• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSSolární letadla a vzducholodi (pilotovaná/bezpilotní+stratosférické/elektrické létání+"létající auta"/VTOL)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BURAN: ano. takto funguje objednávání věcí, které někdy někdo viděl. jak sis jistě všiml, my tu ale diskutuje převážně tvary a koncepty, které nikdo nikdy neviděl.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    škoda, že kvůli trollům odrolují kvalitní příspěvky typu
    [ REDGUY @ Solární letadla a vzducholodi ]
    nebo
    [ KEYMASTER @ Solární letadla a vzducholodi ]

    obsah na rd.springer.com se mi jeví jako placený... ale stejně... 400 m2 při 100m rozpětí a navíc dvouplošník.. neznamená to štíhlost každé z ploch 1/50? nepřipomíná vám to něco? :-) jinak to, že na něčem takovém dělá DARPA je signál, že je nejvýší čas to paralelně vyvíjet i pod GNU-FDL :-)

    no a co se těch skript týče... fakt mohu jedině doporučit, abyste si to přečetli, místo trollování. jinak se tu dokonečna budou řešit jen moje (nebo něčí jiné) povahové vlastnosti, a po technické stránce se nepohnem z místa.

    Pro výpočet Reynoldsova ísla bude zvolena pádová rychlost v S 0 = 65 km.h-1 =
    18,056 m.s-1, hloubka profilu c = 1 m a kinematická viskozita pro 0m MSA je ν =
    0,00001455 m2.s-1. Maximální rychlost bude zvolena 200 km.h-1 = 55,556 m.s-1

    ... to je pro můj projekt skoro jak dělané :-) zpomalená a odlehčená BH534 :-) bude fakt zajímavé srovnat to s parametry původního (těžkého, rychlého a výkoného) stroje.
    BURAN
    BURAN --- ---
    XCHAOS: no tady v zamecnictvi, kdyz chtce nekdo udelat treba vrata, tak prijde do dilny, rekne co chce, a zamecnik mu rekne, za kolik mu to vyrobi. u truhlare, to samy.
    prijdes s poptavkou, dostanes cenovou nabidku.
    nemusis mit v tu chvili na ucte ani korunu.
    ale stejne se dozvis, kolik by to stalo.
    takze pak muzes jit, a rict, tohle a tohle bude stat tolik a tolik.
    porad v tu chvili nemusis mit ani korunu.
    nikde zadny najmuti.
    zadnej zavazek.
    vsechno nezavazny.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: hele, a pak že crowdsourcing nefunguje :-) ale jinak ano, s tou rychlostí je to špatná správa (bylo by zajímavý ale zjistit, jaký podíl ze vzletové hmotnosti u nich těch 100 kg představuje a kolik váží baterie.. u mě jsem v posledním nákresu počítal s tím, že baterie budou představovat +/- 130% užitečného zatížení)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BURAN: znám, ale dost nerad s nimi pracuju :-) zaměřil jsem se na maloobchod... kolegové se v těhle nabídkách, poptávkách a výběrových řízeních občas mrcasí, protože si od toho slibují nějaký zásadní úspěch, já ale prostě rád funguju tak, že prodám produkt, o kterém vím, že ho můžu prodat. (je velká otázka, na jakém levelu managementu takové uvažování problém je a na jakém ne - moje dosavadní dovednosti jsou mi pro vývoj nového typu letadla zatím dost nanic - ale min. jsem se naučil vracet peníze, pokud za ně nedodám to, co slibuji...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Možná nejsem vizionář, ale zato jsem teď moderátor (a klidně si to hoďte na ten fake Twitter - stejně tam nejlepší kousky retweetuju :-)
    BURAN
    BURAN --- ---
    XCHAOS: znas slova jako poptavka, cenova nabidka, apod. ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: opravdu za výrok "jsi naprostej idiot" budu v tomhle klubu banovat, protože urážení není argumentace (to je v podstatě to jediné, kvůli čemu jsem chtěl vlastní klub a ano - teď už důvod mám, nemůže mě nikdo obvinit, že někoho banuju za projev nesouhlasu).
    BURAN
    BURAN --- ---
    XCHAOS:

    ale ve svém věku jsem si už poměrně zvykl neslibovat nesplnitelné...

    a proto neuvidime nikdy nic :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: v první řadě si mě FAKT nemůžete najmout na něco, co neumím :-) co se týče nějaké personalistiky - tedy sehnat někoho, kdo to umí, i když nemám ani korunu v ruce - tam bych pak byl za debila, kdybych mu nemohl zaplatit.

    ano, jestli že by se na mém transparentním účtě tyto peníze objevily - bral bych to jako závazek začít takového člověka shánět. (třeba i na nějaký inzerát, nebo to rozhlásit na Google+ a Twitteru, kde mě sleduje celkem dost lidí a mám tam i výsledky, když se na něco ptám...). ale začít ho shánět předem? a co bych mu jako měl slíbit? za sebe?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BURAN: já nevidím důvod, proč bych na sebe v téhle fázi měl brát jakýkoliv závazek.

    zavázal jsem se např., že pokud byste použili na financování toho kýženého "experta" účet mého e-zine, tak bych se zaručil, že pokud peníze nebudou použity se souhlasem vkladatelů na daný účel, tak je zašlu na účty, ze kterých přišly.každý účastník debaty by si to mohl ověřit. nemohli byste mě obvinit vůbec z ničeho.

    toto ti přijde jako vzduch, takovýto závazek?

    víc fakt neumím. nemůžu se ti zavázat, že spočítám něco, co spočítat neumím. můžeme se dlouze bavit o tom, co jsem ochoten slíbit a co ne - ale ve svém věku jsem si už poměrně zvykl neslibovat nesplnitelné...
    BURAN
    BURAN --- ---
    XCHAOS: protoze uz o tom kecas tak dlouho, zes to mohl mit 20x vytisknuty.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: nevidím důvod, proč bych tě měl nechat do toho klubu psát, pokud nehodláš být jakkoliv užitečný.

    jestli sis nevšiml, tak na NYXu je řada klubů, kde se konstruktivně diskutuje k věci. většinou jsou to kluby, kde by tě jejich moderátoři už dávno zabanovali (vy se zčásti vysmíváte tomu, že jsem moderátor, který strašně nerad banuje, když nemá jednoznačný důvod)
    BURAN
    BURAN --- ---
    FEMUR: ono mu je spis jasne, ze by to byl zavazek, coz je fuj, ale to nemuze rict takhle na plnou hubu a je potreba to nejak okecat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BURAN: proč bych s tím neotravoval? a jako ano - kdybych nepsal tak rychle, nebudu schopen simultáně odpovídat tak velkému množství trollů současně. je to skutečně jistý skill (nejen to psaní, ale i to co přesně že napíše, že jo).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADMIX: ano. transparentní účet není "mě do kapsy" - začíná se mi jasně rýsovat, že peníze by tam čekaly, až se najde "řešitel", a že by byly vyplaceny pouze v případě jednohlasného souhlasu vkladatelů. ten jednohlasný souhlas začínám vidět stále více jako nutnou podmínku.

    případně si nějaký podobný účet založ sám - minimální vklad u Fio je stovka, prostě jsem zašel se stokorunou a občankou na jejich pobočku a řekl že chci transparentní účet jako fyzická osoba - nemusel jsem zakládat žádné nesmyslné občanské sdružení, nebo tak něco - internet sám o sobě je jedno velké "občanské metasdružení", pokud na něm lze podobný účet zveřejnit. jestli tě trápí, že je účet psaný na mě, tak to celé udělej jak navrhuju, a já tam pošlu částku, se kterou se pokusím nezaostávat za tím, co přispějí ostatní. a zadej si pak to řešení vznesených otázek komu chceš.

    (jestli tě děsí těch pár haléřů úroku, co bych na tomto v nejhorším případě vydělal.. no nic)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEYMASTER: kdyby si někteří zdejší trollové tu diplomku přečetli, pomohlo by to aspoň sjednocení použité terminologie. přijde mi, že je téměř o tom samém, co navrhuju já (téměř proto, že já přeci jen nepočítám s obdélníkovými křídly... i když pro zjednodušení bych mohl výpočet provést pro ně...)

    díky moc za odkaz. toho člověka se mi zatím nedaří najít na Google+ (resp. jsou tam 3), pokusím se najít způsob, jako ho oslovit (SAMUELNICZ ten svůj obrázek zas dělal jako bakalářku, třeba by jejich know-how šlo propojit....)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    XCHAOS: Zrejme jsi vlozil prilis vize do mych prispevku - ja nabizel, ze zaplatim/prispeju na neco v ramci vize solarniho letadla, ne tobe do kapsy, abys pak rok "nemohl najit studenta, co by to spocital"
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADMIX: tohle je naprostý blábol. já samozřejmě nejsem k dispozici, aby sis mě "najal na konkrétní úkoly" (leda by si po mě chtěl zřídit nějaký mikrovlný spoj nebo nacodeřit nějaký web v PHP+SQL, potom proč ne - to je můj obor, tím se poslední dobou živím, a zvládl bych s compama a linuxem asi i pár jiných věcí, třeba nastavit centrální bránu pro traffic shaping pro síť o řádově 1000 lidí... ano, tam si myslím, že bych "věděl co dělám" a nechal bych se "najmout")

    naprosto nevím, proč bych se od tebe měl nechat "najímat" na konkrétní činnosti, o kterých vím, že je neumím. ale pokud seženu někoho, kdo je umí, tak nevidím, proč by ti vadilo, že tvé peníze čekají na tom transparentním účtě, až odsouhlasíš jejich převod tomu, kdo danou činnost umí.

    (jinak je vtipné, jak ti tak strašně záleží na tom, "aby to nevypadalo, že mě podporuješ"... pěkné, pěkné :-) ale asi je offtopic toto analyzovat...)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    XCHAOS: Ja te najimat v zadnym pripade nebudu, na to mam lepsi vyuziti pro penize, napr. chlast ... Moje nabidka byla: znam par strojaru, z toho min. jeden se pohybuje okolo simulaci namahani pro mosty apod. Nabizel jsem, ze ti zkusim nechat spocitat ten nosnik, ale tys zvladnul napsat megabajty textu a nedodat jediny aspon trochu kompletni vykres.

    Takze az si tady zas budes nove prichozim stezovat, jaka je to skoda, tak se placni pres prsty tyci a bez vymyslet sadu cisel, kterou bys chtel spocitat ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam