• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSSolární letadla a vzducholodi (pilotovaná/bezpilotní+stratosférické/elektrické létání+"létající auta"/VTOL)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    XCHAOS: Ja jsem neodpad, protoze me osobne zna nejakej tvuj znamej, ale protoze jsem nad tebou a tvejma fantaziema z paralelni reality zlomil hul.

    Ale rad vidim, ze strukturalni integrita tvyho prolhanyho ega je neporusena.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JVCNC: ehm, přestaň prosímtě s offtopicem, a hlavně se lhaním "ze jsi to tak delal v minulosti bezne" - kdy jsem proboha něco takového měl tvrdit?

    osobní identitu id REDGUY jsem si zjistil zcela legální cestou: prostě jsem se zeptal, jestli ho někdo nezná (a ono jo). jediný případ, kdy jsem si "zjišťoval něčí identitu" bylo i v minulosti, že jsem se prosotě zeptal mezi známými.

    i zbytek příspěvku je mimo (přesné číslo se ti jednou hodí, když je přesnější než moje, pak se ti nehodí, když ho sám použiju v argumentaci... wtf) a jakýkoliv nezávislý pozorovatel prostě pochopí, že jde o osobní útok: nevím, co jsem ti udělal, ale prostě máš nějaký záhadný motiv se do mě trefovat, a máš na to překvapivě hodně času.

    to, co děláš, je prostě trolling. jestli s tím nepřestaneš, tak dostaneš sice dočasný (ale asi docela dlouhodobý) ban - a budeš se moct vytahovat, jakej jsi kabrňák, že si mi k tomu vyprovokoval. (A můžeš si stěžovat jinde na NYXu, kde jsou pravidla co smí do klubu nesrovnatelně přísnější...)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    XCHAOS: vidis, na to aby jsi odpovedel jsems e te musel zeptat 4x, neptal jsem se te co jsi delal co a jak nebo proc ale jen jestli to povazujes za legitimni a demokraticke, na jednu stranu to podle tebe legitimni a demokraticke neni, na druhou stranu jsi tvrdil ze s tim problem nemas a ze jsi to tak delal v minulosti bezne, to me prave matlo, ted uz v tom konecne nemam opet ani trochu jasno, ale povazoval bych tohle tema z me strany jiz za vycerpane.

    XCHAOS: a jakto ze to lze potvrdit kdyz sam rikas ze presna cisla nikde neuvedly, jak chces potvrdit neco co neznas?

    to si pis ze chyba je setsakra rozhodujici, casto i mnohem mensi, to ze je irelevantni mue tvrdit nekdo kdo nikdy nic neresil a uspesne nevyresil. Horsi o to je kdyz si to cislo upravujes a pouzivas zrovna to ktere se ti hodi, tedka pouzivas 3.7 protoze jsem te opravil nebo vydelil 2 cisla mezi sebou a nebo proto, ze s 3.7 to pak dava lepsi vysledek protoze "3.7 x 65 km/h. To je 240 km/h, tedy o 20% méně, než činila moje 5 let stará předpověď." by s 3.5 bylo o vice nez 20% a tz bz jsi nemohl ukazat jak 'presne' jsi to uz tehdz predpovedel a ze se tvoje predpovedi vejdou do 20%, uz to zacina pridatat komicke i me :D s cislem 3.5 bz to vzslo o dost hur, a to jsi pritom tvrdil ze to je zcela nepodstatna chyba, a co teprve s tebou predpovezenym cislem 3, ukazalo by se ze tve predpovedi jsou mnohem vice nepresne nez tvrdis a misto toho aby jsi priznal chybu tak radeji mlzis a vykrucujes se.

    XCHAOS: dokaz ze to tema zajima skutecne tebe, zatimco ja na tebe vytahuju potrebne relevantni informace ktere budes potrebovat k dostatecne presnemu vypoctu doletu/vydrze aby vysledek byl presnejsi nez zcela nahodne cislo, tak ty zacnes uplne o necem jinem a nesouvisejicim.

    XCHAOS: rekl byhc ze nejde o schopnost, naroky jsou zatim velice nizke na to aby to zvladl i stredoskolak, jako pricinu bych videl nechut bavit se s tebou o necem sofistikovaneji kdyz evidentne nezvladas ani zaklady a nechces je ani chapat, odmitas cist jakykoliv text a pouzivas vzroce bez rozmyslu aniz by jsi je chapal. proc by s tebou mel nekdo polemizovat, kdyz tu uz nekolikaty rok predvadis ze cokoliv co jsi nepredpovedel ty a neodpovida tve predstave je spatne a neprijmas jakoukoliv kritiku, kdyz odhadujes konstanty a predpovidas neco co se da jednoduse spocitat? vazne si myslis ze s tim jak tadz predvadis sve tvrdosijen trvani na evidentnich nesmyslech ke kterym mas jedinz dukaz "ja si to tak preju, myslim si atd." ze se bude nekdo nadsene vrhat do plodne diskuze kdyz jakoukoliv pripominku odpalkujes mlcenim, ignorovanim a mlzenima jeste to nazyvas trollenim?

    BURAN
    BURAN --- ---
    XCHAOS: nechapu, proc bych mel ja dokazovat, co zajima tve hlavni oponenty a s jakymi umysly sem chodi psat :) jak to mam asi vedet?


    XCHAOS: to je hezke, v cem se budes skolit?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Z Google+ feedu Solar Impulse 2: přistání na Havaji po 117 hodinách letu.

    PF2016
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BURAN: když chcete, abych odpovídal na otázky já, proč na ně neodpovídáte sami?

    (jinak to je REDGUY skutečně jediný, kdo je tady schopen nějak vážně polemizovat s mými dosazeními do vygooglených vzorečků?)
    BURAN
    BURAN --- ---
    XCHAOS: proc bych ti neco takoveho mel dokazovat?

    XCHAOS: to je hezke, a v cem se budes skolit?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BURAN: jedu za přáteli na dvoudenní školení v sobotu a v neděli.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BURAN: v krbu mám zatopeno taky :-) každopádně: dokaž mi, že moje hlavní oponenty tady skutečně zajímá téma klubu a nebaví se jen osobními útoky proti mě (opačné tvrzení, totiž že jde především o útoky, a dané téma je vlastně všem ukradený, myslím dostatečně doložil JVCNC svým 3.5x vs 3.7x - kdyby sledoval od začátku, tak by věděl, že vůbec očekávat jakékoliv podstatné zrychlení bylo zpočátku označováno za rouhačské, i kdyby se snížilo plošné zatížení křídla - ale tohle je BEZ snížení plošného zatížení křídla! nechal jsem se hned na začátku debaty zahnat zbytečně do kouta!)
    BURAN
    BURAN --- ---
    XCHAOS: a co ty? jak postupujes v uceni se s 3D kreslitkem?
    BURAN
    BURAN --- ---
    XCHAOS: myslis jako opijet se nekde za doprovodu ohlusujici hudebni produkce? na to uz jsem trochu stary, naprosto mi vyhovuje klid domaci krbu :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BURAN: to nemáš na Silvestra lepší zábavu, než řešit definici trolla a idiota? to tě teda celkem lituju...
    BURAN
    BURAN --- ---
    XCHAOS: jestlize nekdo neni troll, a ty o nem tvrdis, ze je, je to stejne, jako kdyz nekdo neni idiot, a nekdo o nem tvrdi, ze je. pravda je, ze ja nemam jak dokazat, ze nejsem troll. ale muzes ty dukazat, ze nejsi idiot?

    "co očekávám od ostatních? jako klidně si mě zabanujte (v nějakém klubu, kam stejně nelezu...)."
    ok, zabanovat te, jedina moznost, jak to udelat fer :D :D

    hele, ze tobe je nakonec jedno, o cem se plka, hlavne, ze si s tebou nekdo pise, vid? :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BURAN: troll není nadávka, ale konstatování faktu, po těch letech.

    co očekávám od ostatních? jako klidně si mě zabanujte (v nějakém klubu, kam stejně nelezu...).
    BURAN
    BURAN --- ---
    XCHAOS:
    takze ty chces, aby ti nerikali, ze jsi idiot, ale sam lidem nadavat do trollu muzes. to je skutecne fer!

    dale chces, aby oponent pote, co mu predhodis sve stanovisko, mlcel. sam to do praxe prevadis tak, ze das nekomu ban a pak mu pises dalsi odstavce, na ktere jsi mu zakazal reagovat. to je skutecne fer!

    vypada to, ze sam delas presny opak toho, co ocekavas od ostatnich. myslis, ze to ma nejakou sanci na uspech?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JVCNC: jak to, že to "nelze potvrdit"? sledoval si ten spor od začátku? když se ho účastnili převážně jen REDGUY, OMNIHASH (kterého nějak popudilo, že jsem polemizoval s jeho solární vzducholodí - a současně, text co jsem našel, mu dává dodatečně zapravdu!) a ADMIX (toho osobně zná jeden můj známý, tak pak odpadl).

    podstatou sporu bylo moje tvrzení, že solární letadla mohou ve stratosféře dosahovat rychlostí zhruba 300 km/h - s tím, že ta úvaha počítala s tím, že u země může solární pohon dosáhnout asi 100 km/h. zpochybněného toho na tom bylo víc, ale jeden z předmětů sporu bylo to, že _stejné_ letadlo se _stejným_ příkonem elektrického motoru s vrtulí může a musí ve stratosféře letět 3x rychleji. neměl jsem data žádného dostatečně podobného stroje. teď, po 5 letech, je tahle část sporu rozhodnuta v můj prospěch. (a jestli to je 3x, 3.5x nebo 3.7x, to žádný příčetný pozorovatel nemůže pokládat za rozhodující - vždy jsem to prezentoval jako "odhad")

    druhá část tvrzení se týká těch 100 km/h u země: tam je to složitější, protože SI1 létal asi 45 km/h a SI2 asi 55 km/h, a to ještě ne úplně "u země". Je pravda, že většinou v tomto režimu i dobíjel baterie na noční let. U Sunseekeru II, který toli baterií k dobíjení nenesl, udává Eric Raymond toto:

    Sunseeker II & III on show in Paris
    http://www.gizmag.com/sunseeker-solar-powered-aircraft-in-paris/15512/
    Its dry weight is just 120kg (264 pounds), it has a maximum speed of 160kph (just under 100mph) and a cruising speed of 65kph

    Předpokládám, že těch 160 km/h je buď na baterie, nebo dokonce možná při klouzavém letu - zatímco těch 65 km/h by zřejmě mělo být dosažitelných pomocí solární energie a 5 kW motoru.

    Kdyby se ekvivalent Sunseekeru II dostal do stratosféry (a to je ten háček - nejen nemá přetlakovou kabinu, ale ani nenese dost baterií, aby tam dostoupal), tak by zřejmě letěl cestovní rychlostí 3.7 x 65 km/h. To je 240 km/h, tedy o 20% méně, než činila moje 5 let stará předpověď. No... myslím ještě pár let naživu budu (pokud se s id REDGUY při osobním setkání navzájem nezabijeme), takže se uvidí, jestli to někdo předvede v praxi (a případně tím číslem ještě víc pohne nahoru)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JVCNC: tohle je tak blbá otázka, že nemělo cenu na ní odpovídat: samozřejmě NE - pokud rovnou použiješ slovo "nelegální", tak to ani nemůže být "legitimní".

    Jiná otázka je, jestli za legitimní považuješ, abych se jen tak veřejně zeptal "neznáte někdo tohohle týpka?", pokud se bráním systematické, mnohaleté verbální agresi. Tohle podle mě nelegální není.

    Vydírání určitě legitimní není, nicméně: nevím o tom, že bych někoho vydíral. Pouze si myslím, že mám právo na emocionální reakci na slovní agresi, to je celé. A formu téhle reakce zvolím dle svého uvážení. Svoboda projevu je zachovaná, nedochází k cenzuře - ale lidi musí počítat s tím, že "hate speech" má svoje následky...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BURAN: pro začátek: může vynechat ze svého projevu idioty (občas i zmrdy). poté, co si navzájem sdělíme svá stanoviska, by bylo dobré mlčet do doby, než se objeví nový argument, případně důkaz v praxi.

    já tenhle klub používám ke shromažďování argumentů - ty se vynořují pomalu, jenže problém je, že stěží se vynoří argument, že to "zaručeně není možné" - otázka totiž "co", já jsem tvrdil širší okruh věcí, REDGUY se pomalu stahuje do pozic "i kdyby to šlo, nebude to ekonomické" (což, shodou okolností, je ale i otázka poměru ceny fotovoltaiky a baterií, a dále otázka životnosti baterií - každá Wh, kterou pošleš s FV přímo do motoru, a nevybíjíš baterie, ti prodloužuje životnost baterie, což má na ekonomiku provozu dost velký vliv)

    víš, kdyby ta debata byla o konkrétním technickém problému a nestál by za ní především čím dál zběsilejší osobní útok (přitom téměř neopodstatněný: např. je předhazováno, že jsem člen Pirátské strany - jenže ti, když zjistili, že "v kolektivu" nejsem a nebudu oblíben, tak se mnou spíše nepočítají...)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    BURAN: je to marne je to marne je to marne, xchaos neni schopen odpovedet ani ANO/NE na jednoduchou otazku jestli povazuje nelegalni nakup informaci, vyhrozovani a vydirani za legitimni demokratickou praktiku, ptal jsem se ho x krat a misto jednoducheho ano/ne ke kteremu jsem ho nakonec vyzval se neustale vykrucuje, vymlouva, mlzi a odpovida sahodlouze na to na co se ho nikdo neptal a ty po nem chces slozitejsi odpoved i nez proste ano/ne, jak troufale! :D
    BURAN
    BURAN --- ---
    XCHAOS: moje otazka zni: "jakym zpusobem ti ma byt sdeleno, ze se mylis, abys to nepovazoval za flamewar?"

    ani to, ze ti Redguy sdeluje, ze se mylis, ani to, ze Redguy ignoruje tve argumenty, ani to, ze se nespokojis s tim Redguye natrvalo zabanovat, nic z toho neni odpoved na to, na co se ptam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam