• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RENFRIDiskuzni arena pro kazdeho
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    GAF: upřímně? Řekla bych si, že jsem byla blbá a příště bych si na podobnou koupi dala pozor.
    GAF
    GAF --- ---
    PIZI: tak to prosimtě vysvětli jak to myslíš.
    GAF
    GAF --- ---
    RENFRI: hmm tak to jsem fakt nečekal. Jo nechci to slyšet, ale co mam dělat. Nikdo se mě nezastane, už čtyři lidi. A přitom já bych to vrátil. A klidně to udělam příště udělam i když si teď kopne lidí třeba třináct, nejsem *jako ostatní*.

Tobě díky aspoň za soucit. Docela by mě zajímalo, co by dělali ti "chytří" tady, až se to stane jim. A ano, každej si někdy naběhne, myslim, že se jim to stane.

Připomínam ještě, že se jedná o věc, u který se očekává že nějakou dobu vydrží. Za dva a půl tisíce. Neni to nějaká plesnivej plesnivej rohlík z obchodu u kterýho si člověk řekne: "Njn..." Mně to začíná naopak připadat celý víc a víc nemorální než jenom "blbě sis naběhnul".
    PIZI
    PIZI --- ---
    Já myslím, že to není o nároku.
    GAF
    GAF --- ---
    Pro pořádek, byla tu ještě odpověď od idLONESTAR typu, že jiný názor na to není. Odpovídal jsem Vám všem třem co ho zastáváte.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    GAF: Tak jestli ja bych penize vratila, je ale uplne jina otazka. Ja treba jo, jsem naivni a blba, v tehle vecech, zasilam lidem veci vsude mozne a sama porad platim postovne, protoze je mi blbe si jim o neco rict, pripadne objednavam pradlo pro Nyxacky, zaplatim to ze sveho pro uplne cizi lidi a nechci nic predem a ony me pak jeste nahaneji pres celou Prahu, kam presne to chteji dorucit, prestoze na zacatku jasne reknu, ze si to mohou vyzvednout tam a tam, organizuju obri objednavky z USA jen ze sve dobre vule, zaplatim za to sama a jeste se mi dostane vynadano, ze to nebylo, jak si nekdo predstavoval, kdyz nekdo prodava s provizi a moje kamaradky od nej neco chteji, zaplatim pulku provize za ne, protoze je mi blbe si jim rict o tolik penez. Jo, jsem asi blba, tratim na tom, nic z toho nemam a stejne to porad budu delat. Ale v obracene pozici nic neocekavam. Pokud by se to stalo me, napsala bych prodejci, ze se teda bohuzel mycka rozbila, cekala bych asi omluvu a tak, ale ne nejake penize, to je proste riziko koupe pouzite veci. Koupila jsem takhle na Nyxu pracku za 2k, hodne starou, nastesti teda slape, jak ma, ale kdyby se rozbila - no vzdyt vime, jak je to s temi "kurvitky" v elektronickych pristrojich, tomu cloveku ta mycka mohla slapat bez chybicky a o zadne zavade nejspis nevedel, on prodaval s cistym svedomim, tot muj nazor - no a kdyby se rozbila, tak bych vazne nechtela ani prispet na opravu, ani vratit penize, dle meho moralniho nastaveni opravdu nemas na nic narok. Omlouvam se za nazor, ktery nechces slyset, jen jsem mela potrebu rict, ze tohle nefunguje i obracene, jak ses snazil naznacit.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    GAF: obávám se, že jiná reakce nebude...
    GAF
    GAF --- ---
    Nejsem naivní, ale slušnej. Protože já bych ty peníze vrátil. Vy ne? Tak to jste ještě navíc bezohlední. Myslim si, že akorát máte potřebu mě utvrdit v tom, že život je boj.

Místo abyste se mě třeba zastali nebo tak. Přeju vám stejnou zkušenost, ať si můžete lebedit v tom, jak strašně s tim nebudete nikdo nic dělat, protože jste prostě byli naivní a to vám teda patří.

Trpělivost pro názory druhu, že jsem naivní a že prodejce za to nenese žádnou odpovědnost jsem vyčerpal. Klidně si to další někdo řekněte, rád bych se věnoval nějaký jiný reakci.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    GAF: a ještě, já ti věřím, žes to používal dobře, že je to nainstalováno dobře (protože to fakt není těžký, to zvládnu i já), ale proč by ti to měl věřit ten prodejce?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    GAF: promiň, ale fakt si myslím, že to vidíš trochu naivně - a to bez ohledu na to, že si myslím, že prodávat sedm let starou myčku za dva a půl tisíce je trochu moc. A je jedno, co to bylo za značku a kolik stála původně.

Nicméně ty jsi to za tu cenu koupil - zákazník se evidentně našel a proč by to prodejce nezkusil? Kdyby nebyli zákazníci, asi by šel s cenou dolů, ale proč by to dělal? Protože by to bylo fér? Ale jdi ty. Je hezké, že ty by ses nad sebou zamyslel a dal tomu člověku peníze na opravu, ale a) je to jen teorie, vidělo by se v praxi a za b) takhle to prostě nefunguje.

Shodou okolností letos jsem dala pryč myčku starou šest let, kterou bych nikomu neprodala, protože blbě myla a poznalo by se to beztak hned. Místo ní jsem koupila novou myčku za těch pět a něco. Myje dobře přes půl roku. Nečekám od ní životnost dvacet let, ale těch šest by dát mohla - ta minulá stála sedmnáct a ano, taky si myslím, že to byl blbej kauf. Ale před x lety byly prostě myčky dražší než dneska.
    TUILE
    TUILE --- ---
    vidim to stejne jako annawa.
    koupils pouizty zbozi, bez zaruky, mesic to fungovalo. vinu prodejce bych v tom nevidela.
    GAF
    GAF --- ---
    ANNAWA: chápu. No já se taky zdráhal, ale byl jsem ubezpečen, že u těhle věcí stáří nemusí hrát takovou roli. Takže jsem pak prohloupil. Tohle máš pravdu.

Dál - argument že se to může pokazit špatným používáním nebo instalací. No hele ne. Prostě ne. Na tý myčce je jedno kolečko a vedle čtyři diodky. Fakt ne :) A instalace byla provedena člověkem, co se v tomhle vyzná a umí to.

A taky jako hele bavíme se tu o asi 8x spuštění zařízení za 2,5 tisíce, který pak přestane fungovat - prej předtim fungovalo sedm let! Argument "Prodejce to dal za cenu, kterou někdo koupil." mi připadne bezohledný a povrchní. Stejně jako naprosto odmítat zodpovědnost za takový obchod po pár týdnech používání.

PS: já viděl nejlevnější myčku právě za mnohem víc. Koukám, že nějaké za pět vážně jsou. Až teď :( Ale zase ne - ten dotyčnej ví, že je to sedm let starý a dá to za 2,5 a někdo mu na to "skočí". Já vim, že on to tak nemyslel - tohle ne - ale výsledek je stejnej. No jestli ty by ses nezeptala například mě - měla bys smůlu. Protože já bych se nad sebou naopak zamyslel, spokojil bych se s 1500 a tisíc ti dal zpátky na opravu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    GAF: asi takhle, nekoupila bych si sedm let starou myčku za dva a půl tisíce z nyxu, když nová stojí od pěti výše. Prodejce to dal za cenu, kterou někdo zaplatil. Nepíšu, že dva a půl tisíce nic nejsou.
    GAF
    GAF --- ---
    ANNAWA: hmm, tak to se divim ale právě. Ty když si půjdeš něco koupit do domácnosti a podělá se ti to za takovouhle dobu, tak si taky řekneš "njn no tak dva a půl tisíce o co jde..."

Aneb, když jsou "všichni tak chytří, že ví, že se to může podělat" proč to nedá za cenu třeba pět set? Si nemyslim, že tohle je fér...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Upřímně řečeno, řekla bych, že po něm nemůžeš chtít nic a asi bych ti, na jeho místě, nic nedala - cena, kterou jsi zaplatil, byla hádám dobrovolná, neměl jsi u hlavy pistoli. A nepokazilo se to za den či týden, ale po měsíci a půl.
    Vždyť ty jsi s tím taky mohl dělat psí kusy, a jeho reakci se proto vůbec nedivím.

Popravdě řečeno, být na tvém místě, ani by mě nenapadlo po tom člověku něco chtít, i když bych na něj třeba měla vztek a říkala si, zda tam nebyla nějaká závada, o které věděl. Ale taky nemusel, starším přístrojům bohužel nedělá dobře stěhování a dnešní sedm let stará myčka stará je.
    GAF
    GAF --- ---
    Ahoj lidi rád bych tu diskuzi začnul, zatím nikde není.

Jedná se o nákup staré myčky tady z NYXu za 2500 která se zhruba po měsíci a půl používání vykotila a co teď...

body:
    a) je stará sedm let a bylo to uvedeno v inzerátu
    b) instalaci provedl člověk, který postavil vlastníma rukama tři baráky. A když říkám vlastníma rukama, tak JENOM vlastníma rukama.
    c) na používání není moc co neumět nebo zkazit, je tam jedno kolečko a čtyři diodky
    c) žádná záruka nebyla zadána, jen dobré slovo od na první pohled slušného a milého člověka, který ji sám dokonce přivezl.

Chci od toho člověka, aby se podílel zpoloviny na její opravě, případně aby mi rovnou dal (vrátil) tisíc korun. Můj argument je, že prodával docela draze na to, aby za měsíc a půl přestala pracovat jeho, že po měsíci a půl už nemam na nic nárok.

Prosím reakce, návody, řešení, názory a a a tak různě co Vás napadne.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    RENFRI: :-)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    GRANTORINO: Super zpravy. :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: jenom jeste dodam, ze me pobavilo, ze nakonec si me ten clovek jeste chce posychrovat smlouvou, abych mu neodesla, a to jsem ani kupodivu necekala, byla jsem pripravena na to, ze mi to ukonci a on mi to defakto prodlouzil i papirove, win! :D
    GAF
    GAF --- ---
    RENFRI: jo tak najednou blbosti. Potom co se někdo špatně vyjádřil a nemá kudy kam, řekl bych...

Ne dobře, necham toho :) A co se týče toho moderátora tak ne, díky. Necítim se na to (zatim) dost trpělivej. Možná ještě časem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam