• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek

    V prvni rade pro ty, kteri se chteji castecne vymanit z okovu otrokarskeho systemu, pro kutily i zahradkare, divky i chlapce, podiviny i samotere. Maringotka jako domov. Tuning, tipy a triky, kazdodenni tvrda drina a pocity sladke, kysele i hořké. Vitejte doma, lide z maringotek.

    nastenka: Pruvodce nakupem maringotky (resp. prednakupem) ...aneb nekupuj zajice v pytli

    related: [ Malá bydlení nejenom mobilní ]

    rozbalit záhlaví
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    RFK:
    RFK: hele nejlepsi je plynovej kotel, mam ho v busu a pecka, za zimu spotrebuju 2 velky bomby, ale to jen kvuli smradlavejm hippikum sousedum, vsichni se ke me porad chodej sprchovat, prdel je ze si stejne nasebe zase nasadej to stary mesic neprany obleceni. Ze zacatku jsem se toho taky bal, nechal jsem si udelat rozvod od kamose plinare a jediny co mi rikal tak at si vzdycky po delsi strece objedu privod plynu do kotle bublinkama nez to zapalim, a hasici mi dali krabicku co pipa kdyz me dojde vzduch nebo utika plyn. No a bombu mam venku, jeste planuju lpg nadrz pod podlahou. Chtel jsem taky vanu, ale nakonec jsem se ustedril at ma zena vetsi kuchyni a mam jen polovanu.

    Ja porad premejslim o zdvyhaci strese nad postely, jediny co me natom vadi ze za jizdy kdyz je zasunuta tak nikdo nebude moc bejt nad postely ;) Ale pridalo by me to na miste jako blazen.
    PETPET
    PETPET --- ---
    RFK: Parada! Doufam ze sem pak das fotky - jsem zvedava na realizaci! Ale napady mas super :-)
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    QYDO: why not, but...
    RFK: tou vanou ti tam pěkně potáhne v zimě. vychytávka dobrý ale šikovně to odizolovat aby se to dalo jednoduše odklopit na koupel bude asi docela sraní. ale tak prej si šikovnej tak si poradíš viď :)
    RFK
    RFK --- ---
    PHRASE: max výška je 4,8m.nejde o povolení,ale tak jsou vysoko návěsti na dálnicích.mimochodem ,ted jsem si koupil maringotku.plechovýho orličana.a mám v plánu taktéž zvýšení střechy,ale pouze v části nad postelí a právě kvuli té maximální výšce bude muset být ta nástavba rozebírací.neni to nic složitého.k demontáži bude potřeba min 3lidí.další uchylárnu jsem vymyslel tuto:vana v podlaze.prostě vevnitř bude dekl a pod nim vana.:)
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    RADUZA: luxusní
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    PHRASE: ...take jsme zvedali - vprostred mame asi o pul metru zvysenou. prostor hned vypada o poznani jinak.
    PEEP
    PEEP --- ---
    FEEX: no metr a pul by byl hreben te strechy, takze vevnitr si vem krokve a izolaci a nebude tam moc k hnuti..
    FEEX
    FEEX --- ---
    PEEP: takhle .. me nenapadlo delat druhy patro na 1,5m, kdyz tam chces delat spani takby ses i s tou striskou mohl vejit v klidu do 4m ...
    FEEX
    FEEX --- ---
    RODWY
    RODWY --- ---
    PEEP
    PEEP --- ---
    FEEX: no kdyz si vezmes maringotku - tj ne nizky vlek jak dole na obrazku - tak mas podlahu ve vysce kolem jednoho metru, plus dva metry na "podlazi" a metr a pul na prvni patro - tj, ses na 4m coz je nejvyssi pripustna vyska, pokud nejsi special, takze zapomen na papiry, a prevoz na podvalu bude jako nadmerny naklad protoze budes nad 4m
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    PEEP: díky výšce? Jaká je maximální povolená výška na převoz? už se tu někdo ptal, ale filtr mlčí
    nepředstavovala bych si nic monstrózního, do 3 metrů v té nejvyšší části
    FEEX
    FEEX --- ---
    PEEP: proc bys to nemohl vezt ?
    PEEP
    PEEP --- ---
    PHRASE: uvazoval, ale je to na komplet prestavbu mariny - musis zesilit vsechny nosniky, aby uneslo patro. Nejvetsi nevyhoda je, ze uz to nikdy neprevezes..
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    PHRASE: ja trochu zvedal...
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    neuvažoval jste někdo zvednout maríně střechu? k provzdušnění prostoru a možnosti spaní nahože mi to přijde jako ideální řešení, otázka, jak moc velký oser to bude...





    HAKIM
    HAKIM --- ---
    Zdravím, s mojí Laskou jsme začali shánět Maringotku pro bydlení :-) Upravit či rekonstruovat si ji event zvládneme ;-) Sháníme něco z těch větších (třeba i 9 m ), dřevěné stěny a nejlépe na kolech ... Neví někdo o něčem ?
    Přejeme příjemné dny *
    ZOE
    ZOE --- ---
    Gregs Gypsy Bowtop Caravans - Home
    http://www.gregsgypsybowtops.co.uk/
    NYA
    NYA --- ---
    WASHO23: no vida, jsem si myslela, že to musí nějak jít .. mi to tak řeklo několik lidí od autodopravy (včetně jednoho kamaráda), tak jsem to brala jako fakt.
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    NYA: ale smí. jsou na to special řidiči s nějakym zvláštním povolenim co můžou řídít i věci bez technický, jelikož na spoustu věcí, který takhle přepravujou, ani technická dá se říct neexistuje. navíc to musí bejt označený snad žlutym majákem a tak. podrubnosti úplně neznám
    QYDO: ale určitě je to varianta která bude dražší než prostě nechat to odvézt plaťákem
    QYDO: ideálně přesně tak. rodiny Berousků apod. takový maringoty s ofiko SPZ maj a za úplatu jsou svolni k půjčení i odtažení pomocí jejich Liaz 4x4.....
    SIEMENZ
    SIEMENZ --- ---

    mala za 11t
    vlek stabak - Hradec Králové, prodám
    http://auto.bazos.cz/inzerat/31807537/vlek-stabak.php
    HUGORASTIS
    HUGORASTIS --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam