Zdravím zajímal by věš názor. Chci si koupit marinu a dát si jí na pozemek, od koupě od překupníků jsem po přečtení tohoto fóra upustil. Je tedy možnost, koupit nákou starou schátralou ze stavby kolem 30 000kč, celou ji demontovat, zateplit a přestavět..
Ale za tuto cenu jsem na bazoši našel i staré vyřazené autobusy. Což mě docela zaujalo, protože jejich délka je cca 11,5 m což tak dlouhou maringotku neseženu. Je jasné, že si to vyžádá dost úprav celkové zateplení, vyřešení otvírání oken atd., ale pokud budu kupovat starou marinu tak by mě to čekalo taky.
Chci se tedy zeptat na váš názor co si o tomto nápadu myslíte. Chtěl bych ji využívat pro celoroční bydlení a je jasný, že přes okna bude velký únik tepla, ale kdyby se zadělaly třeba laminem a dala se tam izolace tak by se tím mohl problém vyřešit. Nebo je nebezpečí, že se i přes izolaci bude na skle srážet vlhkost a tím pádem může docházet k plesnivění?
Taky mě napadlo celý autobus s vnější strany obestavět balíky slámy a udělat z toho jako by slaměný barák. Má někdo takové zkušenosti, ze by si maringotku zatepli zvenčí slámou? To, že s ním v budoucnu už nehnu neřeším.
Možná to je blbost, ale představa mít jednou tak vekou obytnou plochu mě docela láká..
Vyřazené autobusy Karosa - Jihlava, prodám
https://auto.bazos.cz/inzerat/66949493/Vyrazene-autobusy-Karosa.php
Dík za vše postřehy a připomínky.:)