• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSSolární letadla a vzducholodi (pilotovaná/bezpilotní+stratosférické/elektrické létání+"létající auta"/VTOL)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    hele, radši za ním nejezdi - ty bys mu poradil ať to letadlo udělá solární, on ti řekne, že je to nesmysl, ty ho budeš chtít zabanovat, nepůjde to... ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    nesolární... to v pozadí vypadá trochu jako Milovice :-)
    https://www.youtube.com/watch?v=mqsgwRnu2vg
    elektrická verze
    https://www.youtube.com/watch?v=ata9wactEyc

    jako jen že je to inspirativní uspořádání závěsného kluzáku s ocasníma plochama. navíc je to české...

    z datasheetu:

    https://gliderrider.today/aero-day-2/
    Min. speed (ATOS VR ) : 37 km/h
    Min. sink rate ( engine off ) : 0,9 m/s
    fuel consumption: 2 – 4,5 l/h
    min sink (ATOS VR) 177 fpm

    tím atos vr zřejmě myslí tohle:

    http://www.a-i-r.de/eng/air_04e.php?kat=175
    https://en.wikipedia.org/wiki/A-I-R_Atos
    Maximum glide ratio: 20:1

    nejlepší by asi bylo za ním do těch Milovic zajet :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ontopic příspěvky z posledního měsíce:

    http://www.spacedaily.com/...earchers_create_exceptionally_strong_and_lightweight_new_metal_999.html
    Nová ultralehká slitina má rekordní parametry, je vhodná pro stavbu letadel, navíc neobsahuje žádné extrémně vzácné příměsi.

    http://www.gizmag.com/sunseeker-solar-powered-aircraft-in-paris/15512/
    Klíčový, starší článek o Sunseekeru II (letošní Sunseeker Duo je tam ještě prezentován jako "Sunseeker III"). Klíčový parametr je, že letoun dosahuje cestovní rychlosti kolem 65 km/h (ne náhodou ho Eric Raymond vždy prezentoval jako "nejrychlejší solární letadlo")

    https://transportevolved.com/...r-tejon-ranch-tesla-supercharger-heres-why-it-was-the-perfect-storm/
    něco o tvořících se fontách na dobíjení elektromobilů v USA... jistě, tuhle situaci dílem vyřeší trh, ale přeci jen: dobíjecí kapacita letišť pro čistě bateriová letadla asi nebude zcela neomezená (zejména z hlediska celkového času dobíjení... a též u celkového možství letových hodin za den je z dobou trvání dobíjení potřeba počítat)

    Dost zajímavý "přibližný vzoreček" - zajímalo by mě dosadit do něj víc historických typů letadel, s různými pádovými rychlostmi a různým plošným zatížením křídla (a taky to asi udělám)
    http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=789635
    stall speed = 3.7 * square root of wing loading
    speed in mph, wing loading in oz/sqft

    Ok, takže takhle nějak si představuju ontopic příspěvky v tomhle klubu, a je asi jasné, že kdo se tomuhle trendu nepřizpůsobí, tak sem nebude nějaký čas psát. Vhodný kandidát na moderování klubu místo mě se ještě nepřihlásil (a popravdě - nečekám, že to bude kdokoliv z účastníků debaty, protože můj názor na to, jak moc se drží tématu, je celkem jasný).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: hledal jsem nestraného moderátora, ale zatím nenašel - nikdo na to nemá čas. myslím, že bránit se osobním útokům a urážkám je přiměřené.

    je úplně ok, když sem někdo napíše názor na něco, co je tématem klubu - ale co když napíše 10x ten samý názor, ignoruje jakékoliv předložené argumenty a do toho přihodí pár urážek (typu idiotů, lhářů, apod.)?

    popravdě, tebe se zabanovat bojím, a to jednoduše z obchodních důvodů, nesouvisejích s tímhle klubem. jsi mocný muž českého (a zejména pražského) Internetu a netroufnu si zajít tak daleko, abych osobním sporem s tebou ohrozil např. obchodní zájem své firmy. Důrazně tě ale prosím, aby si toho nezneužíval.

    Těm lidem, kterým dáváš na rozdíl ode mě právo na poslední slovo, jsem nic neudělal: ve svých vlastních klubech, kterých si založili požehnaně, si mě mohou pomlouvat a zesměšňovat jak chtějí, to je jejich věc. Já tam prostě nelezu, počítám s tím, že jejich zaujetí tématem časem vyšumí. Oni sem přišli za mnou, do tohohle klubu a útočí na mě. A bojkotují aby se ten klub používal k tomu, k čemu byl založen.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: nikoliv - moderator skutecne neni od toho, aby mel posledni slovo. To si zase pletes, jako si pletes spoustu jinych veci :) Kdyz uz, mel bys byt nestrannym arbitrem a mediatorem - coz chapu, ze je tezke, kdyz je rec o tve osobe. Tvuj vyklad hranici spise s diktatorem. Nic to nemeni na faktu, ze moderovany by meli byt take tve prispevky - jinak jsi jako moderator proste selhal.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: řekl bych, že moderátor má právo mít v debatě o offtopicích poslední slovo: a ty zrovna nepracuješ na tom, aby ho měl, když to znova otvíráš.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jasne... vsiml... jsem... si... skutecne zadny offtopic. Shrnme si to: ty muzes, jini ne.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (teda 365, ne 356 :-) na twitteru by se řeklo #přelepk)

    DANYSEK: mrkni na "Témata podobně" v záhlaví. já sem opravdu pastuju tenhle typ odkazů.

    ADMIX: děkuju.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: represi respekt neziskas. Sam sem hazis tunu offtopicu - to je v poradku? Ale druhe bys za to banoval. Zacni u sebe.
    GESTO
    GESTO --- ---
    sice OT, ale vetsi zabava nez XCHAOSovo fantazirovani :D
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    XCHAOS: Zase lzes a prekrucujes, jak je u tebe obvykly, ale na to jsem u bezpaternich existenci tvyho typu zvyklej. Jdu zase pryc, prestan si brat do huby moji osobu a vymejslet si historky o tom, jak kdo odpadnul a kdo koho zna.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADMIX: nikdy nikoho TRVALE nezabanuju, ale 365 dnů je 356 dnů (a ano, tohle je vydírání - snaha vynutit si dodržování pravidel silou, když to nešlo po dobrém...)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    XCHAOS: Tak si neber muj nick do klavesnice ve svym klubu, kde me muzes zabanovat (coz jsi samozrejme nikdy neudelal a kdo tvrdi, ze udelal, tak je lhar a dostane ban).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    UCLA researchers create exceptionally strong and lightweight new metal
    http://www.spacedaily.com/...earchers_create_exceptionally_strong_and_lightweight_new_metal_999.html
    The researchers' new silicon carbide-infused magnesium demonstrated record levels of specific strength - how much weight a material can withstand before breaking - and specific modulus - the material's stiffness-to-weight ratio. It also showed superior stability at high temperatures.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JVCNC: Pirátská diskuze je tady offtopic (já ostatně ani nevím, jestli jsem člen.. nezaplatil jsem členský příspěvek, tak ani nevím, co se stane). Jisté je, že největších úspěchů určitě dosáhneš, když budeš ostatním vysvětlovat, co si myslím a co mám v programu (já jsem totiž, podle vás všech, "lhář" - a logicky, jak by se mohli dozvědět od lháře, co si myslí nebo co má v programu - lhář jim o tom přece bude lhát, že :-) logicky neprůstřelné... stačí tedy o někom rozhlásit, že je "lhář" a hotovo, další diskuze s daným už je zbytečná....)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JVCNC: jako sorry, ale jestli za "přátelskou radu" považuješ důrazné varování, že při běžné letní denní teplotě můžu čekat pokles kapacity Li baterií o 10% oproti optimu... no budiž... dostal si prostor, a určitě bych tě nezabanoval za toto (aspoň okrajově k tématu).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADMIX: no ale to je náhodou nejlepší možný přístup! ok, vidíš to takhle, tím je to uzavřené z diskuze si odešel - s tím nemám problém.

    ale co se týče výpadů proti čímukoliv "egu", tak to si prosímtě schovej pro nějaký psychoanalytický klub. postupně vzniklo na NYXu už hafo různých klubů zaměřených speciálně na vysmívání se mojí osobě, tak se realizuj v některým z mnoha z nich, kde tě nemůžu zabanovat. Tady můžu.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    ADMIX: ja znam osobne zase xchaosova znameho, pochybuju ale ze to xchaose od trolleni odradi
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    XCHAOS: tvrdil jsi zde na nyxu ze jsi bezne pouzival odhaleni identiti k odrazeni "trollu", fakt nemam naladu to hledat. pouziju tvoji metodu, ty dokaz ze to neni pravda :) Lhar jsi ty, kdyz jsi tvrdil ze obhajuju zbrane k zabijeni v piratske diskuzi, na dotaz kde tak cinnim jsi nereagoval. (treba proto ze to byla lez) to je namatkou, tvych lzi je uz i sbirka :D

    ban mi davat nemusis, ja se ti totiz vyseru uz na to abych ti sem psal nejake konstruktivni pripominky k tematu (nebo obecne psal), prokazal jsi totiz, ze ti o konstuktivni debatu k tematu vubec nejde. Snad jen pratelskou a posledni radu, navstiv psychyatra.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    XCHAOS: Ja jsem neodpad, protoze me osobne zna nejakej tvuj znamej, ale protoze jsem nad tebou a tvejma fantaziema z paralelni reality zlomil hul.

    Ale rad vidim, ze strukturalni integrita tvyho prolhanyho ega je neporusena.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam