cus vsichni..
dam sem svuj elaborat..
jen pro info ostatnim.. xChaos me v soukr.poste poprosil o muj osobni nazor co si myslim o jeho prispevcich (zjednodusene receno).. tak jsem mu to napsal a reakce byla "proc to nenapises do diskuze"..
takze.. i kdyz to sem podle me nepatri a je to trestano banem, tak to sem dam, protoze teda nerozumim, jestli to ma byt soukrome nebo verejne ;o)))..
a pokud to pro nekoho ma byt TLDR, tak se jednak omlouvam, druhak - nenutim ke cteni, klidne preskocte.. ;o)
takze.. moje odpoved:
"no hele.. ale ja uz jsem ti vlastne svoje nazory psal primo v diskuzi..
vis co.. i kdyz vnimam, ze REDGUY obcas trolluje, tak je to fakt v minimu situaci.. vetsinou ma (da se i rici 'bohuzel' ;o) pravdu.. coz je samozrejme problem, kdyz uznas az po case.. protoze pokud bys byl 'otevrenej' kritice, tak to uznas hned..
ono ted uz tezko hledat a musel bych to prochazet zpatky..
jakoze nevim, jak to rict.. ale myslim, ze proste vsichni tak nejak obyvame radove podobny vesmir vnimani.. no a prijde mi, ze ty ho sdilet nechces.. coz je vicemene v poradku.. do ty doby, nez chces s tema lidma komunikovat.. ;o)..
napr. namatkou - kdyz v debate o sifrovani po chvili reknes lidem, ze vlastne to, o co jde je zmast soupere (nas ostatni debatujici) = tudiz ergo kladivko o samotne sifrovani vlastne nejde - pak:
. naseres ostatni, protoze s tebou v 'dobre vire' neco probiraji 14dni a ty se jim vlastne vysmejes, zes je utah na vareny nudli a skocili ti na spek
. sam svoji 'odbornou' debatu hodis do kanalu, protoze cokoli kdokoli pak napise je v poradku, i kdyby napsal "dneska jsem si rano krasne kaknul" protoze prece 'zmateni soupere' je to nejdulezitejsi..
. v celkovem dusledku ty lidi zamerne ponizis, PLUS - vsichni vedi, ze to je jen odbocka/unik a neni to dobre strategicky zahrany..
no a takovych momentu je tam cela rada..
napr.ted jsi v ty diskuzi napsal, ze 'absolutne neuvazujes o tom, ze by kod mel bejt napsanej dobre, protoze prece mame debugger, compiler, blabla..' (pisu svyma slovama)..
jenze..
pocitam, ze si toho nikdo nevsiml, a ja i kdyz jsem to dva/tri mesice zpatky napsat chtel, tak nakonec nenapsal - vis co.. mam stejnou skolu.. mam bc.na MFFUK v informatice.. pro me uz samotny uvazovani, ze to s radosti napisu blbe a pak budu vlastne hledat chyby ve sve ceste/programu - je proste spatne..
podle me bych mel mit analyzu/rozbor, pak nejaky reseni, syntezu a z toho to napsat..
a ano.. budou tam 'nejspis' chyby.. ale nejsou zadouci a pricitam je spis chybe v prepsani znamenka atp. nez tomu, ze proste neco nabustlim co mi pod ruku prijde a pak to budu ladit.. - prirovnam to k tomu, ze postavim barak z veprovice, strechu udelam z paleny tasky.. zjistim, ze mi to veprovice neunese a zacnu vymejslet, jak udrzet strechu ve vzduchu, zatimco menim komplet vsechny nosny steny.. u slozityho programu ac nehrozi nebezpeci, ze mi to spadne na hlavu, tak reseni muze byt obdobne komplikovany..
takze:
za a/ podle me tenhle pristup sam o sobe stve spoustu lidi.. delat nepresne presnou praci je samo o sobe urcita forma diletantismu
za b/ na jinym miste v jiny diskuzi jsi prohlasil, ze metoda 'pokus-omyl' neprichazi v uvahu a ze ji nepouzivas..
tak..
a je jedno, jaks to myslel.. tohle je jen ukazka, ze mas takovyhle presmycky v myslenkach a lidi samozrejme vytoci, kdyz jim reknes "behem te cesty, kdy jsme porad jeli autem jsem usel pres 500km.." a to, ze ty nekdy pozdejs dojdes k tomu, ze to vlastne byla jina cesta/ predtim-potom jste sli pesky/ blabla - tak to uz je pak jedno.. dulezity je, ze vyslovis absolutni protimluv a i kdyz ti lidi reknou - ale hele.. to prece takhle nemohlo byt.. tak si trvas na svym.. (a neresim, jestli mas vlastne pravdu a jen ji 'blbe' rikas.. proste jen rikam, co vidim/slysim
no a samozrejme posledni z veci je ta nekvalifikovanost.. ty sam prece vis - a i jsi mi to napsal - zes uznal spoustu veci od svych 'protivniku'..
jenze i pres to, je odmitas uznat jako svoje 'poradce'..
zcela zjevne odolavas tomu aby ti nekdo neco spocital, udelal, blabla.. je to fakt hodne videt a je to hodne zvlastni.. (to jsem koneckoncu uz nejakou chvili zpatky psal jako solo prispevek..)
vis co.. kdybys je prestal brat jako trolly, odesel od osobni roviny, tak by se ti to resilo mnohem lip.. ja vim, ze velmi casto dokazes 'nereagovat na osobni utoky'.. ale zaroven neodpovidas na primo kladeny otazky.. coz vzhledem k tomu, ze se casto jedna o odborny otazky je proste na povazenou.. to proste a jednoduse nevypada dobre..
protoze v konecnym dusledku na tebe prsi odborne otazky a ty misto abys hledal reseni (at uz jakkoli - pomoci nekoho jineho, sam vypoctem (ne odhadem), blabla..), tak se sice ubranis osobnim utokum, ale dal jen opakujes pomerne 'spolehlive' veci, na kterych by te nikdo nemel nachytat (coz se i tak nekdy stane).. jinymi slovy jde v tu chvili o placani prazdne slamy..
uff.. neni to uplne nejkratsi.. tak radsi skoncim..
tolik asi shrnuti..
a result? mozna min prosazuj svoji, vic poslouchej druhe a ono to nejak muze jit.."
konec odpovedi..