XCHAOS: Jezis, to jsou zase sracky. No, tak postupne.
já jsem neřekl, že vzduch tam je řidší PROTO, že je to ve cca 20 km - a jako obvykle, strawmanek, branis se proti obvineni, ktery tady nikdy nepadlo. Neumis cist? Schvalne kalis vodu? Sazim na to druhe, viz nize 8)
a solární _auto_ (kdyby mu tam někdo postavil vhodnou jízdní dráhu) by tedy při stejných rozměrech a výkonu FV panelu jelo 3x rychleji - co to? Solarni _auto_? Takze chces tvrdit, ze jsi nikdy nerikal, ze solarni _letadlo_ by letelo 3x rychleji? Opravdu? Prosim, odpovez mi na tuhle otazku. Ale nez to udelas, vezmi v uvahu, jak snadne je hledat v archivech nyxu, at zase nemusi resit tvoji prolhanost 8)
"gravitační výkon" je pouze intuitivní (běžně nepoužívané) - HAHAHAHA. Takze, za prve, jak je to s tou tvoji "intuici" uz jsme probirali. Za druhe... ne "bezne nepouzivane", ale NIKYM nepouzivane, krome tebe. Je to neexistujici pitomost, kterou nikdo jinej nikde jinde nepouziva a ktera nefunguje z duvodu zrejmych studentovi fyziky na gymnaziu.
L/D koeficient a klouzavost jsou pro dostatečně velké hodnoty obojího číselně identické - a tady mame dalsi pitomost, tentokrat pramenici z toho, ze nechapes, jak funguje lift a drag a v zavislosti na cem se meni. L/D je klouzavost pouze pri klouzavem letu. To ze to pouzivas obecne je jen dalsi ukazka toho, jak ta tvoje "intuice" selhava a jak proste postradas vcelku zakladni znalosti.
jednoduše, můžeš měřit, o kolik klesá gravitační potenciální energie kluzáku za jednu času - coz urcite muzes, akorat ze kdyz letis rovne, tak neklesas a potencialni energie je konstatni. Fyzika pro stredni skoly, kterou xchaos porad nechape. A o tom, jak meni parametry kridla mezi ruznejma rezimama letu radsi ani nebudeme mluvit.
jednoduše se vám nelíbí, nepřišli jste s nima první - jo, jasne, to nas fakt desne sere, ze jsme si nevymysleli vlastni "obecne nepouzivany" a "inuitivni" pojmy.
jestli to realitu popisuje dostatečně přesně, aby to nebylo "random" - samozřejmě "ANO". je to výsledek myšlení hlavou - i když poměrně zjednodušeného, improvizovaného, nekorigovaného, ne-zcela-exaktně formulovaného - ale pořád NĚJAKÉHO myšlení. Jezis, xchaosi, ted uz jsi uplne hysterickej, nemyslis? To jako zcela vazne tvrdis, ze protoze tvoje blabloy jsou "vysledek mysleni", tak nutne znamena, ze "popisuji realitu dostatecne presne"? To uz je blaboleni Level Policie Ceske Republicku
„Když jsem přes to přejel prstem a podíval jsem se na to zrakem, tak jsem zjistil, že těch 1,6 tam není. Tím pádem jsem mozkovým myšlením zjistil, že ta hranice tam není. To je ten selský rozum,“ uvedl jeden z policistů.
Zdroj: http://auto.idnes.cz/hloubka-dezenu-pnmeumatik-dcq-/automoto.aspx?c=A151005_134254_automoto_fdv Tys na ty svoje teorie taky prisel "mozkovym myslenim"? No tak to to musi bejt spravne 8)))
když se opakovaně do nějakých hodnot trefím - hmmmm... hele... napis nam par prikladu toho, kdy ses podle tebe "do nejakych hodnot trefil". Konkretni ukazky z minulosti. At si to rozebereme, ok? Bude legrace 8))