jiných pohnutek, a je zajímavý to číst.
    Ale teda, taky mi to dalo užitečný poučení. Třeba piko mě přinutilo položit si otázku, jestli teda vůbec chci žít, být zdravá a být v pořádku, nebo jestli teda nechci. A když jsem si na ni odpověděla, že chci, a jsem ochotná pro to něco udělat (přestat brát piko, změnit životní styl), to mi fakt pomohlo :))

    Ty zdá se pořád vidíš nějaký "duchovno" jako jakousi od všeho oddělenou kategorii. Kdežto pro mně jsou to praktický změny a praktický poznání, který se volně prolíná vším :)

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CONTINUITY: na to, aby se clovek slusne oblikal, chodil pravidelne do prace (nebo delal nejakou praci treba jako osvc), zaridit si bydleni nemusi byt nutne jen nejakou dusevni rovnovahou, ale hlavne vychovou v mladi a detstvi. tedy, pokud ti rodice vysvetlili, ze kdyz pracujes, tak si muzes neco koupit, tak to je dost slusnej zaklad.
    u me to fungovalo od patnacti tak, ze kdyz sem si chtel koupit nejaky originaln kazety nebo tehda drahy cedecka nebo sem chtel jit jako pubertak na koncert, mamina mi rekla, ze mi na to prachy nedaj, ze si musim vydelat a zaridila mi brigadu.
    takze kdyz to tak shrnu s chozenim do prace, oblikanim ci se splacenim 2m hypoteky zatim problem nemam, slusne si myslim taky vypadam, tedy pokud si nevezmu zeleny kalhoty s modrou mikinou do prace, ale sem ajtik a ti maji pravo byt trosku zvlastni, respektive vsichni to berou tak, ze ajtici sou divny lidi... :0)

    a s tim souvisi i organizace casu, kritika je v praci bezna, bez ni nic neudelas, protoze cim vic toho mas, tim vic se musis snazit si cas organizovat... mam spoustu zajmu, krome prace, zeny se staram i o cinzak (21 partaji) a defakto se muzu dovolit si nudit jenom vecer pred spanim.

    to znamena, ze ja mam tyhle veci, pro ktery si uz par let hledas nejako rovnovahu, vyreseny a drogy sem vzdycky bral hlavne jako odreagovani, zabavu a pro svoji vlastni oblibu v absurdnich stavech. ale asi si pochopila, nikdy jsem v drogach nehledal vic, a uz vubec zadny duchovno... ale i tak sem si dokazal na piku ujet, protoze sem si rikal (to zna kazdej), "ze me se nic nemuze stat, ja s tim muzu v pohode prestat"... to byl tak trosku omyl, kterej sem si zaradil mezi takovy ty hlasky typu "nesahej na ty kamna spalis se"...
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    VYHULENY_UFO: Jsme prostě každej jinej.

    Umím si představit, že pro tebe by taková příležitost zahrnující pořádnou čáru pika a dlouhou noc byla docela vhodná :), a že by sis to užil. A podle toho, co tu o tom píšeš, by ti to asi nějak zvlášť neublížilo, určitě ne tak jako mně, protože to bys o tom tak nepsal .)
    Což asi taky souvisí s tím, že jsi člověk, kterej má tady na tom světě jinou cestu, jde mu o jiný věci, a proto jsou pro něj i jiný věci použitelný a přijatelný. To je v poho, kdybysme všichni byli stejní a dělali a používali to samý, byl by svět nuda ;)

    Ale s tím poslední odstavcem nemůžu souhlasit. Teda, na jednu stranu, chápu. Samozřejmě, aby se člověk mohl věnovat čemukoliv, potřebuje mít zajištěný základní životní potřeby.

    Na druhou stranu, na to, abys byl schopen vytvořit si materiální stabilitu, musíš mít nějakej základní stupeň duševní rovnováhy. Například být natolik v pohodě, abys byl schopen chodit do práce, zařídit si bydlení, slušně vypadat, být poctivej a spolehlivej, atd. Což není úplná samozřejmost, tisíce bezdpomovců, feťáků, atd jsou lidi, kteří jsou psychicky tak rozsypaní, že toho schopni nejsou.
    A pokud chceš dosáhnout nějakýho výraznějšího úspěchu, potřebuješ zase nějakej vyšší stupeň osobní integrity, například dokázat si dobře organizovat čas, dokázat překonat strach z kritiky, dokázat vystoupit ze svojí zóny pohodlí a dělat něco novýho, dokázat riskovat, dokázat efektivně jednat a spolupracovat s ostatníma....
    No a tyhlety věci, to je do duchovno :) Možná ty tomu tak neříkáš, ale abys dokázal tyhle praktický věci, potřebuješ nějakou míru toho míru a klidu, nějakej stupeň funkčnosti energetickýho systému (po tom nemusíš pátrat, máš ho, i když na něj nevěříš:). Pokud máš v sobě chaos a svůj systém produdění energie poškozenej, narušuje to právě tu schopnost dělat naprosto praktický věci. Ty zřejmě máš nějakou rozumnou úroveň stability, a to natolik velkou, že ani to piko tě nerozhodí tak, aby ti to vadilo, to je docela požehnání :)

    Co se mně týče, musela jsem na to jít obráceně. Například musím meditovat, abych byla natolik v pohodě, aby mi fungoval praktickej život. Bez toho to nejde. Bez toho jsem byla schopná tak akorát přežívat, ale ne nikam se rozvíjet. Z téhož důvodu nemůžu užívat toxický drogy. S těma už to nejde vůbec, to nebylo ani přežívání ale živoření. Prostě potřebuju se o svůj systém poměrně hodně starat a dávat si na něj pozor, aby fungoval tak, aby se mi dařilo dobře. Naopak to prostě nejde. A ujišťuju tě, že přijít na tohle mi trvalo sakra dlouho, a léta jsem to pořád znova jsem to zkoušela, jestli to naopak přece jen nepůjde......pořád znova jsem si myslela, jak "napřed vydělám peníze" nebo "napřed dosáhnu/vytvořím to a to", a pak teprv budu řešit tělo a ducha...a pořád znova si rozbíjela čumák, až mi to teda došlo.

    Co se jiných lidí týče, na to, jestli to mají spíš jako ty (vydržej kdeco, včetně extrémních věcí jako je piko) nebo spíš jako já (musej si dávat hodně bacha na všechno), nebo jsou někde mezi (to nejspíš:), si každej potřebuje přijít sám :o)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CONTINUITY: nemel bych problem dat si radnou mrdu pika pokud bych mel garantovano, ze vydelam ten milion dolaru. no vona by to mohla bejt slusna prdel i v pripade, ze by ten milion nedopadl.

    jen k tomu dodam, ze mega dolaru neni zase zadna vyhra, respektive prestanes se toho cisla bat v okamziku, kdy ti uctem propluje prvni mega... pak se prestanes bat sesti nul a 4 nuly nebudou vypadat jako nedostizny cil ;)

    je asi faktem, ze by ti na cas pomohl venovat se jinejm hodnotam, hledani miru a klidu, meditacim, patrani po energetickym systemu, protoze temhle vecem se muzes totiz venovat az kdyz zajisteny zivobyti, protoze jak rikam obcas zene: "miru, klidu a duchovna se nenazerem".
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: To je samozřejmě můj velice extrémní názor na věc, možná způsobenej taky tím, že na některý toxický látky opravdu hodně extrémně reaguju. Chápu, že pro někoho stabilnějšího a odolnějšího to může být nějak jinak, že ty následky nemusí být tak nepřijatelné, a samozřejmě je jasné, že mnoho lidí na to celkově bude jiného názoru.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: Přemýšlela jsem ještě tady o té tvé hypotetické situaci s milionem dolarů. "Vyděláš do zítra milion dolarů, ale jen pokud si dáš speed...."

    Položila jsem si znova tu otázku, jestli bych do toho šla....a víš co...mně osobně by to nepřišlo jako dobrý nápad. Ani jednorázově a ani za takovou odměnu.

    Na světě jsou daleko větší hodnoty než peníze, třeba klid a mír uvnitř vlastní hlavy a těla, rozumně čistej a funkční energetickej systém, vnitřní rovnováha a kontrola nad svým vlastním životem a schopnost dělat to, co chci. Tohle všechno speed podle mojí zkušenosti narušuje takovým způsobem, že to za žádné věci, které by jeho pomocí mohly jít získat, nestojí.

    Důsledky speedové session jsou plíživé, dlouhodobé a předem nepředvidatelné, a umím si živě představit, že by se klidně mohlo stát, že bych v těch několika měsících, co by následovaly, kdy bych se z těch následků vzpamatovávala, o ten milion dolarů zase přišla, protože bych dělala blbosti.

    Existují spousty způsobů, jak vydělat peníze. Ale tělo, mozek a vědomí mám jenom jedno. Dělat si v něm speedový peklo mi nepřijde v pořádku za žádný peníze.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CONTINUITY: nedavno si vzpominam...

    Šestiletý chlapec zemřel, když mu matka přestala dávat inzulín. Poradil jí to léčitel – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...apec-zemrel-kdyz-mu-matka-prestala-davat-inzulin-poradil-ji-to-lecitel.html

    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: Dělat paušální úvahy o oboru je nefér i samo o sobě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam