• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RENFRIDiskuzni arena pro kazdeho
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ECLECTICA: Jo, to je skoda, presunula bych ji sem, ale ono nevypadalalo, ze v tom chce nekdo pokracovat..
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    PIZI: Prosimtě rozveď to trochu, ty vždycky napíšeš něco, co je sice neoddiskutovatelná pravda, ale nic z toho nevyplývá, nebo já aspon nevim co by z toho mělo vyplývat.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ECLECTICA: Kdyz to bylo trochu jinak a ja jsem treba rada, kdyz mladik uvolni misto i te 40ti lete zene, ktera tam padla jako priklad, byt rozhodne neni stara ani tehotna a tak podobne. Proste jsme slabsi pohlavi, nemame stejnou fyzicku, nejsme stavene na stejnou namahu, urcite ne na stejny typ. Mivame vic problemu a duvodu k unave a sezeni, ktere se driv braly automaticky, byt se o nich vubec nemluvilo samozrejme. Ja jsem rada, ze nemusim nikomu zduvodnovat, proc jsem ted fakt unavena a rada bych sedela, nerikam, ze mam na to misto narok, to vubec ne, ale kdyz ten mladej kluk usoudi, ze na nej mam vetsi narok nez on, protoze on v klidu postoji, tak proc ne? Ja se fakt nechci vzdat toho, ze me muzi budou oblekat do kabatu, usazovat me na misto a drzet mi dvere, je to od nich gesto nikoli nadrazene, ale spis opecovavajici a ocenujici zeny a to pousteni v tramvaji k tomu taky patri. Ja si nebudu hrat na rovnocennost muzi, urcite ne tu fyzickou, to se radsi necham ochranovat a hyckat.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    PIZI: škoda, že původní diskuse byla smazána, protože tak některé příspěvky vyznívaly. Něco ve smyslu "co má dvacetiletý floutek sedět, když nad ním stojí žena".
    PIZI
    PIZI --- ---
    ECLECTICA: Automaticky nárok, to ne.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    PASTEL: To uz je ale jeho problem, z toho bych si fakt vrasky nedelala, jinej stejne starej by treba vzal za vdek...
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Jinak narozdil od jinych fakt nemam problem s pomahanim s kocarem, nestalo se mi, ze bych ho musela tahat sama, krome jednoho pripadu, kdy na zastavce nikdo nebyl a v tramvaji asi tri lide, co me ani nevideli. Jinak se mi hned na zastavce nabizeji hlavne mladi kluci, ale naposled treba i dve holky cca ve veku tak maximalne 10 let, mela jsem teda golfky a zvladla bych je sama, ale ty se na to uplne trasly, tak jsem si nechala pomoct :-) Nebo si pomahame s maminkami s kocarem navzajem, ale vzdycky se nabidne i nekdo, kdo mi chce jit koupit k ridici listek nebo mi pohlida zatim malou - naposled parta ctyr asi 16ti letych kluku, z cehoz byla mala uplne blazena a dokonce se mi pravidelne nabizeji lide i u nizkopodlaznych autobusu, coz sice uplne nechapu, ale beru to jako plus.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    RENFRI: já hlavně nepochopila, proč moje (myslím, že slušně položená) otázka vzbudila tak divoké reakce. Jen mě zajímalo, proč si někdo myslí, že je správné, aby pětatřicátnice měla automaticky nárok na místo, kde seděl mladý muž, jen proto, že je žena. Na samotném dotazu nevidím nic závadného.

Toho, kdo to potřebuje, pusím sednout automaticky, stejně tak pokud ěm někdo slušně požádá. Jenom úvavy typu "jsem žena, tudíž bych proto měla mít jistá privilegia" nechápu, byť respektuju, že někdo tenhle názor má.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    RENFRI: No já jsem set zas pouštěla sednout staršího šedovlasého pána, rázně odmítl a vypadalo to že se cítí dost uražen.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    No a naopak, kdyz zase nastoupi kdokoli potrebny, tak zase vyskakuji ze sedadla ja, nejvic me ovsem muze nastvat, kdyz poustim sednout zenu okolo sedmdesatky a na jeji misto hbite usedne cca 55ti lety cizinec, coz se mi stalo v posledni dobe asi trikrat :-/
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Nechapu to minus, presne pro tohle tu ten klub je, aby se sem presouvaly debaty, ktere jsou v klubu, kde vznikly uz OT.

Ja jsem sice konzervativni a na prenechavani mist v mhd mam jasny, byt treba dnes uz zastaraly nazor, pravdepodobne zcela opacny od toho Eclecticina, ale proc to nerozebrat, ze. Ja se teda neurazim, ani kdyz me pusi sednout padesatnik stejne jako dvacetilety kluk. Nohy mam po 6ti operacich, ted sotva chodim a cekam na dalsi, ale na cele to napsane nemam, hul ani ztp prukaz taky nemam, takze i kdyz me pusti jen proto, ze jsou gentlemani a ja zena, tak mi to vubec nevadi :-))
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Můžeme se klidně vrátit k tomu, proč by měl mít ten, kdo je o deset nebo dvacet let stařší, automaticky nárok na místo k sezení v MHD, nebo proč by dvacetiletý kluk měl pouštět čtyřicetiletou ženu sednout.
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    FAT: Nerozumím?
    FAT
    FAT --- ---
    SKYRAY: Tak to nebyl nejšťastnější začátek, co?
    [ LONESTAR @ Diskuzni arena pro kazdeho ]
    :-)))
    AFRAM
    AFRAM --- ---
    SKYRAY: hodně jsem váhal, a váhal jsem nejen já ( a podle doby, po kterou žádost o tento klub "visela" aniž by někdo z nás rozhodl o schválení či zamítnutí klubu), a moje váhání bylo právě kvůli existenci klubů jako je Tebou zmíněný. Posoudil jsem to nakonec ale jako alternativu, ne jako duplicitu. Lálinin klub tohle plní jaksi objektivně, ne ale programově jako očekávám od tohoto.Proto jsem se rozhodl Renfri ten klub schválit.
    PIZI
    PIZI --- ---
    PASTEL: Pravidla výběru ve smyslu to podle čeho se vybírá, nebo také to jak působí selekční tlak se mění pořád. Není to nějaká novinka. Podle jiných vlastností se vybíralo v původní africe, podle jiných se vybírá, když lidé doputovali do asie, atd...
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    LONESTAR:
    „Lovec a sběrač, který neuměl efektivně vyřešit problém obstarání si potravy a přístřeší, s největší pravděpodobností zahynul spolu se svou genetickou výbavou. Když se podobné chyby dopustí manažer z Wall Street, dostane ještě mimořádný bonus a stane se atraktivnějším partnerem. Extrémní pravidla přirozeného výběru jsou tak zjevně záležitostí dávné minulosti,“ ironizuje Crabtree.
    ani moc neironizuje se mi zdá
    btw, k těm diskusním klubům, myslím že nejpovedenější nápad byl asi Debatní klub u kulatého stolu, krásná vymakaná pravidla diskuse... bohužel poslední příspěvek z roku 2008
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    LONESTAR: No, tak to jsme teda pěkně v prdeli :)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    SKYRAY: :)
    Lidé dosáhli vrcholu inteligence před 2000 lety, od té doby hloupnou, tvrdí genetik – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/veda-skoly/284655-lide-dosahli-vrcholu-inteligence-pred-2000-lety-od-te-doby-hloupnou-tvrdi-genetik.html
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    Navrhuju tady rozpitvat evoluci lidstva, dle mě to jde do prdele :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam