• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    KCE
    KCE --- ---
    tak se teda pripojim do diskuze...
    nebydlim v marine, ale v aute (uz to bude jarku 5 let), nicmene lecos je podobne. maringotky mam moznost ocumovat u sousedu;)
    - k nakupu: verit neco prodejci je ve vetsine pripadu naprosto naivni. a to nejen u marin/aut. cest vyjimkam!
    to ze se nekdo prekupnictvim zivi, jen nahrava neduvere (kdyby to delal poctive, nic nevydela nebo se z toho zblazni, nebo bude marina tak za 100k)
    taky je treba mit na pameti, ze tu marinu musel nejdriv nekde koupit (kde asi - ze stavby zhuntovanou po delnicich, nasledne do ni investuje co nejmene, aby to vypadalo, a co nejdraz ji proda)
    co jsem videl, je az neuveritelne - vsechno zacina novym naterem (pripadne oplechovanim) pod kterym se skryva jinak neosetrene ohnile drevo, lhanim o nedostatecne ci zcela chybejici izolaci, na vsem je videt siti horkou jehlou (bodejd by ne, udelat to poradne a peclive trva opravdu dlouho)
    vyjimkou neni ani natreni pneumatik, pryzovych hadic a dalsich veci ktere potrebuji zcela jinou peci nez nejlevnejsi hostagrunt
    - tipy pri koupi: neni nic vic na snade, nez prohlidce venovat opravdu hodne casu, prozkoumat kazdou prasklinu (kterou tam pak bude vnikat vlhkost, copak asi udela v zime az bude zmrzat a zase rozmrzat..), vse pobodat sroubovakem, ktery by nemel nikde zajizdet do materialu, totez plati o kovovem ramu podvozku (ty vetsniou bejvaj prekvapive malo zkorodovane) - nakonec, bude to vas domov a vas zivotni prostor, pokud nekdo rad dycha spory a klepe kosu, tak prosim..
    nejvic prozradi prvni nadech v interieru - zatuchlina jasne svedci o plisni
    u pneumatik zkouknout rok vyroby, slina na ventilku a jeho okoli taky lecos napovi (nechceme videt zadne bublinky)
    dvere i okna musi presne dolehat, otvirani i zavirani bez nasili
    alespon v jednom miste (idealne roh) sundat kus oblozeni a overit sladke reci o izolaci, jak strop, steny tak i podlaha
    venovat pozornost jakemukoliv flicku ci skvrne, ktere vetsinou znaci zatekani
    pokud ma vyvod na komin pro kamna, dobre vse prozkoumejte, aby vam jednou marina nevzplala
    pokud ma prodejce kecy, snazi se na vas tlacit nebo nechce zevrubnou prohlidku umoznit, poslete ho kamsi, je to jeho zivnost a jeho prachy, vetsinou rad povoli a zacne ubirat na cene. jak uz psal kralik, za kazdou vec co nebyla v inzeratu nebo byla lziva chtejte okamzite slevu (2k za chybejici izolaci je vysmech;)
    predevsim pak uzavrit kupni smlouvu (pisemnou) podle §588 obcanskeho zakoniku, v ni jasne rozepsat stav maringotky, druh a silu izolace, stav pneu, vybaveni atd, abychom mohli pripadne nasledne vymahat penize zpet
    - co delat kdyz uz neni cesty zpet: zakladem je predejit dalsi devastaci mariny vlhkosti a zatekanim - zadny bastleni tmelem, ale pekne odstrojit, vse obrousit, pouzit kvalitni chemii a tmely (na vrchni barve se opravdu nevyplati setrit, pokud to ma nakej ten rok vydrzet)
    izolace - dle fin moznosti, cena vykon vychazi nejlip fasadni polystyren, mariny maji slusne rozmery, takze strop a podlaha aspon 10cm, steny aspon 5; tez doporucuju spodek mariny obehnat napr bannerem, protahujici vitr zespodu slusne ochlazuje, nemluve o ochrane veci uskladnench pod marinou, zaroven by to aspon trochu vetrat melo, napr ze strany odkud nejmene fouka
    pokud jsou pneu ko, dat na spalky a vymenit ventilky, pripadne i duse a pneu
    na podlahu doporucuji pouze lino, snadno se udrzuje i meni, napr plovoucka jde vlhkem do haje velice rychle
    na oblozeni asi nejlepsi palubky- snadna prace, nizka cena (kolem 130 za metr)
    vytapeni - rozhodne doporucuji petry a podobne, s klapkou do komina teplo nikam neutika a hlavne vydrzi i 24hod teple, takze topime nonstop (roztapet 2x denne plechacky sice neni tak tezke a hrejou hned, ale kolisajici teplota nam vyrobi nekolikrat denne rosny bot, pricemz kondenzace a nasledna plisen na mistech s tepelnym mostem (obvykle rohy u podlahy, zapadla mista, vnitrky skrini a pod) vyrobi moc krasnou plisen velice rychle) - tez je treba vetrat, za den 1 clovek vydycha a vypoti kolem 1 litru vody, kampak ta voda asi pujde?
    co se orientace tyce - delsi stena (nejlepe s nejvice okny) na jih (v cechach je teplo tak 2 mesice, zbytek roku jsme za slunce radi), na leto alespon jedno okno na stinnou stranu

    sry, pisu to v rychlosti a i tak je to dlouhe, takze sem urcite na neco zapomnel, ale snad to bude "rookies" k uzitku ;)
    tez nabizim konzultace (osobni, ne v poste..prinejhorsim telefonicke) pro ruzna reseni, rady, pri nakupu (i primo pri prohlidce potencionalniho noveho domova) a taktez sve ruce, naradi a knowhow pri upravach a rekonstrukci (srpen uz jednu vestavbu mam, takze max zari;)

    no a jinak svobode a prirode zdar a systemu fuck off ;)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    BUSSMAN: odtahovkář je fakt borec...
    GOMERA
    GOMERA --- ---
    BUSSMAN: Respekt! A ta medova karma, to bude bydlenicko...
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    Tak koukam ze stale se najdou lidi co naletej svetskejm nebo spise od maringotek ;)

    MASOO
    MASOO --- ---
    BUSSMAN: nadhera, ze ja jsem se nechala okolnostma dostat do toho karavanu....
    ale zas jako staci mi to, domecek z karet, navic na zimu si myslim na jurtu
    BEDLA
    BEDLA --- ---
    BUSSMAN: kolik si za to rek mazak?
    jinak krasavice
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PETPET: tak pro dva tisíce se dá i zajet, bych klidně zatlačil, za pár telefonátů to stojí... jako jasný, slibem nezarmoutíš a nevím, jak jsi na tom co se týče pruzení, já jsem celkem hněvivá forma bytí, takže bych byl asi nepříjemnej... jen tak se nedat... ale chápu, ono to někdy za to nestojí.
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    ta je bozi :-)
    GHANTA
    GHANTA --- ---
    hej bussmane tak to vubec není malej styl :D
    BUSSMAN
    BUSSMAN --- ---
    cus,tak jsem po 2 mesicnim shaneni a objizdeni nakonec poridill novou krasavici,vonela medem a vcelim voskem a do posledni chvile v ni žil starej traper i se svejma vcelama.ma to zeleznej ram ze staryho autobusu,prace je na tom jako na skoro kazdy,takze vsechno dolu a pak zase nahoru.privez mi ji zde uz zminenej pan Ruckr coz je fakt mazak takze mu pridavam doporuceni,vezli sme to 250 km.

    NYA
    NYA --- ---
    PETPET: to je asi nějakej národní sport
    PETPET
    PETPET --- ---
    SWINE: hmmmm, anebo pujcit od Katchababy plny auto vis ceho a poslat mu to na zahradu... :-))
    SWINE
    SWINE --- ---
    PETPET: muzes mu to tam zapalit ....
    PETPET
    PETPET --- ---
    DARJEEL: No, zkousela jsem mu psat, kdyz jsme zjistili, ze neni zatepleno jak rikal a odpovedel, ze mi zaplati aspon material, ze posle 2000,- (haha). Neposlal nic a dal se neozval. Nevim... mam pocit, ze jedine co muzu udelat je negativni reklama, protoze se repasovanim maringotek zivi (jakoby jeho jedina prace).... coz nam i rekl - ze to dela poradne, protoze si nemuze dovolit aby se o nem spatne mluvilo... Mame fotky kazdopadne toho co nam prodal a toho jak vypada ted.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PETPET: možná naivní otázka, ale nejde to vyreklamovat? Nebo aby aspoň snížil cenu... protože jestli vám tvrdil, že tam něco je, co tam ve skutečnosti není, tak to je trestný čin se všemi důsledky. Třeba by šlo se s ním nějak domluvit
    PETPET
    PETPET --- ---
    Tak, po ukvapene pozitivni recenzi musim zkonstatovat, ze nas pan z Uval docela slusne podvedl... Aneb: "Neni vsechno zlato, co se trpyti!" a jeste me napada neco o "zajici v pytli".
    Pan "spravil" maringotku kyblem laku, takze na prvni pohled vypadala krasne (no a jeste teda ty zaclonky!). Po zklamani z toho, ze pod papundeklem uvnitr neni zatepleni jak sliboval, nas cekala dalsi nemila prekvapeni - treba ohorely tramek, nektera prkna prohnila a napadena drevomorkou ci co to je a tak...bylo toho nemalo... :-(
    No, priste bych urcite koupila plechovou a klidne vybydlenou od cigosu - aspon bychom vedeli do ceho jdeme (z tehle nadhery je ted uplne stejne vybydlena a navic nas stalo spoustu casu a sil ji takto upravit, aby se na ni dalo vubec pracovat, zateplovat a zvelebovat).... Vyhledove dodam fotodokumentaci pro predstavu :-)
    KATCHABABA
    KATCHABABA --- ---
    TSOH: dik! super!
    TSOH
    TSOH --- ---

    21st century Gypsies: New Age Travellers adopt horse drawn-caravans and a love of Facebook (as long as it's solar powered) | Mail Online
    http://www.dailymail.co.uk/...llers-adopt-horse-drawn-caravans-love-Facebook-long-solar-powered.html
    KATCHABABA
    KATCHABABA --- ---
    PHARAO: led retez
    PHARAO
    PHARAO --- ---
    Katchaba: z jakych zarovek je to prekrasny osvetleni?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam