• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    vím že to není nic extra ale my to máme řešené tak, že venku máme barel s vodou, prostup podlahou, v barelu je 12V čerpadélko z caravan shopu, a ve vnitř v marině je dřez s baterií... i v zimě to funguje... je fakt že když hodně mrzne tak to vyndáme, ale jinak prostě teplá voda z konvice na hadici a jede se dál
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    TA trubka je zajímavej nápad. S tou vodou se to dá řešit i donáškou, od sousedů, vlastnim vrtem...
    CUKI
    CUKI --- ---
    Ad sítě elektrika stačí když je do 50m od pozemku, pak je distributor povinně ti zřídit zdarma přívod. Jediné co platíš je ta kaplička (ty ji za své postavíš a předáš distributorovi). A pak platíš jen za rezervovaný příkon 200(1f)/500(3f)Kč za A.
    Naopak vodu ti třeba nemusí (z důvodu nedostatku kapacity) povolit vůbec. Tu oblast ale snadno poznáš předem, protože tam bude kvůli tomu stavební uzávěra.

    V obou případech je potřeba zajistit si, aby na hranici tvého pozemku přiléhal obecní pozemek, jinak máš smolíka...
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOOTCHA: No já to řeším tak že vezmu širokou rouru dn200 a víc a tu mám zakopanou do cca 2metrové hloubky. Zhruba v metrové hloubce mám prostup od přívodu. Nahoru tou trubkou vede hadice s vodou podlahou dovnitř. Tu trubku celou důkladně zaizoluješ. Pak vodu vypínáš jen když tam dlouho nejsi. Tu vodu ohřívá ten prostor pod zemí, kterej má konstantní teplotu nad 5°C
    Funguje to tak u všech staveb na pilotech. Čám je širší a hlubší ta trubka tím lépe. Dál je dobrý to udělat tak aby jsi se k tomu uzávěru dostal a odtama snadno vyměnil jakýkoli kus.
    PEEP
    PEEP --- ---
    KOOTCHA: dobry reseni - kdyz se zavada ukaze jako vyhoda :)
    pokud by nebyl sloupek na elektromer ci podobna vec, tak se da koupit bazarovy stavebni rozvadec, ktery je asi nejjednodussi reseni a revizak by s tim nemel mit problem

    CUKI: zase pises rychleji, nez premyslis :) jde videt, ze s bydlenim v maringotce mas sve zkusenosti a zakopavas ji celou pod zem, aby sis mohl dotahnout vodu v nezamrzne hloubce. THINK FIRST!
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    CUKI: A ta díra mezi zemí a marinou? Já teď nemám expanzku a zpětnej ventil, takže to čerpadlo ze studny tlačí vždycky všechno od začátku a pak to zas steče dolu, což je na zimu taky v pohodě. Jen to neni úplně komfort, páč musíš pořád čekat až ti doteče a ještě to jede na plnej céres.

    A na ty sítě je potřeba říct, že tu revizi ti dá elektrikář na celou soustavu a tak to ještě obnáší koupi nějakýho pilíře, rozvaděče a tak...Pokud ho teda už nemáš.
    CUKI
    CUKI --- ---
    "Pokud planujes celorocni bydleni, tak bych doporucil mit v marine nadrz a tu napoustet dle potreby, protoze neni moc realne dotahnout vodu do mariny tak, aby ti v zimě nezamrzla"
    to jako proč?
    Vykopeš do nezámrzky
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PEEP: Děkuju moc za vyčerpávající odpověď.

    Chceme bydlet celoročně, sháníme pozemek se sítěma. To o tý vodě jsou zásadní informace, super.

    Předpokládám, že to bude jednodušší, pokud na pozemku už stojí nějakej dům, chata, nebo něco, co připojený je...?
    PEEP
    PEEP --- ---
    CONTINUITY: Neni mi moc jasny tvuj dotaz, ale chapu to tak,ze chces pripojit pozemek a ne marinu (to uz je jenom takova tresnicka na dortu :)

    elektrika - bud mas zrizene odberne misto (elektromer) za ktery das kabel a natahnes k marine - easy. Horsi je to, kdyz mas privod a nemas elektromer - musis zadat o zrizeni odberneho mista (prijedou namontujou elektromer, revizak da razitko), podepises smlouvu a muzes odebirat. Zrizeni odberneho mista me vyslo na cca 7k - celkem raketa, ale bylo to do tydne.

    voda - to je slozitejsi - budes bylet celorocne? mas privod od paterni site? Pokud ti konci PE vodovodni trubka na hranici pozemku, tak je to na ohlasku na stavebni odbor, kde napises, ze chces zridit odberne misto na vodu (u zahrad se pouziva formulka "na udrzbu zahrady") Budes potrebovat vyjadreni od vodohospodaru, ze te pripoji - semtam podle toho na koho narazis, budou chtit vyjadreni od energetiku, plynaru a jinych dotcenych subjektu, ze jim nevadi, ze se pripojis. Na SU budes muset dodat nejakou dokumentaci, jak to bude vypadat a oni ti na to daji razitko a podminky pro umisteni a muzes shanet vodovodni sachtu, kterou zakopes a zebetonujes pod zem. Pak zavolas vodare, aby ti prisli namontovat vodomer a muzes odebirat vodu.
    Pokud planujes celorocni bydleni, tak bych doporucil mit v marine nadrz a tu napoustet dle potreby, protoze neni moc realne dotahnout vodu do mariny tak, aby ti v zime nezamrzla (musis mit prutok, coz jde, kdyz udelas reverzni smycku do studny). Pri odbberu z vodovodniho radu to nejde. Pokud ti nevede k pozemku PE trubka s vodou, tak kontaktuj mistni vodohospodare a zeptej se, co je treba aby ti to tam natahhli (muzou mit podminky treba financni podil na cene vykopu, pocet novych odbernych mist....) Zapojeni vodomeru za cca 1,5k, sachta na vodomer cca 6k.Pokud mas privod, tak nejdyl trva zakopat a zabetonovat sachtu. Pokud privod nemas tak je to opravdu beh na dlouhou trat. (SU - vodari musi mit projekt, pak prekluzni doby, kdy se k tomu musi vyjadrit vschni dotceni, pak samotna vykopova prace...)

    Co se odpoadu tyce, tak to je taky na ohlasku na SU, ale musi s tim souhlasit vodohospodari (treba u nas te nepripoji, protoze cisticka je pretizena), pak se cena odviji od typu kanalizace - spadova/tlakova (musis mit jimku a drtic s cerpadlem)
    KCE
    KCE --- ---
    Ja bych tam dal zase plech, kdyz nedrzi mamut, tak treba bitumenovej stresni tmel, to je dobra sracka navzdy;)
    FEEX: mi pripomnelo jak sem kdysi delal podbehy na subaru:) nahrival sem to horkovzdusnou pistoli, to taky funguje.. A kozeny rukavice, pali to a lepi se to:)
    CUKI
    CUKI --- ---
    NYA: takovej kousek stačej starý kožený rukavice Pokud je kousek malej tak kleště jsou OK, Ten plynovej sporák musíš mít hlavně na té střeše, jinak hořák má každej jouda z horní dolní, z malé bomby můžeš dělat jen malej kus najednou, protože než nahřeješ poslední kus, první ti zase stuhne.
    NYA
    NYA --- ---
    CUKI:
    FEEX:
    RODWY:
    jeden známej mi radil, že malej kus ipy mohu nahřát nad plynovým sporákem .. starej kempingovej mám, tak to by mi ušetřilo shánění.

    akorát je teda otázka, jak nad tím ohněm tu ipu podržet? jde to v kleštích? nebo nějaký speciální rukavice?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Ahoj lidi, prosím jaké máte zkušenosti s připojováním maringotek na sítě? Pokud pronajmu pozemek, kde sítě jsou, jak moc je to nákladné-složité-časově náročné? Díky moc
    CUKI
    CUKI --- ---
    RODWY: Mě to přijde drazší než opravit jí plechem. Jak překonáš tou ipou ty falci?
    RODWY
    RODWY --- ---
    CUKI: Me neprijde spatny dat celoplosne modifikovany pasy (asfalt) na falcovku,kdyz clovek nema na novou.)Pri dobre pokladce je to klidne na deset let!
    RODWY
    RODWY --- ---
    NYA: pod asfattovy pas je potreba penetrovat..na drobnou opravu bych to nedaval!
    RODWY
    RODWY --- ---
    NYA: zaletovat pripane nanytovat plech zaplatu na pu tmel.)pripadne jen nalepit bez bez nytovani.
    A jeste existuje bitumenova paska s al.folii,ktera taky nakou dobu vydrzi..tu muzu pripadne poskytnout.)
    FEEX
    FEEX --- ---
    CUKI: moc to resis, opravoval sem takhle střechy náklaďáku kde sem bydlel xkrat, jde o to. Že nechceš, celou asfaltovou střechu, ale místa kde je trhlina, rejha atd. Kde pouzijes kus do 40x40 cm. Nemusíš zhavit ani tu střechu, kde nevíš jak je hořlavé izolace atd. Ake kus "ipy" zespoda rozteces letlampou a pak to priplacnes jak záplatu.
    NYA
    NYA --- ---
    CUKI:
    FEEX:
    DYSTOPIK:
    ok, tak moc díky za rady
    CUKI
    CUKI --- ---
    NYA: jenom lokálně je to to ipou ok, ale pokud je to někde ve sklonu tak ti to může odtrhnout sníh. I když to u mariny asi nehrozí :-D
    To co popisuje je falcovej plech, teoreticky by se dal i vyměnit, ale je to pěkná pakárna protože v těch falcech jsou spojky, který na jedný straně už neuděláš. Jinak podle mě ten mammut sám o sobě by stačil. Ten další plech by přinesl více problémů než užitku. Teplem ho upravovat nesmíš. aby jsi ho dobře přilepila musíš ho očistit=tedy poškodit ten pozink. A mezi by ti voda udělala větší neplechu než když tam ten plech nebude... Když ti nebude vadit že to bude vypadat jinak tak gumoasfalt a jednou za čas přetírat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam