• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RENFRIDiskuzni arena pro kazdeho
    HELA
    HELA --- ---
    RENFRI: co jsem poznala psy bojových plemen, vesměs měli výbornou povahu, a podle mě je to dost i o výchově... Ségra má stafbulku a vybírala si plemeno speciálně podle povahy, je to zdaleka ten nejpřátelštější pes, jakého jsem kdy poznala, skoro až nadpřirozeně:) Je taky dobře vychovaná, chodí na cvičák, a největší nebezpečí, co od ní komu hrozí, je že se mu pokusí vyšplhat na hlavu, aby mu mohla olízat obličej, ale stejně jí ségra kupuje roztomilé růžové obojky, aby se jí lidi nebáli. Kolem bojových plemen vládne podle mě zbytečná hysterie. Je fakt, že špatně vychovaní můžou být dost nebezpeční, ale to asi jakýkoliv pes. (a majitele, co nechají psa zakousnout dítě, bych zakousla taky.)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Proč šílení střelci řádí vždy v USA, a ne v laxním Česku, ptá se Die Welt – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/288117-proc-sileni-strelci-radi-vzdy-v-usa-a-ne-v-laxnim-cesku-pta-se-die-welt.html
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    RENFRI: ona ta tabulka mí minimální vypovídací hodnotu, pokud u ní není uveden i poměr počtů jednotlivých plemen (že budou mít kříženci a vlčáci v absolutních číslech největší počet pokousání bude asi tím, že je jich nejvíc)

Jinak tažení proti psům "bojových plemen" považuju za další případ nesmyslné buzerace a mediálních klišé (just my two cents)
    PIZI
    PIZI --- ---
    RENFRI: Tabulka zobrazuje pokousání, tedy nerozlišuje "nebezpečnost" a taky by to chtělo počet pokousání na 100 psů té rasy chovaných v dané zemi. Jestliže se chová hodně jezevčíků, bude od nich více pokousání, ale možná kouše každý stý jezevčík a každý dvacátý pitbull.

A každopádně výsledek takové statistiky nelze jednoznačně připsat genetice toho plemene, protože tu máme ještě výchovu.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    A kdyz uz jsme u tech nasilnosti, jina vec, ktera mi lezi v hlave, je nedavna smrt 18ti mesicniho ditete, ktere u nas napadl pes, pokousani do krku neprezilo.
    K tomu se samozrejme vyrojila spousta diskuzi, vcetne pro me teda totalne nesmyslnych patrne od majitelu psu, ze kocky jsou detem mnohem nebezpecnejsi nez psi. Ja proti psum ani kockam nic veskrze nemam, ale tvrdit neco takoveho mi prijde vic nez zcestne...
    Plus, facebookem prokolovala tato tabulka, tedy o jiste "diskriminaci" urcitych ras, bez radneho prostudovani problematiky...

LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    RENFRI: Q.E.D.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    RENFRI: nebuď tak nedůtklivá - ve chvíli kdy jsem psal odpověď, tady ta tvoje RENFRI ještě nebyla ;)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    LONESTAR: Ale jinymi slovy, jsme se vsichni dobrali k tomu, ze vrazdy spachane strelnou zbrani ve Svycarsku jsou minimalni, narozdil od sebevrazd a narozdil od USA.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    LONESTAR: Ehm tak znova a pomalu, ve chvili, kdy jsem pokladala dotaz, tu byla jen tabulka Guns deaths - k tomu jsem se ptala, jestli zahrnuje jiste i sebevrazdy, protoze to skutecne neni jednoznacne.

K nefunkcnimu linku a informaci, ze Svycari pachaji 3,15 sebevrazd na 100k obyvatel, patrila ta cast o tom, zda jsou to vsechno sebevrazdy strelnou zbrani. Takze tvuj svrchovany komentar o nazvu tabulky, na kterou jsem se vubec neptala, je ponekud mimo. Uz tomu rozumis?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    RENFRI: jo, vážně ;) (sorry, nedalo mi to :))

ale pokud správně rozumím anglicky, tak se uvedená čísla týkají JEN úmrtí způsobencýh střelnou zbraní...
    Total firearm-related death rate Homicides Suicides Unintentional Undetermined
    3.5 0.52 3.15 0.10 0.07
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    PIZI: Ano, tady uz ano, ten predchozi link nefungoval.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    LONESTAR: Ne, vazne? :-) A jak to souvisi s tim procentem sebevrazd z druheho linku, tedy 3,15 sebevrazd na 100k obyvatel? To je tam take receno, ze vsechny jsou strelnou zbrani? ;-)
    PIZI
    PIZI --- ---
    RENFRI: Mnou uvedený graf na svislé ose zahrnuje vraždy i sebevraždy střelnou zbraní. Je to o užití střelné zbraně k usmrcení sebe, či někoho jiného.

Number of guns per capita by country - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Number_of_guns_per_capita_by_country
    List of countries by firearm-related death rate - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_firearm-related_death_rate
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    RENFRI: "Gun deaths" zřejmě zahrnuje jen úmrtí střelnou zbraní...
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    PIZI: A jsi si jisty, ze to zahrnuje sebevrazdy? Krom toho, jake procento z nich bude strelnou zbrani, vis?
    PIZI
    PIZI --- ---
    SARF: To jo. Ale sebevražda není násilí. Tam je přítomen souhlas. Takže ten graf to může zkreslovat, pokud někdo rozlišuje vraždu a sebevraždu a považuje každé z toho za jinak závažné. Já to třeba rozlišuji.
    SARF
    SARF --- ---
    PIZI: zajímavej graf. Až na drogovou válku v Mexiku na jedný straně a rozvážný skandinávce na straně druhý je to plusminus přímá úměra, která nastiňuje, že čím víc zbraní, tím víc násilí ...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    87HIGHFLYER: tak u Mexika je zrovna ta příčina dost jasná, žejo.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    PIZI: mexiko jede...
    PIZI
    PIZI --- ---
    PIZI: Ovšem mohly by to být sebevraždy: Mají totiž na 100 000 obyvatel. 0,52 vražd a 3,15 sebevražd.
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_firearm-related_death_rate
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam