WASHO23: za nákladákem jako legální? Kdysi jsem si chtěl jednu marinu pořídit a nikdo mi ji nechtěl bez papírů odvézt a nebo jen na podvalníku asi 20K Kč cca 350Km. Prošel jsem jich celkem dost.
Pokud byli z blízka tak to byla z venku pěkně vypadající ruina. Když jsem sečetl cenu na zaizolování a nejnutnější opravy byšla by mě stavba nové mnohem levněji. Chtěl jsem ji k celoročnímu využívání, takže nároky jsem měl větší. Chtěl jsem 10cm kvalitní souvislé izolace a trojskla nebo alespoň dvojskla. Dveře a okna alespoň trochu bezpečná proti násilnému vniknutí. Chtěl jsem 12/24V rozvody kvalitní výkoná led světla na soláry, (24V na NTB pro jednoduší usměrnění na 18-19V). Rozvod vody a solární predohřev.
No a prostor taky dle svých představ. Takže co s té koupené maringotky nakonec zůstane? rozvrzaná schnilá kostra?
Uznávám, že bych si to dělal sám stavím a specializuji se na dřevěné kvalitně zaizolované nízkorozpočtové mikrodomy a absolutní využití prostoru uvnitř, ale myslím, že i se započtením mé práce jsem schopen to udělat levněji než rekonstrukce staré mariny. Ten komfort bude ale nepoměrně vyšší...