CUKI: prodávají se i 5m přívody, nejsou ale určený pro připojení PB bomby (popravdě nevím k čemu jsou mimo svářecích souprav apod.)
V principu by celé vedení mělo být trubkou pokud to jde.. pokud na konec potřebuješ připojit "výměnné" zařízení typu PB bomba, pak by ta hadice neměla přesáhnout 1,5m délky a z vlastní zkušenosti ji doporučuju kontrolovat a po těch 5ti letech vyměnit, stojí pár korun.. pokud povede hadice někam pod marínu, pak bych jí dal určitě do chráničky (proti kunám, myším a dalším ničitelům kabelů a hadic).
Já mám rozvod v obytné dodávce v oceli napojeno přes pertlovací soudky, dělá se dost i měď, o plastu jsem neslyšel. Rozvod od bomby mám 1m hadici, pak dál už trubkou k větvení na jednotlivé spotřebiče, na rozvětvení mám na každý spotřebič zvlášť uzavírací ventil.
Bomby bych se v maríně nebál, pokud bude dost daleko od zdroje tepla/jiskry a bude mít odvětrávání pod sebe mimo obytný prostor. Což znamená, že kolem bomby v zimě potáhne, proto doporučuju dát jí do uzavíratelný utěsněný skřínky s odvětrávaným dnem.. nebo jí zakopat pod marínu jak píšeš.. ale i tak by jí dal do nějakýho boxu, už kvůli tomu aby se do vykopané díry nestahovala voda a bombě neureznul ventil, taky by jí pak možná nechtěli zpátky v plnírně když bude celá od bláta a rzi.
Nevýhoda umístění bomby pod marínu pod zem je ta, že nejde zajistit odvětrávání bomby pokud by z ní někde trochu PB unikalo, tzn. PB se tam bude hromadit a čekat na případnou jiskru. Zas na druhou stranu nevím jak by se ta jiskra k bombě zakopané pod zemí dostala.. howg