• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek

    V prvni rade pro ty, kteri se chteji castecne vymanit z okovu otrokarskeho systemu, pro kutily i zahradkare, divky i chlapce, podiviny i samotere. Maringotka jako domov. Tuning, tipy a triky, kazdodenni tvrda drina a pocity sladke, kysele i hořké. Vitejte doma, lide z maringotek.

    nastenka: Pruvodce nakupem maringotky (resp. prednakupem) ...aneb nekupuj zajice v pytli

    related: [ Malá bydlení nejenom mobilní ]

    rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    KAREN: Tak a já si s tim lámu hlavu:

    "Český stavební zákon připouští několik výjimek pro dočasné stavby, které nepotřebují povolení. Jednou z nich jsou filmové kulisy. Když tuhle variantu někdo z kamarádů nadhodil, Dittrich cítil, že je to ta pravá. „Časosběrný dokument s hranými prvky je regulérní filmový žánr a žádný předpis neříká, jak dlouho se může točit,“ vysvětluje. „Rozhodli jsme se, že budeme točit dokument o mém životě a budování společného místa.“ Během pár týdnů s přáteli sepsal scénář, nechali ho zaregistrovat u umělecké agentury a našli režiséra. Kulisy se mohly začít stavět."

    Neznám ho ale je to Borec :-D
    JOHY
    JOHY --- ---
    KAREN: Tak přesně o tom je můj připravovaný dokument... https://www.youtube.com/watch?v=H2raQ_xVHak
    KAREN
    KAREN --- ---


    Prostě Plac
    Jak Dan Dittrich proměnil svůj život v nekonečný film

    Představte si, že máte vysněné místo v přírodě, kde byste chtěli žít. Kdysi na něm stával dům, jeho základy ještě vystupují z křoví. Neplánujete žádnou obludnou stavbu s tenisovými kurty, jen malý dům v duchu okolní krajiny. A přesto se vám nepodaří vyhovět všem stavebním předpisům. Stavba se nepovoluje. Co dál?

    Část lidí by svůj plán v takové situaci vzdala, jiní by možná stavěli načerno a doufali, že úředníci dodatečně přimhouří oko. Herec a majitel několika divadelních kaváren Dan Dittrich ale nechtěl porušovat zákon. Ze zdánlivě neřešitelné situace našel jinou cestu. Velmi neobvyklou, zato legální a v důsledku nečekaně zábavnou. Se svými přáteli buduje nedaleko České Lípy už čtvrtým rokem místo, jaké se ve zdejších končinách jen tak nevidí...



    Prostě Plac • RESPEKT
    http://www.respekt.cz/tydenik/2016/1/proste-plac?issueId=100051


    https://i.nyx.cz/files/00/00/14/84/1484537_bdf29c936e91a653f336.rar?name=Plac.rar
    TSOH
    TSOH --- ---
    NYA: vono to vlastně tak zní, že do něj nic netřeskne... :) zas je člověk o něco chytřejší....
    NYA
    NYA --- ---
    CLOWN: nebo na střeše netřesky .. nepotřebujou takovou vrstvu hlíny a prý to taky má funkci jako hromosvod nebo co ,)
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    JOHY: v tom pripade bych si nasetril tak 100k a postavyl si neco od zakladu, ale v tom pripade uz bych asi radsi postavyl roundhouse s travou nastrese a vyslo by to asi levnejc.
    JOHY
    JOHY --- ---
    CLOWN: me slo ciste o vizual,ze vypadaj jinak,nez se kterymi se bezne v cechach setkavam....ale diky!
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    Anglicky tzv. showmans wagons, se na pocatku stavely ze starejch vlakovejch vagonu. Tezky jak prase, a hodne neprakticke na prevoz. Hodne znamejch je ma, jsou krasny a veliky, vetsinou origo uvnitr, daj se koupit od £1000. Prevoz jedine na podvalu. Pocitej tak £1500 za prevoz, ale kopit neco takoveho v dobrem stavu pocitej tek £10K. Krasnej sen, aleto uz si radsi koupim strej vagon od vlaku a hodim si ho na zahradu, nebo lodni kontejner bude praktictejsi nez toto.

    Showman's Caravan,Colchester.Vintage caravan.Living Wagon,Faiground caravan | eBay
    http://www.ebay.co.uk/...agon-Faiground-caravan-/381473839444?hash=item58d19cd954:g:e0AAAOSwys5WUfqC

    JUBILEE vintage gypsy chrome showmans vickers westmorland star roma airstream | eBay
    http://www.ebay.co.uk/...c4fc0b2d78a838a3e775f%26pid%3D100010%26rk%3D1%26rkt%3D5%26sd%3D331723050372

    showmans wagon - Google Search
    https://www.google.co.uk/...&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjyvZ3NpdTJAhXCRBQKHQC0Be0Q_AUIBigB
    TSOH
    TSOH --- ---
    SN0008102070570: u tý dálnice je to docela zoufalý místo...
    JOHY
    JOHY --- ---
    WASHO23:
    CUKI:
    dík za info, azujala mě ta modrá...taková pitoreskní.
    CUKI
    CUKI --- ---
    WASHO23: Jo to můžu potvrdit, doteď tam jsou běžný jednoduchý okna dokonce i u novostaveb!!! A dost často se netopí na nějakou pro evropana běžnou teplotu 16°C je až až
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    JOHY: teda jak tak koukám jak angláni stavěj obytňáky, baráky, apod. a jak v nich (ne)řešej izolaci...... bych o nic takovýho teda nestál, pokud nejsi srovnanej s tim že to celý rozebereš a postavíš znova a lépe. a btw doprava přes kanál zdvojnásobuje cenu i při jízdě osobákem..
    NEBIQUE
    NEBIQUE --- ---
    z anglie asi jo, ještě tato je pěkná



    JOHY
    JOHY --- ---
    NEBIQUE: daj se takový dovést k nám?
    NEBIQUE
    NEBIQUE --- ---




    BALOSH
    BALOSH --- ---
    CYBERBARA: kupříkladu já chodim v práci abych šetřil svoji práci s kyblem :)
    CYBERBARA
    CYBERBARA --- ---
    LITTLEPUNKK: alespoň nějakej :) Jestli si z toho nezasvěcení lidé vemou to, že všichni lidé, kteří chtějí takhle žít, musí být jako on, tak jim nepomůže od předsudků ani deset kvalitních dokumentů... já na tom dokumentuju oceňuju to, že se ke mě jeho prostřednictvím dostala informace o tom, že takhle někdo žije a že to jde. Mladší děti vypadaly čile, zdravě a dost mrštně, domácí lesní školka :)
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    CYBERBARA: a dá se takhle točit kvalitní dokument ? ...
    CYBERBARA
    CYBERBARA --- ---
    LITTLEPUNKK: podle toho, co jsem o filmu četla, dost rozhodoval Mlčoch o tom, co se jak bude točit... režisérka byla ráda, že vůbec točit mohla...
    CYBERBARA
    CYBERBARA --- ---
    MMMN: tak se musíme snažit si my ostatní hipíci napravit reputaci... já taky nepotřebuju záchod, kohoutek, ani odpadní trubky, chci mít 10 dětí nejmíň :)) ale pokud by měly dopadnout jako starší dětí Mlčochových, tak to snad nebudu mít ani jedno...

    hezky jsi to popsal, taky jsem se těšila a taky mě zklamal... on pořád něco vznosnýho mele (bez ohledu na to, že tomu, co říká, evidentně jeho děti vůbec nerozumí) a děti se ke slovu nedostanou... vůbec nebylo z filmu cítit, že by je nějak vedl - k přírodě, k tradicím, vědomostem o čemkoli, co pokládá za důležité... spíš jim jen vládne... škoda... :(
    CYBERBARA
    CYBERBARA --- ---
    BALOSH: jak to děláte, že 20l kybl vynášíte jedou za 2měsíce, když my jsme dva a vynášíme ho 1x za týden?? Asi moc žerem... :)

    máme takový ten zednický černý plasový kýbl, který může mít taky tak 20l.
    CYBERBARA
    CYBERBARA --- ---
    DOKKTOR: a kdo píše o tom, že by to mělo ty lidi, kteří by tam případně žili a hospodařili uživit??? A problém s hovnama je jednoduchý - kompostovací záchod a hromada hoblin, nebo popele. Prát můžeš ve městě, koupat se jde v lavoru, případně v létě pod konvicí. Lidi, kteří takhle chtějí žít si najdou svoje způsoby, jak zůstat v souladu s okolím... píšu vlastní zkušenost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam