• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    YONKOP
    YONKOP --- ---
    K diskusi polem ohlašování maringotky:
    "Stavební povolení ani ohlášení stavebnímu úřadu nevyžadují výrobky, které plní funkci stavby, včetně nosných konstrukcí pro ně, nepodsklepené, pokud nebudou sloužit k užívání osobami nebo k ustájení zvířat…
    Všechny ostatní výrobky plnící funkci stavby vyžadují ohlášení stavebnímu úřadu podle § 104 odst. 2 písm. k) stavebního zákona." viz zde ( http://mini-domy.cz/rady-a-navody/potrebuju-ohlasovat-mobilni-dum-stavebnimu-uradu/ ), je tam i link na zákoník.

    A ještě:
    „Rozhodnutí č: 2394
    Stavební zákon: výrobek plnící funkci stavby
    Pojmu „výrobek plnící funkci stavby“ je nutno rozumět tak, že se jedná o výrobek, který plní takovou funkci, jakou obvykle plní stavby ve smyslu § 2 odst. 3 stavebního zákona z roku 2006. Nejpodstatnějším charakteristickým znakem výrobku plnícího funkci stavby ve smyslu stavebního zákona je to, že se jedná o výrobek umístěný na určitém konkrétním místě trvale nebo dlouhodobě. Takovým výrobkem může být např. i silniční vozidlo.
    (Podle rozsudku Městského soudu v Praze ze dne 08.12.2010, čj. 10 Ca 280/2008 - 78)“
    - viz http://www.wood-con.cz/caste-dotazy


    Maringotka je tedy výrobek plnící funkci stavby (pokud je určena k bydlení a ne pro včely) a vyžaduje územní souhlas podle § 96 SZ. Tohle je docela jednoznačně řečeno, můžete si to sami projít.
    Ano, máte pravdu, kde není žalobce není soudce, pokud máte pozemek pronajatý, neměli byste nikomu vadit, ale pokud vás ohlásí, úřad to může řešit.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    PROFOR: mam dvojitou trubku, lem a azbestovy provaz a na komine esus a funguje to ;-)
    JUZUELKA
    JUZUELKA --- ---
    Mám na pozemku dvě použitelné korby z v3s, kratší, pokud by měl někdo zájem, nebo by jste věděli o někom kdo poptává nechám za cenu železa =)
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    KRALIK: tak u tebe je problém, že ta trubka co je venku z kolena kolmo nahoru je menší než koleno, tim pádem voda co stejká po trubce chčije do kolena. navíc to koleno bylo už na podzim pěkně zrezlý, takže ta zima mu dala pěkně naprdel.
    navíc se to tak jako tak musí pravidelně čistit.

    kolmo nahoru přímo z kamen je imho lepší a když se pořádně udělá, funguje. jednak tam neni tolik kolen, tim pádem míň míst kde se usazujou saze (míň se ucpává, jednodušeji a rychleji čístí:)) a druhak vede větší plocha komínu vnitřkem takže to víc hřeje a nakonec i líp táhne
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    PROFOR: Čoveče sám teď nevim jak to mám v místě kde vychází komín ven. Tam bude asi jen ten kroužek, jako na normální zdi. Ale jen špekuuju. Já myslim, že proti vzplanutí je to ochrana dostatečná. Já mám to stínění po celý dýlce kouřovodu.
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    KOOTCHA: Priznam se, ze jsem tu maringotku jeste nevidel, neb ji porizovala slecna. :) Ale v tom pripade bych jeste pod tim plechem stejne ocekaval nejakou nehorlavou vrstvu, nebo staci jen ta mezera? Vubec totiz netusim, jak moc se rozehreje ten kryci plech od kourovodu. Sorry, zda se ptam jako kokot. :)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    KOOTCHA: my došli k tomu, že se udělá fungl nová izolace, takže to slyším ráda. díky
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    No jasně. Absorbuje teplo a nechytnou ti tapety :)
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    BTW - ten plech odstavajici od te strechy je pry schvalne jako izolace - mate to taky tak?
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    PEEP: No - mam to jako TSOH (BTW diky za radu) a byla by skoda ten otvor rusit, kdyz uz je tak hezky pripraveny. Akorat jsem byl zmateny, neb kamna uz maji koleno o prumero 120mm a do toho otvoru se stezi vejde 110mm, takze redukce (tam mi TSOH poradil, ze dve roury do sebe uz neni treba tesnit, coz je super) a rouru protahnout tim otvorem a jak psal TSOH, vzit nejakou mensi a utesnit mezeru provazem a mozna i tmelem pro kominy. (Jakmile jde o pozar, tak jsem paranoidni :D

    Tata (to neni nick, myslim meho biologickeho tatu :) sice tvrdi, ze spravne se to ma dneska delat tim vodorovnym vyvodem, ktery jde do T nahoru (jako komin) i dolu (kam mohou padat saze, kdyz komin nema zrovna tah) - ale pripada mi to zbytecne, pokud reseni s otvorem ve strese fungovalo a funguje jinym lidem. :)

    Jinak strisky maji v docela rozumnem cenovem rozpeti i v rozumnych rozmerech, takze si lze vybrat (nebo si ji clovek udela sam).

    V tuhle chvili to vypada takhle: http://profor.rajce.idnes.cz/m/
    (sorry za kvalitu fotek).
    Dalsi veci je imho dobre odstraneni zelene nad tim kominem a kolem nej. :)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    LAMIA: Hele já mám plech, ale mám tam jen zázemí na zahradě. Nebydlim v tom. Srovnat se dřevem to nemůžu, ale myslim, že celkově záleží na komplet izolaci. Docela se v tom dá být. Přes noc to zas relativně rychle vychladne a když větráš... ale když je pařák a je to zavřený celej den, tak je tam na chcípnutí. To je ale, počítám, i ve dřevě...
    TSOH
    TSOH --- ---
    komin ve střeše mám - ve strese je otvor s ,,lemem,, v nem je komin s rezervou po obvodu asi 2,5 cm,,, mezera je vycpana azbestovym provazem... nad kominem je striska.... kdyz je velkej liják tak jsem zjistil ze to trochu zateka dovnitř po trubce, ale to je spis problem male stříšky...
    BOREC
    BOREC --- ---
    ja tam asi dam wawky na plynovou bombu
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    PEEP: jo, tohle je v idealnim pripade. jenze kdyz pak fici a ja nevim co, stejne mi to nejak stejkalo dovnitr. nebo to nejak podelali moji najemnici :)
    PEEP
    PEEP --- ---
    KRALIK: No tak v tom pripade, zalezi na pruchodu kominu stenou, mam tam kryci plech, 30x30 s dirou na komin, ktery mam prisroubovany na stenu a zvrchu pretahly PU tmelem (ne kolem kominove roury). Samotny komin ma venkovni koleno trochu ve spadu, aby voda nemela tendenci zatykat do kamnarske vaty, ktera komin izoluje ve zdi, ale tece ke kolenu a tam kape dolu
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    mozna to silikonovat tim zaruvzdornym silikonem, co se jim lepej motory.
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    PEEP: to mam ja a je to taky na pycu. po komine ti voda stejne tece a pak mi z toho hnije izolace v samotovy trubce, ktera je ve stene. kamos to nejak cely vypenil pozarni penou a rikal, ze to drzi dobre.
    PEEP
    PEEP --- ---
    PROFOR: Komin primo do strechy si rika o to aby jim prselo dovnitr, to mas lepsi si udelat bocni vyvod, kde jsi schopen toto riziko minimalizovat.
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    PROFOR: imho klidne i sem... sam nad tim taky koumam a zatim to mam provizorne..
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    Mohl bych poprosit nekoho, kdo ma zkusenosti s instalaci kamen do maringotky s otvorem pro komin ve strese, zda by mne nekontaktoval privatne, at to tu neplevelim? Mel bych nejake dotazy ohledne nejasnosti kolem komina - tesneni a podobne. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam