• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    CUKI
    CUKI --- ---
    Byl by tu někdo kdo má osobní zkušenosti s manipulací maringotky vzduchem. Tedy jeřáb. Plánuji udělat domek, co splňuje kriteria převozitelnosti a zároveň bude mít izolační parametry dnešní doby.
    Do 3,2m šířky není problém převážet po silnici a toho se chci držet. Ale budu muset šetřit trochu hmotou, aby to šlo z Auta umístit co nejdále.
    Proto bych rád věděl co dokáže přenést běžné auto s rukou do jaké vzdálenosti a za jakou cenu. Nechci znát to nej na trhu, ale něco, co je relativně běžné a tedy dostupné za přijatelnou cenu.

    Dál by mě zajímalo jestli mám nějak víc řešit materiál spodní k-ce a nebo by stačilo to vše udělat ze dřeva a jen na přenos podložit dvěma traverzami na které se naváže řetěz k háku.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Hele nakonec měli asi nějaký obdobíčko cca tejden a teď už o nich nevim. Je fakt, že mi dneska na studni ráno seděla sousedovic kočka, tak to možná poladila fakt ona :)
    DJINN
    DJINN --- ---
    KOOTCHA: jsou site proti ptakum, co se davaji na neco, co nechces, aby sezrali. Neslo by to natahnout nad strechu? Akorat nevim, jestli pak nebudou sedat na tu sitku ;) A bude se na tom drzet listi a jiny bordel, jestli jsi pod stromem, tak to asi zadna vyhra nebude... Kratkodobe funguje treba maketa havrana, ale jak ty mrchy opereny zjisti, ze je to jen kus plastu, tak na to se*ou, a to i doslova ;))
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    soused mi jeste radil napinacky :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: tak zadej konkrétní k-ci


    LINROOT: Jsem to chtěl napsat taky, bylo to první co mě napadlo, ale nakonec jsem si řekl že to nedoporučím. Protože kočka dělá ještě větší bordel :-) ...vlastní zkušenost

    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    CUKI: mezi izolaci a krytinou bude cca 4cm mista, to by mohlo stacit?
    LINROOT
    LINROOT --- ---
    KOOTCHA: Kočka :-D
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Já mám jeden netradiční dotaz mimochodem.

    Letos mi mnohem víc běhaj po střeše ptáci. Jen ráno a jen po rozednění. Je to sice vtipný a romantický, ale po pár dnech buzení v 5 už mě to docela začíná srát :) Nechci si tam ale dávat nějaký hnusný strašáky, nebo cdčka nebo co se to dává. Nevíte proč tam choděj? Na vysráženou vodu? nějakej tip na efektivní obranu? :)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    A ráno mě to aspoň vyžene z pelechu :)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Hele nemám zatepleno vůbec, mám tmavou plechovou střechu a jako ano, je tam přes den na chcípnutí, ale to tam stejně nejsem a večer to vyvětrám celkem rychle. Bydlim tam druhej rok. Jenže bydlim u lesa na vesnici na kopci, takže je ten vzduch večer fakt zpravidla příjemnej. Bydlet někde v betonový zástavbě, kde se nehne vzduch, taky bych asi o tý bílý uvažoval. Ale v týhle konstelaci mi to přijde nevkusný.
    JOHY
    JOHY --- ---
    Pokud to jde, je ideální mít marínu pod stromem...sice se musí častějc umejt střecha, ale to by se mělo dělat tak jako tak.
    CUKI
    CUKI --- ---
    DARJEEL: Při dobře rozmyšlené skladbě střechy to problém ale není. Stačí vše udělat správně. Jde o to jak se k tomu kdo postaví. Když jsem bydlel v Anglii měli jsme souseda, kde mi jeho stříbrná střecha dělala prasátka do okna a nebyl jsem z toho zrovna nadšen.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    CUKI: nevim no, resit vzhled vs. potit se cely leto, tak nejak mi vychazi jednoznacne, cemu bych dal prednost...
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: světlejší je lepší, znatelný je to markantně. Pokud bude ale provětrávaná a pod ní ta vata, tak to takovej problém nebude.
    a jak píše KOOTCHA mít bílou nebo stříbrnou střechu u nás bude vypadat dost divně.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    CoolDry | COOLDRY 5 litrů | COOLDRY
    http://www.webareal.cz/cooldry/COOLDRY-5-litru-d2.htm
    sice drahý, ale prej dost funkční
    a prej i v hornbachu maj nějakou stříbrnou odraznou. je to dobrý i na zimu.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    na druhou stranu je to trochu jak pest na oko. kdyz teda nemas marinu v primorskym mestecku :)
    NYA
    NYA --- ---
    ZATAMOKO: Ja mela prvni leto pozink natrenej tmave cervenou a marina se ohrala rychle uz dopoledne. Pak jsem dala jednu vrstvu bile a rozdil byl velkej, cele dopoledne byla teplota ok a celkove pres den taky lepsi.
    Tak na zaklade sve zkusenosti mohu doporucit natrit, ale bilou:)
    KCE
    KCE --- ---
    já bych dal pozink a ten este natrel ;) ale spis na bilo, podle mě to rozdíl dělá značnej
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    KRALIK: on už to je lak přímo od výrobce, je to BlachProfil T18 ECO, tak bychom ani nic nenatirali :)
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    ZATAMOKO: skoro bych rekl, ze s 15 cm vaty je to fuk. ja mel cistej pozink + 5 cm vaty a odpoledne uz bylo vevnitr k nevydrzeni. no a ten pozink samo casem trochu lisku chytne. takze bych to spis natrel. vydrzi to dyl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam